Ihanaa arki taas on alkanut täysillä. Isot enkelit on koulussa ja välienkelit kerhossa. Enkeli 5 kiukkuaa normaalisti kotonaHymy.

Eilen tilasin 478 enkeli 1:n valokuvaa vuosilta 2003-2008. Suunitelin että jos tammikuussa saan nuo tilatuksi niin helmikuussa sitten seuraavat kuvat. 13.1 ne pitäisi olla valmiina kaupassa. Saadaan kuvista vielä s-edutkin tilille siten. niin ja albummiinkin ne olisi vielä liimailtava mutta sen kai ehtii joskus...

Tänään pääsi enkelit ekaa kertaa omalle jäälle luistelemaan ja johan saatiin siitäkin soppa aikaseksi. Jäällä oli 3-4 lasta luistinten kanssa heilumassa ja samanverran luisteli kenkineen jolloin ainoana aikuisena poistin jäältä kaikki luistimettomat ettei ketän saisi luistimesta sormilleen tai kasvoille. No jouduin melko tiukasti sanomaan naapuripihan lapsille että jäälle ei mennä ilman luistimia silloin kun sielä joku luistelee. Ukolle sitten kotipihan naapurin rouva soitteli ja valitti kun heidän lapset ei jäälle päässeet jäälle. "Onko jää tarkoiteetu vain pihatoimikunnan lapsille?" Mies totesi rouvalle että jää on kaikille mutta ei tiedä mitä olen pihalla lapsille sanonut kun itse oli sisällä enkeli 5:n kanssa. No tätä nyt sitten iltasella ukko kävi selvittämässä ja muut vanhemmat olivat kanssani samaa mieltä että pienellä kentällä voi sattua helposti vahinkoja kun väkeä on paljon ja osa vielä luistimilla ja osa kengillä. Tämä kyseinen rouva oli käynyt toiselle naapurille valittamassa kun olin jättänyt pesutuvan epäsiistiksi. Olin tuolloin unohtanut pyyhkäistä pesukoneen päätä pesuaine murut pois joita siihen purkista putosi kun kone linkosi. Edelliseltä asukastoimikunnan puheenjohtajalta kuulin että hänellä on aina ollut jotain hampaankolossa kaikkia puheenjohtajien vaimoja vastaan että sellainen tapaus... Kummasti vaan miehelle soittelee ja valittaa vaikka varmasti hänellä on myös minun numero. Tulee vaan turhaan lisää sotkua kun asian voisi suoraa kysyä minulta eikä mutkan kautta. Pitänee seuraavaksi itse soitella ja kysyä että oliko toiminnassani tässä tai tässä asiassa jotain ongelmaa. Hänen lapset olivat ennen myös kovin villejä ja saivat hieman hölmöjä päähänpistoja mutta he ovat nyt rauhoittuneet ja oikein mukavia lapsia vielä kun vanhemmatkin malttaisivat rauhoittua niin kaikki olisi hyvinHymy.

Lusitelusta vielä enkeli 2 oli ensin jäällä osaa melko kivasti luistella mutta luistimet oli aluksi tosi löysällä pitää tuota kiristämistä vielä harjoitella. Enkeli 4 oli seuraavana ensin harjoiteltiin niin että pidin käsistä kiinni mutta kohta neiti halusi ite luistella ja kas kummaa pysyikin pystyssä ja jopa luisteli/liikui vähän eteenpäin kaatumatta. Into oli hirmuinen enää ei jaksanut ylös nousta mutta silti olisi vain halunnut luistella. Lopulta pakotin neidin kotiin. Viimeisenä jäällä oli enkeli 3. Kauhea kiire eteenpäin ja samantien sitten nurin kun terät vaan osui jäähän. Raivareiden jälkeen poika viimein tajusi kun hoin että ensin on pystyttävä seisomaan luistimilla ennen kun voi yrittää liikeelle. Lopulta myös hänkin luisteli hitaasti eteenpäin. Luisteleminen ei hänelle ole mikään hankaluus vaan itsehillintä kun ei heti osaa ja pysty ja sitten menee hermot.

"innolla" odotan että pihan pojat tuo mailat ja kiekot jäälle ja kaikki kouluikäiset valloittaa jään. Pääsen taas sanomaan että pihan jää on tarkoitettu pienille lapsille ja isot voi luistella koulun paremmallakin jäällä. No minä olen tuon miltein yksin jäädyttänyt naapurin setä ja ukko on muutaman kerran heiluneet letkun päässä. Joten jos tästä ei tule muuta kun riitaa ei ensivuona jäädytetä pihaan luistinrataa.

Ai niin se piti vielä kertoa että enkeli 5 on oppinut laulamaan. Sanoja ei tule mutta sävelet hienosti oikein ö-ö-ööö ö-ö-ööö suomeksi i-ha-haa i-ha-haaHymy.

Enkeli hipsii taas nukkumaan