Eilen olitiin tyttöjen kanssa kynttiläuinnissa. Kivaa oli ja tunnelmallista. Kynttiläuinnissa siis uimahalli on koristeltu kynttilöin ja valoja on himmennetty ja kovaääiset soittaa joululauluja. Uinnin jälkeen tultiin kotiin.

Ukko lähti pienten kanssa saunaan ja me jäimme odottelemaan Sipeä kylään. Sipe tulikin ja ukko soitteli saunalta että tule hakemaan enkeli 5 on pesty. Kävin hakemassa neidin ehdin rasvata ja pukea enkeli 5:n kun enkelit 3 ja 4 tuli kotiin pelkät pyyhkeet päällä. Enkeli 3 selitti että saunan kiuas syttyi palamaan. Ensin luulin että poika oli nähnyt vastusten loistavan kiukaassa mutta kun poika selitti että isi käski heidät pois saunasta ja soitti palokuntaa paikalle ja enkeli 4 valitteli että pillimehutkin jäi saunaan niin pakkohan se oli alkaa uskomaan että saunassa on oikeasti tapahtunut jotain. Ikkunasta kurkittiin että näkyykö paloautoa ja näkyihän se. Ukko soitti että pukekaa nyt jotain päälle jos tarvii lähteä evakkoon. Enkeli 3 hätääntyi kun piti päälle pukea jos joudutaan nyt muuttamaan. Mutta selittelin että tuskin mitään hätää on kun lattia ei saunan kohdalta tuntunut edes kuumalta eikä savukaan haissut. Mutta varmuuden vuoksi on hyvä olla vaatteita päällä. Kohta ukko tulikin jo kotiin valittamaan kun ei ehtinyt pestä ollenkaan saunassa itseään. Tuli oli sammunut jo ennen palokunnan tuloa. Kiukaan alla oli palanut jotain pienellä keltaisella liekillä hiljakseen. No sauna on nyt poissa käytöstä ja kiuas menee vaihtoon.

Jännitystä siis riitti. Sipekin kyseli onko meidän saunapäivät aina näin jännittäviä =). Juu tietenkin on!

Kohta isot enkelit lähtee viimeistä koulupäivää istuskelemaan kouluun. Ajattelin vielä käydä kurkkamassa jos pesutuvassa olisi tänään vuoro tai pari vapaata niin voisin pestä nuo pyykit pois mitä on kertynyt. Illalla suunniteltiin grillausta ja pakatakin pitäisi. Huomennna Helsinkiin.

Enkeli