8 vuotta mennä vierähtivät sellaisella vauhdilla, että hyvä jos kyydissä on kerennyt pysyä. Enkelit 1 ja 2 ovat muuttaneet pois kotoa. Toinen heistä käy kerran viikossa pyykkäämässä pyykkinsä meillä. Toinen muutti toiselle paikkakunnalle opiskelemaan ja elämään poikaystävän kanssa ja häntä näkee harvemmin. Enkeli 3 harkitsee muuttoa tyttöystävän luokse joten varpaat ovat hänelläkin oven raossa kotoa lähdön suhteen. Enkelit 4 ja 5 asuvat vielä kotona. Enkeli 4 opiskelee ompelijaksi ammattikoulussa ja enkeli 5:llä on tänä vuonna edessä riparivuosi.

Viimeiset 8 vuotta on mennyt lasten harrastusten ja arjen pyörittämisen parissa välillä on mielessä pyörinyt miten vuorokauteen saisi tunteja lisää. Välillä on pitänyt tiukasti puuhata työvuorolistoja kotitöille että niitä tekisi joku muukin kuin minä. Ehtivät enkelt ja ukko tottua että hoidan kaiken aina kun olin kotona mutta työpäivän jälkeen ei enää ehdi pyykätä kokoperheen pyykkejä, tiskata, laittaa ruokaa jne. Niinpä on lapset saaneet opetella pyykkikoneen käyttöä ja muita tärkeitä taitoja jo nuorena kotona. Nykyään jokainen pesee itse omat pyykkinsä. Tosin ukko välillä ostaa oman pyykkinsä pesun lapsilta. Roskia viedään vaihtelevalla innolla samoin tiskikone pyörii kun sitä pyöritetään. Ukko taitaa olla huonoin lenkki näissä kotitöissä. 

Harrastusia on enää nuorimmalla. Hän käy vielä innokkaasti kuorossa joka sekin on katkolla. Partion lopetti nyt vuodenvaihteeseen oma ryhmä on kutistunut olemattomiin ja korona-ajan harrastaminen on ollut hyvin vaihtelevaa. Enkeli 4 lopetti jääkiekon korona kevääseen ei koronan takia vaan ihan omasta halusta nykyään viihtyy tietokoneen ääressä. 

Minä ja ukko ollaan edelleen yhdessä. Ukko ei malttanut lopettaa jääkiekkoa kun enkeli 4 sen lopetti vaan siirtyi huoltamaan muita joukkueita ja huoltaa pelaajia nyt ihan SM tasolla. Tämä harrastus viekin sitte aivan kaiken liikenevän ajan. Kerran viikossa käydään ruokkimassa Kunkkis joka sitkeesti asuu kotonaan ilman ulkopuolista apua vaikka ikää on 96v välillä tunttuu että mummu on puoli sokea ja puoli kuuro mutta kun aiheet ovat oikeat kuulee oikein hyvin. Leipoo pullat ja sämpylät joka viikko ja puhaa kaalilaatikoita ja muita ruokia. Kinkkua ei jouluna halunut enää paistaa vaan pyysi valmiita paloja kaupasta.

Silloin kun Ukon harrastukset eivät ole esteenä meillä mökkeillään. Usein mökille mukaan lähtee enkeli 2 ja 5. Enkeli 4 vain pakotettuna jos saa ottaa oman tietokoneen mukaan. Viime kesänä raahasi ison pöytäkoneen telttaan ja sielä sitten vietti juhannuksensa :) .Ukko,minä ja enkeli5 kalastellaan, ja kun heitä ei saa aina järvelle niin hoidan kasvimaata ja kukkapenkkejä. Kovaan kouluun vaan joutuvat kasvit minun puutarhassa.

Uusinpana harratuksena tuli viimekesänä retkeily Päkäpään kanssa kun kierrämme kansallispuistoja. Kivaa on ollut. Hienoja retkiä ja siksi nyt herättelenkin tätä vanhaa blokia uudestaan jos vaikka saisi jokusen sanan ja kuvan tänne kirjoitetuksi retkistä. 

Lapsiperheen arki on vähitellen loppumassa ja uusi keski-ikäineen arki odottaa! pitänee muuttaa tuota kuvailuakin kun kerkiää...