Arki alkoi sateisissa merkeissä. Ukon piti eilen mennä pojan kanssa pihalle lapioimaan tuota meidän pientä pelikenttää auki että pääsisi sähläämään mailan ja pallon kanssa ulos. No ukolla oli selkä niin jumissa että eipä sitten mennyt ja vettä satoi myös eilen. Minä lapioin pitkänä perjantain polun grillille ja hiekkalaatikon jotta siinä oleva jää sulaisi ja laatikko kuivuisi nilkan syvyisestä "uima-altaasta" oikeaksi leikkipaikaksi. Voitte kuvitella että meillä on pääsiäisen päivät ollut hyvin märkiä ja kuraisia lapsia kun ovat laatikossa uineet. Lauantaina kaivoin grillin edustaa lumesta samalla kun sytyin tulta grilliin. Meidän rapulta pääsee grillille hienosti jo melkein sulaa polkua muualta ei. Enkä meinaa muille polkuja kaivella. Kiertäkööt meidän kautta.  Minä ajattelin että voisin pikkutyttöjen kanssa mennä tänään lapio hommiin mutta ei ole mitään järkeä mennä tuonne pihalle kastelemaan itseä. Tai minulla ei ole montaa ulkotakkia että voisin kastella yhden nyt päivällä litimäräksi ja sitten iltapäivällä ottaa toisen ja polkaista rengas kauppaan. Ehkä takki ehtisi tässä välissä kuivaakin mutta ajatus kastumisesta ei nyt innosta.

Olen nyt aloitellut pyöräkautta pinkillä paholaisella ja polkenut jokapäivä jonkun kokoisen lenkin. Asensin sen matkamittarin tuohon mustaan hurmuriin ja nyt pohdin että pitäisiköhän pinkkiin hankkia samanlainen niin ei jäisi kilometrejä pois laskuista no ehkä ei kuitenkaan tarvii. Mustaan tarvitaan uusi ulkokumi takarenkaaseen pinkkiin ehdottomasti eteen kori. Isot tytöt tarvitsee uudet pyöräilykypärät ja korit myös jos meinaavat kuoroon polkaista tavaroineeen. Enkeli 2:n pyörän ketjusuojan asennusta lupasi naapurin mies katsoa kun minä eikä ukkokaan saanut polkimia irti pyörästä ja tuossa mallissa ne pitäisi irrottaa asennuksen ajaksi. Jos homma ei onnistu ostan toisenlaisen suojan. Pienten pyöristä puuttui soittokellot mutta tarvinneeko noita tuossa pihalla. Enkeli 3:n pyörän takakumi on myös jarruteltu sileäksi. Siinnä taisikin olla kaikki toimenpiteitä vaativat osuudet. Enkeli 1:n pyörä on avattu ukon järeällä yleisavaimella kun ainoa avain hukkui syksyllä koulun pihalle eikä sitä enää löytynyt. Kovasti odotellaan että lakaisukone tulisi jo tänään puhdistamaan pihan pientenkin pyöräily kausi pääsisi alkamaan.

Tänään ohjelmassa pyykin pesua, sateen loppumisen odottelua ja kukkien kastelua. Nyt ilmasipuleista kasvaa jo kolme mullassaan. Pääsiäiseksi ostetut tulpaanisipulit kukkii pinkkinä ja punaisina vaikka kovasti yritin nupuista valita edes toisen purkin keltaisena. No onneksi enkeli 3:n kummisetä sattui tuomaan keltaisen kysanteemin niin nyt on väriä pöydässä. Kun tuosta vähän lämpenee ja jos saan kukan pysymään hengissä pistän sen parvekkeelle kasvamaan. Tulppaanit menasin istuttaa Kuhmikselle kestävät jos kestävät. Kunkkumummo kyllä sanoi että myyrät syö tulppaanin sipulit mutta ne on asiansa nyt hoitaneet jos vielä ensivuonna niistä on iloa niin se on vain plussaa. Pääsiäisruohokin ehti just ja just ruohonnäköiseksi. Tänä vuonna ruohoa tuli vain Enkeli3:n eskarista. Pääsiäisoksat pitäisi varmaan myös siivoilla pois jne. Kyllähän tätä tekemistä riittää.

Nyt siis hommiin!

Enkeli