No niin tulin kertomaan teille meidän ensi viikosta ja sain huomata että taustassa oli jotain häikkää joten vaihdoin tuon enkeli taustan ainakin hetkeksi aikaa katsotaan jos ehdin etsiä uutta jouluista vielä tänään. Värit  varmaan on taas miten sattuu mutta korjaan ne sitten kun löydän taustan joka jää pysyvämmin. Älkää siis hermoilko.

Naapuri kyyditti meitä taas tänään kauppaan ja ostettiin 8 kassillista ruokaa ja tarvikkeita joulua ja ukon synttäreitä varten. Rahaakin meni kiitetävästi kuten arvata saattaa. No nyt on koko ensi viikon ruuat jääkapissa. Maitoa ja leipää pitää viikolla mennä ostamaan lisää mutta muuten pärjätään. Kova aikataulutus on nyt illalla menossa. Pitää suunnitella milloin alkaa kinkun sulatukseen, missä välissä paistaa laatikot, milloin leipoo ja täytää kakun ja ukon kakkukuvakin on vielä maalaamatta. No ehttihän tässä vielä vaikka mitä kun tiukasti aikatauluttaa.

Huomenna Enkeli1, minä ja enkeli5 lähdetään katsomaan joululaulukilpailun finaalia tai enkeli1 tietenkin laulaa finaalissa lapsikuoron kanssa. Myös torstaityttö tulee meidän mukana. Ukko, enkeli3 ja enkeli4 lähtevät katsomaan enkeli 2:n joulujuhlaa. Joulukuusi jonka ukko haki Kuhmikselta ja joka nököttää parvekkeella nostetaan sisään ja illalla laitetan valot kuuseen. Saa siinnä sulaa ja juoda rauhassa. Finaalin harjoitusten aikana käyn enkeli5:n kanssa viemässä kunkkumummolle jouluisenkukan joululahjaksi katsotaan jos saadaan mummo houkuteltua mukaan katsomaan finaalia.

Tiistaina tytöillä on vain aamupäivän koulua joten päivällä ehditään koristelemaan kuusi, Illalla hipsin pesutupaan puuhaamaan valtavan pyykkipinon kanssa. Toivottavasti ehdin pestä tuon kaikein. Kinkku nostetaan sulamaan ja illalla vielä lenkkisaunaan kylpemään.

Keskiviikkona maalaan kakkukuvan ja paistan kakkupohjan, siivoan ,kauppassa pitää käydä santsaamassa, nostan laatikot jääkaappiin sulamaan ja illalla kinkku uuniin.

Aattona ohjelmassa ainoastaan riisipuuroa aamupalana, laatikot uuniin, joulu ruoka ja illalla pakettien aukaisua ja puoliltaöin yökirkkoon jos jaksan.

Joulupäivänä puuhataan kinkkupiirakkaa, munavoita ja tonnikalasalaattia Ukon synttäreille. Nostetaan kuivakaut sulamaan pakkasesta ja järkäillään kertsiä juhlakuntoon. Illalla täytän täytekakun.

Ukon synttärijuhlapäivä menee aamusta karjalanpiirakoita paistaessa ja kakkua koristaessa. Iltapäivästä ja illasta keskitytään juhlimiaan ( juhlavaatteetkin pitäisi ehtiä katsomaan valmiiksi ennen juhlaa). Toivottavasti kaikki on valmista ja tulee hauskat juhlat!

Sunnuntaina toivutaan juhlinnasta.

Sitten loppuvuosi onkin taas ihan tyhjä. Uutenavuonna ukko on töissä joten sitä tuskin suuremmin juhlitaan.

Nyt vähitellen nukkumaan että huomenna jaksaa.

Enkeli