Ukon kesäloma alkoi eilen.

Koko kesän suunnitelmat on nyt sekaisin kun edelleenkään ei ole saatu autoa toimimaan. Ilmeisesti vika on virranjakajankannessa mutta sitä ei auton uumenista ole löytynyt. Ukko puhui jossain vaiheessa että starttimoottori pitäisi purkaa että kansi löytyisi. Enkeli4:n kummisetä lupasi tulla tänään tuota katsomaan. Minäkin auton sisuksia tutkin laajalla moottoritiotudella. Osottelin johtoja että olisiko tossa tai tossa ja tuollakin menee joku letku. Oli varmasti kauheesti apuaHymy. Lopulta tulin sisään ja googlella etsin että minkähän näköinen on virranjakajankansi mutta pian ukko keskeytti minun opiskeluhetken niin en vieläkään teidä kannen ulkonäköä edes.

Eilen oltiin ostamassa tytöille kevätjuhlakenkiä. Olin pikkumummon kanssa puhunut että semmoiset balleriinat  joita voi sitten käyttää kesäkenkinä muutenkin. No päivällä kävin ilman tyttöjä katsastamassa lähikauppojen kenkätilanteen ja citymarketissa oli kiva valikoima kenkiä joista uskoin löytyvän sopivat. Illalla lähdettiin tyttöjen kanssa ostoksille. Esittelin heille kivat ruudulliset kengät joita löytyi monissa väreissä. Molemmmilta oli vastauksena kauhistunut "ei noita noi on kamalat". Selvä no tässäpä näitä on hyllykaupalla mitkäs olisi kivat. Enkeli2 oli suvaitsevaisemmalla tuulella joten päätin valita ensin kengät hänelle. Melko pian löytyikin mustat nahkaiset balleriinat jotka oli vielä ilokseni alennuksessa. Ne valittiin. Enkeli1 osotautuikin vaikeammaksi tapaukseksi. Neiti olisi ehdottomasti halunnut kapeasta nahkanyöristä tehdyt sandaalit mutta minä en niitä halunnut ostaa kun oli puhuttu balleriinoista ja sandaalit tytöllä jo on. Seuraava ehdotus oli sandaalit vähän leveämmällä nyörillä ja perusteluna "entän nämä kun näissä on tätä kangasalaakin" vastauksena ei. No siinnä aikamme väännettiin kättä ja lopulta löytyi sopivat mustat nahkakengät. En ne nyt ihan balleriinat ole mutta näihin nyt päädyttiin.

Enkeli1 oli myös eilen luokan kevätretkellä ja polkivat yhteensä 28km. 14km aamulla mennessä ja takaisin iltapäivästä. Perillä söivät, saunoivat, meloivat ja leikkivät. Kivaa oli ilmeisesti ollut vaikkakin vähän rankkaa. Minä pakotin neidille aamulla mukaan täys sadevarustuksen ja lopulta kokopäivänä ei tullut pisaraakaan vettä.

Huomenna on isojetyttöjen kevätjuhla. Enkeli1 pyysi kiharoita hiuksiin ja niitä sitten aletaan väkäämään kun tulee koulusta kotiin. Enkeli 1 menee kevätjuhliin täysin mustassa asussa ja enkeli 2 sini-keltaisessa. Vielä pitäisi tyttöjen väkätä kortit opettajille mutta lähtivät nyt taas jo ulos niin jäänee kortinteko tältä päivältäkin tekemättä.

Jaahas pitänee mennä loihtimaan jotain ruokaa.

Enkeli