Enkelit 1 ja 2 sai joululahjaksi leffaliput ja haluaisivat mennä katsomaan twilight aamunkoitto tai joku sellainen. Mutta kun se on K13 niin eivät vielä pääse kahdestaan. Aikusen seurassa pääsevät ainakin tämän vuoden ajan mutta vuoden vaihteessa ikäräjasuositukset muuttuvat jotenkin ja sitten en ole varma pääseekö tytöt enää edes aikuisen seurassa katsomaan tuota leffaa joten kiirus meinaa tulla. Huomenna olisi sopiva näytös päivällä klo12.30 ja siihen ovat ukon kanssa näillä näkymin menossa.

Pienempien kanssa on pohdittu hop loppia tai uimahallia mutta ei olla kumpaankaan ainakaan vielä päästy. Ipanat on olleet paljon ulkona ja kaikki ulkopuvut on aivan kurasia. Enkeli 5:llä on kolme pukua ja eilen illalla oli kaikki kolme märkinä ja kuraisina kuivumassa. Tänään pistin kurahousut jalkaan mutta eipä nuo kauheasti auta. Tulisi nyt sitä lunta paljon ja muutama aste pakkastakin niin loppuisi nämä kurasäät. Lunta jo tulikin muutama hiutale mutta tuollaista märkää niin ei tuosta juuri apua ole.

Minä olen raikonnut vaatekaappeja ja 1/3 vaatteita saatiin pistää pois kun ovat jääneet pieniksi. Näistä suurin osa meneekin kierrätykeseen kun enkeli 5 vaitteille ei ole meidän perheessä käyttäjää ja enkeli 3:n vaatteet alkaa olla jo niin poikamaisia ettei tytöt niitä pidä eteenkin kun samankokoisia tyttöjen vaatteitakin on tarjolla yllin kyllin. Yhden valkoisen puuvillatakin oten talteen Päkiksen pienintä varten jos kesän juhliin tarvitsivat. Muuten ovatkin melko loppuun käytettyjä kaikki. Enkeli 3:n vaatteista osa on melko hyväkuntoisia joten tarjoan niitä Tiitun pojille jos huolivat siiten loput kippaan spr:lle. Isompia vaatteita en vielä kaivanut esiin kun noi vielä sopivat saa jäädä keväälle se homma.

Jostain kuitenkin pitäisi löytää 110-116cm vaaatteiden laatikko kun muutamia sen kokoisia oli vielä enkeli4:llä käytössä ja ne nyt otin kaikki pois. Siirtyvät sitten enkeli5:lle kun tuo tuosta kasvaa. Tämä hyppäys 100-110 cm on mielestäni kaikkein vaikein vaatteiden osalta . Enkeli 5 on nyt aikalailla tasan 100cm mutta kaikki 100 cm vaatteet on juurikin sopivia osa hiukan nafteja mutta taas 110cm on ihan liian isoja. Olen muidenkin lasten kanssa tuskaillut tämän saman siirtymän kanssa. Jotenkin meidän lapset tuntuvat jämähtävät tähän kokon "ikuisuuksiksi" . Aikaisemmin olen kaivanut ajoissa 110cm vaatteet esiin ja siiten tuskaillut kun lahkeet roikkuu maassa jne. Nyt päätin että kulkekoon vielä talven noissa just sopivissa ja aloitettaan liian pitkien lahkeiden tuskailu vasta keväällä tai jos vaatteet olisi sopivia syksyllä kun kesää menee toivottavasti hellemekoissa ja shortseissa.

Enkeli 3:lle ostin muutaman paidan alennusmyynnistä kun oli tarvetta ja halvalla sai. Poika toivoi jotain värikkäitä vaatteita eteenkin punaisia mutta arvatkaa löytyikö. No onneksi oli sentään kirkaansinisiä ettei semmoisia tummansinisiä. Yhden valkoisenkin ostin ja sanoin että sitä voisi ainakin alkuun pitää vähän siistinpänä paitana mutta eiköhän ekan koulupäivän jälkeen ole hihansuut mustana. No käytettäväksihän noi on ostettu. 

