Tässä ensin nämä perinteiset laskiaismäen huudahdukset. Laitan jo nyt niin ehditte huomiseksi tai viimaistään tiistaikksi opetella =).

Lipo,lipo liinoja,

pitkiä pellavia,
pikku tukko tappuroita.

Huru, huru, huru ,huru,
pitkiä pellavia,
hienoja hamppuja,
räätiköitä kuin nurkanpäitä,
nauriita kuin lautasia,
perunoita pulleroita
ja tupakkikultaa vähän
isännän piipun päähän.
(räätikkä=lattu)

Muistutan vielä näistäkin niin tiedätte varoa.

Jos laskiaispäivänä on lumisade, se tietää hyvää viljavuotta. (Koivisto)

Laskiaisena ei pidä rokkaa syödessään haastaa, etteivät itikat pure kesällä. (Kirvu)

Jos laskiaisena neuloo, saa tikkuja käsiinsä. (Kangasala)

Tämä viimeinen huomioksi eteenkin Omenalle ja Siniselle!!!

Löysin netistä tälläisiä uusia laskiaismäen huudahduksia. Oli pakko liittää ne tähän. Laittakaahan tulemaan mitä teillä tänä laskiaisena huudetaan tai huudettiin =)

Kelkkamäessä on tyyli- ja perinnetietoisella oltava kelkka. Kelkka on kaksijalaksinen lumisessa mäessä alaspäin liukumista varten tehty hauskanpitoväline.

Pulkka, liukuri, erilaiset puhallettavat lelut, muovikassit (voi tätä tapojen turmeltumista) ja muut sellaiset korvikkeet sopivat vain asiaa tuntemattomien käyttöön. Ainut oikea laskiaisrinne on luminen rinne, ei koskaan jäädytetty ränni.

Koululaiset voivat huutaa laskiessaan esimerkiksi

"Antaa tulla hyviä numeroita
ja paljon kotitöitä"

 ja perheen isä voi huutaa että

"Tässä tulee sellainen lasku
että kohta repeää rahatasku".


Jos joku on jäämässä kelkan alle, voi huutaa:

"Jos joku alle jää,
siltä halkeaa pää
ja sitten vielä järvestä pettää jää"

 

Laskiaisia muisteltaessa olivat Laskiaiset AINA ennen paljon parempia kuin nämä nykyiset...

Ukko ja enkelit 1 ja 2 lähtivät juuri jääkiekkoa katsomaan ei vielä ukko tiennyt uskaltaako laitta eri joukkueiden kannattaja istumaan vierekkäin vai meneekö väliin tuomariksi =). minä ystävällisesti opetin tytöt huutamaan kovaa "Äiti on KULTAA isi on MULTAA!!"
Meillä enkeli 3 on nukkunut koko päivän. Kummia nuo miehet kun pitää aina sairastaa viikkotolkulla. Eilen jo näytti vahvaasti siltä että kuumeet olisi takana mutta ei.
No pullataikina on nousemassa ja kohtaa aletaan enkeli 4:n kanssa pullan pyöritykseen. Enkeli 5 leikkii lattialla. Näyttää enkeli 4 lukevan kirjaa hänelle.

Nyt pullat on leivottu. Tulihan noita aika läjä ja hyvin onnistui. Enkeli5 tässä samalla harjoittelee istumista ekaa kertaa syöttö tuolissa kun meinasi hermot mennä kun äiti vaan paistaa ja paistaa. Eilen annettiin ekaa kertaa maissi veiiliä kun tuntuu että neiti vaan lurpsutteleen tissillä. Ensin ei meinannut kelvata mutta sitten tajusi että ai pitäis syödä. Tänään söi teelusikallisen mangososetta.

Kuvassa viisi pullalasta ;o). Osa pullalapsista enkeli3:n tekemiä nousi hetkeksi sohvalta leipomaan nyt taas nukkuu =/. Saisi tämäkin porukka parantua tarvinnee ostaa vitamiinia vaikka mehunmuodossa jos auttaisi asiaa.

Enkeli