Nyt alkaa olla ukon lomat lomailtu. Kaikenlaista ehdittiin tehdä. Lapsille varmasti mieluisinta oli käynti Särkänniemessä. Koko päivä sielä taas meni. Isot tytöt menivät torstaitytön kanssa kolmisin laittesta toiseen minä ja ukko vahdittiin pienimmät Tiitun pesueen kanssa. Enkeli 3 tykkäsi eniten törmäily autoista eikä uskalltanut kaikkiin laitteisiin vaikka olisikin pituus niihin riitänyt. Hienoa että uskaltaa myös sanoa ei. Enkeli4 pääsi ekaa kertaa viikinki laivaan ja troikkaan(vähän niinkuin mustekala) kummassakaan ei pelännyt hihitti vaan hervottomasti. Enkeli5 pääsi myös kaikkiin pikkulasten laitteisiin ja tykkäsi kovasti niissä pyöriä. Eniten kuitenkin tykkäsi delfiineistä.

Mökillä myös viihdyttiin perattiin rantaa kaisloista, viimeisteltiin pusupömpeliä, minä laitoin kukkapenkkejä ja perkasin marjapuskia, silppusin oksia, ukko kaatoi ison männyn ja sain pari halkoakin hakata kunnes yksi haloista lensi vanhan metallisen ämpärin luon ja sieltä pörähti ampiaisia pesällinen joten siirryttiin sisätiloihin pelaamaan unoa toinen meidän perheen lempi peli oli afrikkakainen papu-peli tai mitä lie pähkinöitä siinnä siirrelläänkin kupista toiseen. Olen tuon pelin saanut päkäpäältä tuliaisena kun afrikassa kävi vuosia sitten.

Enkeli 4 innostui keräämään mustikoita piirakan verran ja sitä päästiin maistelemaan myös. Enkeli1:n kanssa käytiin vadelmia poimimassa mutta sieläkin ampiaiset kiusasivat. Ilmeisesti astuttiin pesän päälle ja ampiaisia pörähti lauma paikalle. Onneksi tajuttiin asia ajoissa eikä kunnon pistoksia tullut. Yksi ampiainen ilmeisesti pääsi pistämään enkeli1:tä housujen läpi polvitaipeeseen mutta vähän myöhemmin pistoskohta ei edes punoittanut. Enkeli1 kuitenkin halusi lähteä mökille ja minä jäin vielä hetkeksi metsästämään vadelmia kunnes hyttysparvi sai minutkin hipsimään takaisin päin. Vadelmia voisin vielä haluta pakastieeenkin jos joltakulta löytyy hyvä vattupaikka nuo menivät ihan herkuteleessa.

Käytiin myös kylailemässä Enkeli5:n kummitädin luona uimassa ja paimion mummolla Turussa. Paimion mummolta saatiin tytöille uusi telkkari vanha vetelikin jo viimeisiä. Tänään muutettiin kotona huonekalujen järjestystä niin että isompi telkkari satiin mahtumaan tyttöjen huoneeseen. Askartelukaappi siirrettiin olkkariin ja vaatelaatikot askartelukaapin päältä varastoon joka nyt sitten taas kerran on ihan täysi. Aina kun saan sitä vähän tyhjennettyä sinne ilmestyy lisää tavaraa. Ompelukone siirrettiin myös isojentyttöjen huoneeseen ja ajattelin että voisin kasata pussillisen kangastilkkuja tytöille tuhottavaksi ompelutöihin. Katsotaan miten tässä taas saa aikaiseksi.

Töitä olen myös hakenut. Tosin nyt ukon loman aikana laiskemmin. Yhdessä haastattelussakin kävin mutta minua ei valittu. Maanataina pikkutytöt aloittavat päiväkodissa ja samana päivänä ilmottaudun työttömäksi vaikka kotiäitinä voisinkin jatkaa 24. päivään asti jolloin enkeli5 täyttää 3v. Selvempi kuitenkin näin. Isojen koulu alkaa keskiviikkona. Vielä eivät kuulemma jännitä vaikka enkeli 1 vaihtaakin isompaan kouluun eikä opettajasta ole vielä tietoa samoin kun ei myöskään kaikki luokka kaverit ole selvillä. Enkeli2 jatkaa samassa koulussa ja samalla luokalla. Tosin vähän jännittää mitä kaverit sanoo lyhyestä tukasta. Enkeli 2 kun halusi myös hartioille ylettyvän tukan kun minunkin hiuksia leikattiin. Niin ja enkeli3 aloittaa myös koulutaipaleen ei tuokaan ole sanonut jännittävänsä enemmän vain innolla odottaa. Tiistaina on kouluun siunaaminen tuossa kirkolla ja sinne on nyt ilmoittanut koko lapsi katras tulevansa kun lapsille on kirkkohetken jälkeen jätskipuikko tarjoilu. Tiistaina olisi myös illalla joko lettu tai vohveli kestejä luvassa koulun alkamisen kunniaksi perinteiseen tapaan meillä.

Varmaan tämä blogipäivittelykin alkaa tästä piristymään kun koneella tulee istuttua enemmän ja tästä pääsee helpommin myös tänne kirjottelemaan ukon kännykästä kun en edes viitsinyt yittää onnistuuko moinen.

Nyt nukkumaan että jaksaa aamulla herätä siivouspuuhiin luultavimmin on pakko ryhtyä.

Enkeli