Yöllä oli satanut lunta niin että sitä on nyt sitten semmoinen parin sentin kerros joka paikassa. Kyllä se vaan heti tuli valoisampaa. Enkeli2 huokaili eskari matkalla että onneksi tuli ennen joulua. Hän on tässä kovasti toivonut lunta jouluksi. Minä jo vähän valmistin häntä että Helsingissä ei ehkä kuitenkaan ole vielä lunta ja sinne nyt ollaan jouluksi menossa.

Enkeli3 on nyt ollut huoneessaan arestissa aamusta lähtien. Tein eilen 4 pientä pipari taloa ja aamulla jokaisesta oli syöty ovet ja yhdestä talostatoinen puoli katosta. Pikkasen kuikutti! Ukon piti niistä yksi viedä töihin mutta eipä sitten vienyt syötyä pipari taloa. No nuo nyt sitten jäänevät meille ja tänään on illalla puuhaan uusia taloja. No kivahan niitä on tehdä jos vaan lapset pysyisivät jo tekovaiheessa poissa jaloista ja saisi rauhassa "taiteilla". Suostuisikohan ukko nostamaan vaikka lastenhuoneen toisen oven väliaikaisesti tuohon keittiöön niin saisi rauhassa väkätä. Eilen jo poltin kaksi sormea kuumassa sulassa sokerissa. On se kumma miten sitä ei voi muistaa että se sokeri on sitten tosi kuumaa kun on sulaa. Joka vuosi poltan siinnä sormeni =D. Tyhmästä päästä kärsii koko ruumis.

Eilen tuli laulettua kirkossa kauneimpia joululauluja. Menin istumaan keskelle mummo joukkiota kun siinnä vapaa paikka oli. Kun aloitettiin laulamaan minulle tuli tunne että vieressä istuva mummo ei kehdannut laulaa ollenkaan ainakaan en kuullut yhtään hänen laulavan. Joitain lauluja vähän tapaili. Pikkaisen tuli semmoinen olo että anteeksi että tulin tähän istumaan ja että mokoma vielä osaan/pystyn  laulamaan korkealta ja kovaa. No toivottavasti en nyt kokonaan pilannut hänen joululaulu iltaansa =/. Onneksi sen vihkon saa kotiin voisitten kotona laulella vaikka eihän se sama ole.
Lauantaina käytiin enkeli2:n ja 3:n kanssa laulamassa lasten kauneimmat joululaulut. Pääsivät enkelit soittamaan rytmimunia joulukirkko lauluunkin =). Enkeli 3 meinasi nukahtaa viimeisten laulujen aikana mutta sain pidettyä hänet hereillä ja kävelytettyä kotiinkin vielä kun kotona odotti enkelisuklaa ja pipareiden leivonta. Vielä pitäisi ne piparit koristella mutta koristan nyt ensin ne talot jotka tänään yritän saada tehtyä.

Neljä korttia on jo postista tipahtanut tänään odotellaan lisää ;o). Isojen tyttöjen opettajille on joululahjat valmiina ne tajusin piilottaa ylähyllylle turvaan. Kortteja saavat askarrella kavereille. Osaisikohan tytöt askarrella jos tekisivät ne tänään kun minä illalla leivon. Tai siis tytöt osaa mutta pystyykö ukko niitä auttamaan tarvitaessa kun on pienet enkelitkin vahdittavana. No pitää katsoa ja kysyä ukonkin mielipidettä vaikka minähän senkin lopuksi päätän =) . Ukko tässä viikonlopun aikana taas huomasi miten jokainen lapsita on tiukkaan pyöritellyt hänet pikusormen ympärille. Joku enkeleistä vähän inahtaa ja ukko juoksee heti hätiin on se sitten mehun antamista tai turhaa kiukuttelua. Tiistaina on uimahallilla se kynttiläuinti ja keskiviikkoksi on suunniteltu paketinjako kierros täälläpäin. Torstaina pakataan ja sovitaan vaarin kanssa lasten hausta ja Perjantaina ukko pääsen jo puolita päivin töistä ja sitten ollan heti valmiita lähtemään joulunvietton vaikka mitään kiirettä meillä ei olekkaan. Tässä alkuviikosta pitäisi niitä verikokeen tuloksia soitella vai jättäisikö senkin suosiolla sinne loppuviikkoon ehtii sitten kaikki kokeet samaan soittoon.

Enkeli siirtyy lämmittämään uudestaan tuon jäähtyneen glögin ja ehkä taas pitäisi jotain nurkkaa raikotakkin ja pari pakettia odottaa vielä paketointia ja loppu silausta. Onhan tässä taas puuhaa tällekin päivälle.