Nyt päiväkirjaa kirjoittamaan. Kalevalaisten naisten liitto ja suomen kirjallisuuden seura keräävät tämän päivän kuvakusia siis päiväkirjan sivua tältä päivältä. Tässä enempi tietoa asiasta. Lainaus on KNL:n sivuilta.

Uutisia <!-- .style1 { font-size: 14px; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; } -->

Suomalaisen päivä  -kirjoituskilpailu

Kalevalaisten Naisten Liitto ja Suomalaisen Kirjallisuuden Seura kutsuvat Kalevalan juhla­vuonna 2009 kaikkia suomalaisia osallistumaan kirjoitushankkeeseen ”Suomalaisen päivä”. Vastaavan hankkeen järjestivät Kalevalan juhlavuoden työryhmä ja Suomalaisen Kirjallisuuden Seura kymmenen vuotta sitten yhdessä sanomalehtien kanssa. Hanke tuotti tuolloin yhteensä yli 23 000 päiväkirjaa tiistailta 2.2.1999. Näistä noin 19 000 saapui kouluista tai muilta yhteisöiltä ja noin 4 500 yksityishenkilöiltä. Valikoima vastauksista julkaistiin teoksessa Suomalaisen päivä (SKS, 2001), joka tarjoaa ainutlaatuista ajankuvaa suomalaisen arjesta vuosituhannen vaihteessa.

Tarkoituksena on saada talteen Sinun omia merkintöjäsi helmikuun 2. päivältä ja siten tietoa siitä, miltä suomalaisten elämä näyttää nyt. Voit pitää päiväkirjaa 2.2.2009 ja merkitä vapaasti muistiin päivän tapahtumia, havaintoja ja ajatuksia.

Kirjoita päiväkirjasi valkoisen A4-arkin yhdelle puolelle tietokoneella, kirjoituskoneella tai selkeällä käsialalla. Jätä vasempaan reunaan noin 4 cm:n ja oikeaan reunaan noin 1 cm:n marginaali arkistointitoimenpiteitä varten. Älä käytä tarroja, teippejä tai niittejä. Kirjoita eri liuskalle tai sähköpostin viestiosaan taustatietosi: nimi, osoite, puhelinnumero, koulutus ja ammatti (myös entiset), syntymäaika ja -paikka.

Kaikki aineisto lähetetään arkistoitavaksi Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran Kansanrunousarkistoon, ja kilpailun järjestäjät toimittavat siitä kokoomateoksen. Liitä siis oheen myös suostumusteksti: ”Suostun siihen, että lähettämäni aineisto tallennetaan nimelläni Kansanrunousarkistoon tutkimuskäyttöön”. Muista laittaa myös allekirjoitus ja päiväys. Julkaistavaksi suunniteltujen kirjoitusten tekijöihin otetaan yhteyttä erikseen.

Lähetä kirjoituksesi 28.2.2009 mennessä kirjeitse osoitteeseen Kalevalaisten Naisten Liitto, Strömbergintie 4 A, 00380 Helsinki tai sähköpostitse osoitteeseen [email protected]. Kirjoita kuoreen tai sähköpostin aihekenttään tunnus ”Suomalaisen päivä”.

Palkintoina arvotaan Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran julkaisemia kirjoja ja Kalevala Korun tuotteita.

Tervetuloa mukaan tallentamaan nykyihmisen ajatuksia ja elämää!

Lisätietoja:
Kansanrunousarkisto,
puh. 0201 131 240, sähköposti [email protected]

pääsihteeri Riitta Sipilä, Kalevalaisten Naisten Liitto

puh. (09) 604 791, sähköposti [email protected]

 

Tästä innostuneena pohdin mitä oli 10 v sitten. Silloin odotin enkeli1:tä syntyväksi. En siis vielä ollut äiti tasan 10v sitten. Tai ehkä sitä on jo äiti kun odottaa vauvaa ainakin niin pitkällä. Tuon vuoden kalenteri ei satu nyt olemaan tässä niin tarkaan en muista oliko erikoista. Äh pakkohan se on allakka hakea että näkee mitä oli... Näkyy olleen peli-ilta. Suluissa lukee (italiaan) lähtiköhän Rutistus tuolloin Italian reissulle?? Pikku mummo oli edellisenä viikonloppuna lähtenyt Itävaltaan lauantaina ja sunnuntaina oli muutto, näytös klo14 ja yhdet synttärit klo15 jossa ei varmaan oltu. Maanataina olen ollut ohjaamassa tanhua kahdelle ekaluokalle. Ohjasin sielä muutaman tanhun joka luokalle 1-6 sielä silloin ja maanataina oli viimeiset luokat. Passi on mennyt vanhaksi 3.2.1999 eli seuraavana päivänä Nauru. Onpas hauska tutkia vanhoja kalentereita. Minulla kun nämä on täynnä tietoa kaikesta.

Enkeli... jää tutkimaan kalentereitaan.