Isoilla enkeleillä on yksi valkoinen takki ja yksi valkoinen liivi joihin on tullut tahroja jotka eivät lähde pois pesussa. Tytöt ei oikein tykkää käyttää näitä takkeja joten ostin violettia väriainetta ja ajatuksella onnistuu tai ei meinaan kokeilla. No eipä ne ihan onnistuneet. Purkissa luki että ei tartu tekokuituun ajattelin että liivi voi mennä pilalle kun siihen värin ei pitäisi tarttua mutta toisin kävi. Takkiin väri ei tarttunut muuta kuin hieman hihansuun resoriin ja liivistä tuli vaaleanliila tai ehkä enemmän vaaleanpunainen. Vähän (aika paljonkin) tummemmaksi olisi voineet tulla minun mielestäni. Tytöt eivät ole vielä sanoneet mielipiteitään. Epäilen että eivät tykkää. Ehkä ostan toisen värinapin ja kokeilen mitä kilpaileva tuote saa aikaseksi. Ainakaan ei voi huonompaan mennä. Kuhan pohdin asiaa =).

Tutkin pianokoulujen hinnastoja ja seurakunnan sitin opetuksen vapaille paikolle oli haku näin joulun jälkeen. Tiedän että nuo paikat on edullisuutensa vuoksi aivan täynnä joten pistin hakemuksen menemään eihän siellä kuitenkaan ole vapaata paikkaa. No alku viikosta soitteli piano-ope ja kyseli että aloittaako neiti heti maanataina 9. päivä. Aloittaahan tuo nyt sitten kun paikka omalta kirkolta löytyi sopivaan päivään ja aikaan. 30min opetusta 250€ tämä kevät (14-15 kertaa)! On se kallista mutta kai sen kärsii maksaa kun ei halvemmallakaan opetusta saa. Opettaja kyseli neidin soittotaidoista kerroin että neiti on nuotin luku taitoinen ja on nyt syksyn pianoa pimputellut ja jotain sillä osaa soittaa mutta en ole ehtinyt seuraamaan onko käytössä enemmän kun yksi sormi. 

Huomasin tuossa että tämä loppu vuosi on mennyt tiiviisti Tampereen perusopetuksen sivuja tutkiessa. Enkeli 3 haettiin sitä kautta musikkiluokkahakuun. Nyt enkeli1:n yläkouluhaku toimii sitä kautta. Ensin neiti ei halunut millekään erikoisluokalle. Mutta sitten koulussa kävi esiintymässä ilmasutaitopainoitteinen luokka ja nyt neiti haluaisi ilmaisutaitoluokalle. Takaisin Tessun kouluun perusopetuksen sivujen mukaan. Neidin mielestä tuossa omassa koulussa tarjotaan ilmaisutaitopainotusta, joten nyt odotellaan koulun alkua, että saadaan asiaan varmuus omalta opeltajalta. Samalla huomasin, että enkeli 2 jatkanee ensivuonna koulupolkuaan yläkouluun musikkiluokalle. Hänelle on varattu yläkoulu paikka musiikiluokalle samalla kun pääsi kolmannella sisään musiikkiluokalle. Uutta hakua ei siis tarvita.Vielä vuodenvaihteen jälkeen haetaan enkeli4 perusopetuksen pariin noilta sivuilta.

Sitten seuraava vierailu noille sivulle lienee vuoden päästä kun enkeli 2 siirtyy yläkouluun ja enkeli 5 ilmoitetaan eskariin. Meillä ehtii vuoden olla kaikki viisi lasta peruskoulussa kun  enkeli1 on 9lk, enkeli2 on 8lk, enkeli3 5lk, enkeli4 3lk ja enkeli5 1lk. Mutta siihen on onneksi vielä muutama vuosi aikaa.

Jaaha. Nyt kalapuikot uuniin ja pyykkiäkin olis taas pestäväksi!

Enkeli