Lisää kesätekemisiä on jo puuhattu myös ehtisi vaan kirjaamaan näitä tänne. No nyt alkaa vähitellen kesäloma joten aikaa on enemmän.

Tiistaina 22.5 tulin kotiin töistä ja omat ja pihan tytöt olivat keräneet ison kimpun kauniita voikukkia ja pyysivät solmimaan niistä seppeleitä. 7 seppelettä jaksoin puuhata ja 7 seppelpäätä sitten juoksenteli hetkenaikaa pitkin pihaa kunnes seppeleet rikkontuivat.

kuvaa laitan kun saan naapurista kysyttyä luvan kuvalle.

Seppele tehdään näin:

Ota kaksi voikukkaa laita ne ristiin keskenään kierrä päälimmäisen kukan varsi toisen kukan varren ympäri niin että varsi menee kukintojen välistä. Käännä lopuksi varret samaan suuntaan. Lisää seuraava kukka kahden edellien kukanvarsien päälle. Kierrä molempien varsien ympäri niin että varsi menee toisen ja kolmannen kukinnon välistä. Käännä kolmannenkin kukan varsi samaan suuntaan muiden kanssa. Jatka kunnes seppele on halutun pituinen. Yhdistä seppeleen alku ja loppuu pää yhteen kietoen varsia kukkie ja varsien väleitä niin kauan että seppele pysyy koossa. Tätä kohtaa en osaa tarkemmin selvittää miten sen teen joskus varret katkeilee helposti ja silloin yhteen solmimiseen voi käytää lankaa apuna.

Laitan vaihekuvia kun tytöt taas pyytävät lisää seppeleitä. Myöhemmin kesällä seppeleitä voi helposti tehdä myös apiloista.

Enkeli