Tähden syntymäpäivä

Lumi narskuin askelten alla. Joonas käveli pitkin mummolan pihaa. Täällä lumi oli valkoisempaa kuin kotona. Omenapuiden oksillakin kimalteli tähtiä.
-Jospa ne ovat pudonneet taivaalta ja kutistuneet matkalla, Joonas ajatteli.
-Mukavaa, kun tultiin jouluksi tänne.

Mummilla oli tapana ennen iltapuuhia kertoa Joonakselle jokin tarina. Tänä iltana Joonas toivoi tarinaa tähdestä. Ja niin mummi alkoi kertoa.

-Kun Jumala lähetti Poikansa ihmiseksi, Hän mietti, miten maailma saisi siitä tiedon. Samaan aikaan syntyi paljon vauvoja, köyhiin majoihin ja rikkaisiin taloihin. Kaikki vauva, kaikki lapset, ovat tärkeitä ja ihmeellisiä, mutta tämä vauva oli ihmeellisin kaikista. Ja siksi koko maailman piti saada tietää hänestä.

Jumala lähetti maailman ruusun, kauneimman maailmassa. Se kukki ja tuoksui ja oli ihana. Mutta vain lapset huomasivat sen. He kertoivat aikuisille, mutta nämä eivät välittäneet.
-Onhan noita ruusuja, he totesivat ja jatkoivat elämää niin kuin mitäään ei olisi tapahtunut.

Sitten Jumala lähetti maailmaan linnun, kauneimman mailmassa. Se lensi ja lauloi ja oli ihana. Mutta vain lapset huomasivat sen. He kertoivat aikuisille mutta nämä eivät välittäneet.
-Onhan noita lintuja, he totesivat ja jatkoivat elämäänsä niin kuin mitään ei olisi tapahtunut.

Silloin Jumala tuli murheelliseksi. Miten maailma saisi tietää, että Vapahtaja oli syntynyt?
-Me voimme mennä kertomaan enkelit sanoivat.
-Se on tarkoituskin, Jumala sanoi.
-Mutta teitä ihmiset pelästyvät, koska ei ole tavallista nähdä enkeleitä. Te saatte kertoa asiasta vain muutamille, sellaisille jotka ovat kyllin rohkeita näkemään enkeleitä. Mutta tarvitsen jonkun, jota ihmiset eivät pelkää ja joka kuitenkin voi kertoa Jeesus-lapsen syntymästä yhtä aikaa koko maailmalle.

Silloin pieni tähti tuli esiin.
-Minä haluaisin mennä kertomaan se sanoi arasti.

Jumala tuli iloiseksi. Hän siunasi tähden ja siitä tuli vähäksi aikaa maailman kirkkain tähti.
Kaikki näkivät sen ja ihmettelivät, mitä nyt tapahtuu, kun tähti noin kirkkaasti loistaa.
Muutamat lähtivät ottamaan asiasta selvää ja löysivät Jeesus-lapsen, sillä tähti johti heidät suoraan lapsen luo. Ja he lähtivät takaisin kotiin, Jumala johdatti heitä. Ja he kertoivat kaikille mitä olivat nähneet ja kuulleet.

Joulu on oikeastaan tähdenkin syntymäpäivä, Joonas ajatteli. Unessa hän pääsi mukaan niille syntymäpäiville. Ne pidettiin mummin pihalla. Omenapuussa säteili tähti ja maailman kaunein lintu lauloi ja ruusu tuoksui eikä ollut yhtään kylmä, vaikka lumi narskui paljaiden jalkojen alla.
(Pia Perkiö, Sunnuntaikertomuksia)

Nyt loistaa kolmas kynttilä,
niin kirkas, kutsuva.
Oi, kohta meille kuningas
jo syntyy tallissa.