Ukko sai tiedon koulustaan. Pääsi siis koulun joka alkaa syyskuun olikohan 5 päivä.

Enkeli 4 koki pettymyksen kun eskari alkaakin vasta ensi maanataina eikä viimen keskiviikkona niinkuin isompien koulut alkoi. Jotenkin päivä oli mennyt meiltä ihan ohi mutta onneksi juteltiin edellisenä iltana napurin äidin kanssa ja tämä valaisi asian oikean laidan että ehdittiin neitiä vähän varoitella että eskari saattaa olla vielä kesälomalla keskiviikkona. Ovelle neiti kuitenkin halusi mennä katsomaan. Kyllä on ollut enkeli4:llä pitkät päivä kotona nyt loppuviikon kun ukon kanssa kaksin ovat olleet. Maanataita nyt odotellaan ja vielä joudutaaan menemään eskariin myöhässä kun maanataille sattui myös R-ryhmän ryhmätapaaminen ja mennään nyt ensi sitten sinne. Neiti melkein sanoo R:n ja vaikka olen D:n kautta yrittänyt saada R:ää pärähtämään oikein kunnolla niin ei se sietä tule niin kokeillaan nyt jos ryhmän vertaistuki saisi asiaa eteenpäin. Enkeli5:ltä puuttuu s ja siinnä luulen että ongelmana on ettei enkeli 5 osaa puhaltaa eteenpäin. Osaa vain puhaltaa etuhiukset pois silmiltä mutta esin saippuakuplien tai kynntilän puhallus ei onnistu. Pitää päikkyssä muistaa sanoa tästä jos ehtisivät sielä harjottamaan puhallusta ja s-kirjainta.

Isojen enkeleiden koulut alkoi. Enkeli1 odottaa kovasti saavansa jonkin ekaluokan oppilaan koulukummilapseksi. Tuossa oli jo naapurin tyttö opettajalleen ilmoittanut että haluaa enkeli1:den omaksi kummiksi. nyt jännitettään onko opettaja kuunnellut pyyntöä. Enkeli1 oli myös kysynyt omaltaopeltaan meinaako opettaja ensisyksynä ottaa ekaluokan opetettavakseen. Silloin enkeli4 pääsisi ehkä enkeli1:n opettajan luokalle. Meille vanhemmille tuo sopisi hyvin kun enkeli 1:den opettaja on tuntunut oikein mukavalta.

Enkeli 3:n koulu myös alkoi ja kaverit on paikalla taas niin poikaa ei paljon näy kotona koulun jälkeen. Nyt leikkii pihalla samallaluokalla olevan tytön kanssa. Tuo tyttö on ihan selvää vaimoainesta enkeli 3:lle. Sen verran tiukkaan osaa ja uskaltaa enkeli3:a komentaa "Ala tulla pihalle mä oon hakenu sua jo monta kertaa ja sä vaan pelaat tietokoneella". Oikein mukava tyttö näin äidin korvaan ja enkeli3 usein myös totteelee "vaimoaan". Tosin jos joku kivempi poika tulee hakemaan niin poika kyllä jättää tytön pihaan ja menee pojan matkaan joten vielä on vaimoehdokkaalla kouluttamista enkeli3:ssa

Enkeli 2:n koulu alkoi myös. Tännän tuli koulusta keskustorin akutta ja halusi päästä katselemaan toria myös illalla joten lähdettiin sitten koko perheen voimin kunkkumummolle kauppaan ja siitä sitten toria kiertämään. Ei kyllä mitään ostetu jono patonkikojuun oli edelleen mahtava joten päätettiin ostaa patongit kaupasta =).

Kunkkumummo hankki uuden puhelimen kesällä. Tässä uudessa puhelimessa on turvanappula puhelimen takana. Nappulan saa lähetämään hätäviestin itse valitsemiin numeroihin. Tänään ukko asensi kunkkumummon puhelimen turvanappulan lähettämään heti nappulaan painettua viestin ukon ja minun puhelimiin. Sitten puhelin soittaa ensin ukolle jos ukko ei vastaa soittaa puhelin minulle ja sitten taas ukolle kunnes jompikumpi meitä vastaa puhelimeen. Turvanappula myös pitää mahtavaa piipitystä hälyttäessään joten vaikka meitä ei heti saataisiin apuun voi hälyytyksen kuulla joku naapuri ja hälyttää paikalle apua. Puhelimessa on myös isot selkeät numeronappulat joten sitä on ikäihmisen helppo käyttää. Tähän asti puhelin on ainakin ollut kelpo ostos jos nyt kunkku mummo vaan muistaa pitää puhelimen kokoajan käden ulottuvilla ja uskaltaa painaa turvanappia hätätilanteessa.

Minä aloitin myös työharjoittelun kotihoidon tiimissä. Monenlaista mummoa ja pappaa on jo kolmen päivän aika tullut tavattua. Olen päässyt tiskaamaan ja imuroimaan ja juttelemaan mummojen ja pappojen kanssa mutta myös isompia hoitotoimen piteitä olen päässyt kokeilemaan olen suihkuttanut, laittanut silmätippoja ja jakanut lääkeitä dosettiin. Vierestä olen myös katsonut katetrointia ja semmoisen navastamenevän letkun puhdistusta en nyt muista mikä tuo oli nimeltään. Hurjaa nähdä miten eri kuntoisia ihmisiä vielä kotona asuu. Toiselle tulee kaikki ruuat ja siivoukset ym. hoidot, toinen milten 100 vuotias mummu tekee itse ruuat eikä käytä kuin kalkkitabletteja ja kalanmaksaöljyä "lääkkeennä" mutta tarvitse apua siivouksessa ja kauppassa käynnissä. Samalla olen päässyt näkemään miten eri hoitaja toimivat eri tavalla. Minun oma ohjaaja on vielä tämän viikon ollut kesälomalla niinpä olen päässyt aina eri hoitajan matkaan. Ainakin on huomannnut miten mummujen ja pappojen kanssa kannatta toimia ja mitä kannattaa vältää. Ihmisiä nuo vanhuksetkin on ja me kuitenkin menemme heidän kotiin joten on syytä kysyä miltä lautaselta kukakin haluaa syödä ruokansa eikä vain lapata ruokaa lautaselle kuin lautaselle. Eipä tuo kysyminen paljoa aikaa vie ja samalla kysyessään voi havainnoida mummun muita toimintoja kuuloa ym. Kivaa on ollut vaikka selvästi huomaan että lapset on enemmän minun alaa. Jotenkin tuntuu että työtä on ollut kovin vähän tosin minut on varmaan laitettu sen hoitajn matkaan jolla on ollut vähiten kiirettä . No ehkä totuus paljastuu lopullisesti kun tuo oma ohjaajani palautuu ja pääseen samalla tutustumaan heti maanataina iltavuoroon. Se kuuluu olevan kiireisempi vuoro.

Nyt paistamaan patongit iltapalaksi ja sitten lapsosia kohti sänkyjä vaikka viikonloppu onkin tulossa.

Enkeli

ja se linkki vielä on pari päivää aikaa osallistua kilpaan.