Kaikki muut nukkuu minä vielä hetken täällä ketkun. Hurjia pakkasia on ollut ja meillä kovin väsynyttä porukkaa. Mietin onko joku tauti tulollaan vai kaikilla kasvukausi parhaimmillaan/pahimmillaan. Mihinhän suuntaan tuo ukko mahta kasvaa. Enkeli1 kävikin terveystarkastuksessa koulussa ja pituutta neidillä on nyt 140,5 jos en ihan pieleen muista. Terveitä kuitenkin ollaan kaikki. Ei nuhaa eikä edes yskää ole näkynyt. Enkeli4:n kerhossa oli erään pojan veli viime viikolla mahataudissa odottelin josko tauti olisi veljen kautta tarttunut koko kerhoon mutta ei. Nyt samainen veli oli vesirokossa ja sitä saa nyt sitten vuorostaan tarkailla parin-kolmen viikon päästä näkyykö näppyjä. Enkeli4 ja enkeli 5 ei ole vielä vesirokkoa sairastaneet. Olisi kyllä hyvä jos sairastaisivat sen nyt eikä sitten syksyllä päiväkodissa. Minunhan pitäisi lähteä sykyllä töihin kun enkeli 5 täyttää 3v. Työkkärissä kävin jo juttelemassa mitä tekevät tälläiselle vuosikausia kotona olleelle kotiäidille. Oppisopimus opiskelusta juteltiin jne. Nyt pitäisi käydä kyselemässä oppisopimus paikkaa. Netissä on valmiina joitain paikkoja mutta ajattelin ensin olla omatoiminen ja kysellä muualta kun tässä tätä aikaa vielä syksyyn on.

Pyykkipäivä oli tänään mutta pesutuvalla oli yksi kone rikki enkä ihan kaikkia pyykejä ehtinyt pestä. Pitää varata alkuviikoksi uusi aika saa samalla perjantain saunapyyhkeet pyykkiin heti. Huomenna ja lauantaina en ehdi pesutupaan kun pitää piipahtaa Helsingissä Päkiksen apuna.

Kädentöitäkin on taas saatu aikaiseksi. Synttärijuna serkkupojelle on maalattu ja koottu ja odottaa hakijaa viikonpäästä. Saa siis vielä rauhassa kuivua. Pesutuvassa neuloin myös pienet ruusunpunaiset sukat muuta taisin silti tehdä niistä liian isot. No eiköhän tuo pieni jalka kasva nopeasti. Parit toiset sukatkin on puuhattu ja novitan uutuus lankoja tulin shopanneeksi kun enkeli 4:ltä ja 5:ltä puuttuu pinkkit sukat. Mutta näitä käsitöitä ja junasta kuvaa kun taas ehtii ehkä jo huomenna.

Loppuun vielä mannalastujen ohje kun Omena sitä kyseli.

 

MANNALASTUT n.80-90kpl

300g margarinia

3dl sokeria

2tl vaniliasokeria

2tl leivinjauhetta

1 muna

2dl mannasuurimoita

3dl vehnäjauhoja

Sekoita kaikki aineet keskenään. Annostele pikkulusikalla väljästi leivinpaperille. Paista 180 asteessa n.9min.

Nämä siis leviää samoin kuin kauralastut joten hyvin väljästi tai on pellillisen kokoinen keksi.

 

Nyt nukkumaan!

Enkeli