Helmikuun puolella jo ollaan siis voi laittaa helmikuun siemenet multaan. Istutan nyt orvokit, laventelin, salkoruusun ja kelloköynnöksen.

IMG_20220202_181101.jpg

Kelloköynnöstä istutan ekaa kertaan ja pussissa luki että liota tunti. Pistin siemet likoamaan ja istuttelin muut valmiiksi sitten otin tikun ja ajattelin että nopeutan likoamista kun pikasen tikulla sekoitan ja kuinkas kävi. Siementen päällä on jonkinlainen lima joka tarttui tikkuun ja nyt minulla on 17 siemenen limaglöntti tikunpäässä. No ehkä tästä vielä selvitään mutta liotkoon vielä sen hetken kun päivitän blogia.

IMG_20220202_180937.jpg

 Aikaisempina vuosian olen istutellut jo noita muita lajeja. Laventeli ei ole kovin malttamattoman laji se pitää laittaa 3-6vk itämään jääkaappiin. Viime vuonna purkki oli 6 viikkoa jääkapissa ja kun mitään ei näkynyt otin purkin pois ja totesin että ei onnnistunut vaan sitten alkoi tapahtua siemenet itivät hienosti mutta tapoin ne kuivuuteen taimivaiheessa. Orvokit kukkivat kauniisti viime vuonna mökillä koko kesän ja salkoruurut istutin silloin avomaalle eikä ne ehtineet kukkia nyt toivon että taimet on selvinneet talven hengissä ja kukkivat tänävuonna.

Nykyään olen huomannut että teen aika paljon asioita tässä omalla sängyllä kukkien istuttaminen ei liene sieltä viisaammasta päästä mutta tuleepahan vaihdettua lakanat tämän jälkeen.Tuo hieno siemenkori on enkeli 4:n tekemä cd levy teline.

 

maaliskussa multaan menee vihanneksia ja yrttejä. Ukko ei tykkää minun istutuksista eteenkään kun tila makkarista loppuu ja siirrän ison osan taimista olkkariin ja sitten se taimien mökille roudaaminen vielä. No harrastuksensa kullakin.