Enkelit 3 ja 4 on kerhossa joten ehkä nyt olisi hetki aikaa päivitellä taas blogiakin.

Tuo kerhomatka tuntuu olevan viisauksia täynnä. Yhtenä päivänä enkeli 4 kertoi kuinka meillä on pieni kissa ja ja kohta se kasvaa niin siitä tulee koira =). Enkeli 3 kyllä osasi heti korjata asian oikean laidan.

Hetken päästä enkeli3 alkoi laulamaan "tytöt tykkää tytöistä ja pojat tykkää pojista" enempää ei muistanut mutta tosesi samaan hengan vetoon "höh siinnä on teille vähän uskontoa!". Oli äidillä hymy herkässä. Tänään tuumi että meinaa talven aikana opetella lukemaan kun kerhossa on kuulemma monta niin hyvää kirjaa. Saa nähdä kuinka käy.

Enkeli 5:llä oli eilen neuvola. Meidän oma täti ei ollut paikalla vaan joku sijainen. Tämä antoi heti aluksi viitoselle kolme puu palikka ja pyysi rakentamaan tornin. Jaa että 1v rakentaisi jo torneja??
Kyseli syömisestä ja kerroin että olemme havainneet maito ja kaura allergian. Kohta sitten kysyi että joko neiti syö itse ja samaa ruokaa muun perheen kanssa. Ei syö itse tosin kyllä sitä vähän jo harjoitelittiin sitä tuossa yksi päivä. Eikä syö muun perheen kanssa kun on niitä allergioita pohdittu niin on hieman suppea vielä tuo ruokavalio.  Sitten päästiin parhaimpiin osiin =).  Joko olette potta harjoitukset alkaneen. Siis mitä??? Eikös lapsi opi säätelemään suolen toimintaa vasta lähemmäs kaksi vuotiaana???  Juu mutta jo heti kun lapsi oppii istumaan voisi aloittaa pottaharjoitukset. Ahaa selvä no tuota ei olla vielä edes ajateltu asiaa enkä aijo vielä hetkeen ajatellakaan . Kyseli myös leikitäänkö meillä piiloleikkejä juu sitä meillä tehdään sentään =). Mutta ei osaa vielä nimetä kirjasta jos kysyn missä pallo niin ei osaa näyttää palloa. Eipä juuri olla ehdity lukemaan kirjojakaan. Sanoinkin sitten neuvolatädille että enkeli5 taitaa olla meidän perheen vauva kun ei olla edes ajateltu että tämmöisiä pitäisi jo osata.

Neuvolasta suuntasin sitten avoimeen kerhoon joka alkoi nyt kesän jäljiltä. Sielä jututin samanikäisten lasten äitejä ja jokainen sanoi ettei heillä rakenneta vielä torneja eikä, istuta potalla, eikä syödä itse jne. että ei tuo enkeli 5 voi kovin alikehittynyt olla. Tosin joku totesi että esikoiset voivat muutamissa näistä olla taitavia kun vanhemmilla on aikaa prepata lasta täysillä. Paino enkeli5:llä oli laskenut ja pituutta tullut lisää joten liikkeelle on siis lähdetty ja taitaa tuo maidottomuus näkyä tässäkin. Tänään kävin ostamassa kalkkitabletteja joita sitten murskaan mehun sekaan. Pituutta oli 71.5cm ja painoa 8490g ei siis vieläkään päästy 10kg kerhoon. Piikki jäi odottamaan viikonpäähän kun enkeli5:llä lämpöä edellisenä iltana. Ruokakin on nyt maistunut huonosti ehkä on vähän kurkkukipeänä sitä tytötkin valittelivat viime viikolla.

Nyt pitää lähteä hakemaan välikoot kerhota pois.

Enkeli