Tänään on isoilla tytöillä kuoroharjoitukset kirkolla kun perjantaina on konsertti minkä olin jo taas ihan unohtanut. Pitää taas aikatauluttaa sekin päivä kun ukko on menossa kuitenkin pe-la yöksi töihin vielä.

Mietin että jos keittelisi tänään pipari taikinan ja lauantaina leipoisi piparit omien ja Tiitun lasten kanssa. Pirkka nikseissä oli kerrankin hyvä idea piparipuuhiin ja meinaan sitä kyllä kokeilla. Niksi meni jotenkin niin että leivo monta pellilistä pipareita valmiiksi paista yksi pellillinen ja laita loput pakkaseen ja paista sitten aina tarvittaessa lisää pipareita suoraan pakkasesta. Meillä tulee tuota taikinaa tehtyä melkoinen määrä kun jokainen lapsi haluaa leipoa ainakin pellillisen omia pipareita minä haluan väkertää jonkinlaisen piparitalon ja monena vuonna on tehty isot sydän piparit opettajille joulumuistiaiseksi. Leipominen on kiva juttu sen jaksaa hyvin mutta sitten se paistaminen. No tämän niksin avulla voin paistaa vain osan pipareista ja jatkaa paistamista seuraavana päivänä tai joskus. Kuulostaa kätevältä ja käytännölliseltä pian sen näkee kuinka toimii käytännössä. Tosin meillä on kyllä pakkanen aika täysi mutta ehkä sinne pipareille tilan löytää kun vähän järjestää.

Eilen iltapäivällä kävin tekemässä viimeiset pienet joulu ostokset. Loput paketit tuleekin itse tekeminä. Illalla pistin lahjoja pakettiin. Samalla laskin meidän lahjanarurulla varaston niitä kun on kertynyt vähän joka väriä vaan yhteensä 13 isoa rullaa vielä meinaan mustan rullan ostaa kun nään tai joulun jälkeen kun tulevat tarjoukseen. Pistin kaikki meille tulevat lahjat samanlaiseen sinineen lumihiutale paperiin en tiiä onko kiva mut onpa sekin kokeiltu. Narut on erivärisiä kuitenkin.

Nyt menee enkeli 5:llä hermot kun en suostu ottamaan syliin. Lähdetään kohta hakemaan enkeli4 kerhosta.

Enkeli