Tähän tämä taitaa mennä, että viikonloppuisin vain ehtii päivittelemään. Viikolla on sen verran kiiretä että päivittämiset jää.

Maanataina meillä oli koulussa atk-koe josta sain 3 eli kiitettävän. Oli kyllä tosi helppo sähköpostin ja netin käyttö koe. Netistä piti etsiä tietoa ja laittaa opettajalle sähköpostia jossa oli linkki tietylle aihe sivulle sekä netistä kerättyä tietoa word-kansiossa liittenä ja toisessa liittessä piti olla aiheesen sopiva kuva netistä poimittuna. Tämä koe oli osa atk-ajokortin suoritusta jonka saa suoritetuksi jos kaikista osakokeista saa kiitettävän. Hyvältä siis näyttää. Yhyden ryhmätyön esitys oli myös torstaina ja senkin suoritin hyväksytysti. Riitti kun sen oli tehnyt. Yhteiskuntatieteistä pääsee läpi kun istuu tunnilla. Tutkinto suunnitelmaa pitäisi alkaa väkertämään mutta vielä on Eriksonin elämänkaariteoria tehtävä kesken jonka haluan saada ensin valmiiksi. Tämä on hiihtoloman etäviikon tehtävä mutta meillä on muutto tuolloin hiihtolomalla niin silloin ei ehhdi koulutehtäviä tekemään. Eipä siitä paljoa enää puutukkaan yhteen lapsuuden kriisiin en ole vielä päässyt sisälle mutta muut alkaa olla selkeitä. Jos nyt viikonloppuna löytyisi sopiva väli niin voisi tuonkin kirjoittaa valmiiksi. Ruokapäiväkirjaakin olen pitänyt koko viikon kotitaloustunteja varten saa senkin tehtävän aloitetuksi vaikka sen palautus taisi olla vasta joskus keväällä. Ensiviikolla suurinpana lienee hygieniapassin suoritus. Puuhaa siis riittää.

Olen istunut suurimman osan tunneista eturivissä. Yhdellä psykologian tunnilla siirryin poikien kauhuksi takariviin ja herätin kauhunsekasia tunteita kanssaihmisissä osallistumalla keskusteluun muuten melko hiljaiselta alueelta. Nyt pohdinnassa on siirrynkö vakituisesti takariviin vai alanko vaeltamaan aina eri kohtaan luokassa. Kivaa sekottaa nyt jo tottuttuja kaavoja. Onneksi sielä on muutamia muitakin vaeltajia jo niin en erotu liiaksi porukasta. Tosin eipä sekään minua haittaisi vaikka erottuisin.

Kotona pikku enkelit alkaa olla jo tottuneita uuteen arkeen. Enkeli5  tulee välillä vain katsomaan minua kun äiti on kerrankin kotona. Käsi poskella tuijottaa ja kohta lähtee taas omiin leikkeihin. Pakkaminen ei ole juurikaan edistynyt mutta kakkutarvikkeet jo pakkailin ja jotain mutta keittiötarviketta pistin laatikkoon. Seuraavaksi laatikkon joutaa askartelukaapin sisältö ja muutenkin olohuoneen kaapien sisältöä. Vähitellen laatikkomeri kasvaa ja edelleen aikaa riittää.

Ensiviikolla on myös ystävänpäiväkortti askartelupaja koululla jonka lupasin vielä valvoa/ohjata ennen kun lopetan tuon koulun vanhempainyhdistyksessä toimimisen muuton myötä.

Tänään tuli pikkumummo ja vaari kylään. Pikku mummo vei enkeli1:n ja 2:n elokuviin ja toi kaikille tuliaisia Japanista. Lapset sai namia ja pieniä leluja HelloKittyjä tytöille(tietenkin) ja legoja pojalle. Minä sain suklaa koristeita kakuihin ja strösseleitä. Ukko sai ruskean pesukukan.  Vaari toi peräkärryn lainaan muuttoa varten ja muovisia muuttolatikoita.

Kevät alkaa tulemaan. Sormet haluaisi jättää kutimet nurkaan ja vaihtaa mullat viherkasveille mutta jos maltaisi odottaa muuton yli. Mökille myös tekisi mieli puuhaaman ja touhuamaan. Aurinko on muutamana päivänä ihanasti lämmittänyt bussipysäkillä seisoskelijoita. Kyllä se kevät tulee vaikka muuta väittävät sääennustelijat.

Enkeli 3 on ihastunut hiitämisen melkein jokapäivä käy tekemässä hiihtolenkin joko yksin tai sitten kaverin kanssa. Enkeli1 lainasi kirjastoota jonkun ihanan kirjan ja on sitä nyt lueskellut innolla. Sai myös luettua yhden kirjan jonka sai joululahjaksi jota ensin piti tyhmänä mutta myöhemmin kirja oli kuitenkin ollut tosi kiva. Enkeli2 valmistautuu koulun virsivisaan. Enkeli 4 odottaa kovasti yläkerran tytön synttäreitä. Jokapäivä niitä kyselee koska ne on. Enkeli 5 siteraa vähän väliä pitkiä pätkiä Heinähattu ja Vilttitossu elokuvaa. Tänään aamulla kuultiin moneen kertaan kohtaus jossa Vilttitossu sanoo näin."ei mua haittaa vaikka sä et tuonutkaan mulle jäätelöä. mä saankin huomenna lakritsapiipun" "Kuulitsä mä saankin huomenna lakritsapiipun" "ooksä kuuro!" "noin tyhmät ei pääse kouluun"... tai jotain sinne päin enkeli5 muistaa nää paremmin kun minä. Hauskinta on että ei olla varmaan melkein pariin viikkon edes katsottu koko elokuvaa. Ehkä pitää laittaa neiti teatteri kouluun kun vuorosanat jää noin hyvin päähän. Näitä saa aina samaa kohtausta kuunnella peräkkäin moneen kertaan. Ihan kuin harjottelisi vuorosanoja.

Nyt tuli vaari tuomasta elokuvan kävijöitä ja meillä alkaa ruokakin valmistumaan joten siirryn seurustelemaan.

Enkeli