Aattoilta oli eilen ja mukavasti se menikin. Enkeli 2 aloitti oksennustaudin torstai yönä yksi yö välissä ja enkeli1 ja enkeli3 oksensi. Seuraavaksi olin vuorossa minä. Tosin minulla oli vain vatsa kipeä ja ruikulilla. Lauantaiyönä enkeli 4 oksensi vielä aamu kahdeksalta mutta puolilta päivin lähti jo ulos hiihtämään myös ukko viihtyi sängynpohjalla. Tämän jälkeen ollaan selvitty terveinä. Enkeli 5 ehkä selvisi tällä kertaa sairastumatta. 

Aattoaamuna syötiin riisipuuroa ja paistettiin perunalaatikkoa. Klo11 mentiin kuuntelemaan paikallista "joulurauhan" julistusta kolmen pienimmän kanssa. Kotiin päästyä syötiin jouluruoka. Sitten nautittiiin lasten tekemistä esityksistä. Enkelit 4 ja 5 esittivät nukketeatteria improvisoiden smiley. Enkeli 3 lauloi kuorolauluja. Kesken yhden laulun nuottiteline kaatui vahingossa joten huumoriakin esityksestä löytyi wink. Enkeli 2 soitti pianoa ja enkeli1 pitkään mietti esittääkö mitään kun ei ole valmistautunut mutta sitten kaivoi esiin Justin Bieberin kuvan teippasi sen nuottitelineeseen ja laittoi Justinille tonttulakin päähän sitten hän pisti kännykästä musiikin soimaan ja lauloi Justinin kanssa yhdessä. Lopuksi neiti antoi pusun Justinin poskellecool. Hieno esitys! Ja hienoja oli kaikki esitykset. 
Esitysten loputtua me ukon kanssa ajettiin lapset yläkertaan ja taijottiin paketit esiin makkarin nurkasta, jossa kaikki lapset tiesivät niiden olevan. Sitten seurasi hetken innokasta pakettien availua ja ihastelua. Kun paketit oli tutkittu ja leikit uusilla leluilla pääseet hyvään vauhtiin minä lähdin joulukirkkoon hetkeksi rauhoittumaan. Kirkon jälkeen vain oleiltiin ja nautittiin joulun pikkuherkuista pähkinöistä, rusinoista, mandariineista ja ompuista ym. 

Tässä kuva meidän joulupolusta. Tein tuommoisia pyöreitä jäälyhtyjä pihaan.


Tämmöisiä. Ne on jäädytetty ison ilmapallon sisään ja siten vain koverrettu veitsellä reikä kynttilälle. Pora olisi kyllä kätevämpi reijäntekoon eteenkin kun jäätynyttä reunaa oli yli 5cm mutta olipa siinnäkin puuhaa kun puukon kanssa pihalla heilui ja hakkasi pallojasmiley

Tänään pikkuneidit jo kävivät hiihtämässä pihalla kera uusien talvivaateiden ja minä lupasin myös lähteä hiihtelemään kun päivä vähän valkenee. Luistimia pitäisi etsiä on pojan luikkarit jossain piilossa tai sitten ukko ei vain ymmärtänyt mitkä luistimet on enkeli 5:n kun meiltä löytyy vähän joka koon luikkaria sekä naisten että miesten mallia. Toisin minulle pitäisi ostaa luistimet joita tytötkin voisi käyttää koulussa. Ehkä ei haittaisi vaikka olisi paritkin 38-40 koon kaunarit siis jos satutte alessa tai kirpparilla törmäämään edullisiin kaunareihin niin ilmoitelkaaangel.

Nyt pientä aamupalaa ja sitten ulos reippailemaan.

Enkeli