Huopahelmien kanssa on nyt käsitöiden saralla viihdytty ja näinhän niitä saa tehdyksi helposti ja nopeasti.

Osta huopuvaa villalankaa kuten huopasta, puroa tai muuta vastaavaa
keri pieniä helmen kokoisia keriä. Kerät kutistuvat vähän koneessa mutta eivat minusta kovinkaan paljon

Itse käänsin kerän pään kerän sisään ja sitten pujotin kerät ompelulankaan. Joku oli kyllä huovuttanut pallot irrallaankin mutta silloin tulee helpommin epämuotoisia yksiloitä. Näin helminauhana ei 80-90 helmen erässä ei ollut kuin 1-2 hiemen epämuotoisempaa yksilöä jotka toisen pesun aikana muovautuivat taas helmiksi.


Sitten keränauha pujotetaan sukkahousuihin. Olen kättyänyt tämmöisiä vähän paksumpia sukkahousuja koska näihin huopuva lanka ei tartu kovin tiukkaan kiinni. Sukkahousut solmitaan suustaan vielä solmulle hyvin ettei helmet karkaa pois housista. Sitten koko komeus pyykkikoneeseen 60 astetta muun pyykin mukana.


Koneesta tultuaan sinulla on melko valmiita huopapalloja. Minun lanka oli sen verran paksua että pallosta pystyi erottaamaan missä lanka menee vaikka sitä ei enää olisi voinut purkaa. Joten toistin pesun tällä kertaa pesupussissa ilman yhdistävää lankaa. Valitse vahvaa tekoa oleva pesupussi koska huopapalloilla on aika paljon voimaa ja minun pesupussi meni rikki niin että pallot olivat pikin poikin pyykin seassa. Tosin lopputulos oli silti hyvä.


Valmiista helmistä voi tehdä koruja tai vaikka iloisen pannun alustan.

Enkeli