Ensimmäinen adventti on jo yhdeksän päivän päästä. Täälläkin alkaa taas joulukalenteri jo perinteiseen tapaan. Katsotaan kuinka onnistuu on pari vähän erilaista luukkua joita en ole pystynyt täysin kokeilemaan mutta malttia jos luukku ei heti klo9.00 olekkaan täysin toiminnassa. Kyllä teitä mahtaa nyt jänniittää mitä tuleman pitää.

Ensi vuoden kalenteriinkin on jo idea mutta en tiedä ehtiikö sitä ensivuodeksikaan toteuttaa ja miten saan sen toimimaan. Tarvitsisi omata auttavainen tietokonenero-ystävä niin saisi kaikkea kivaa tehtyä koneella. Tosinsanoen minulla riittää ideoita mutta ei taitoa toteuttaa. Harmi mutta minkäs sille voi. On kieli muuria sun muuta tässä välissä. Tuo ukko osaa jotain mutta ei oikein innostu näistä minun hömptyksistä aina. Nyt en kyllä ole edes kysynyt mutta ensivuoden joulukalenteriin on vielä vuosi aikaa joten aikaa on pehmitää ukkoa yllinkyllin.

Kyllästyin laulamaan enkeli4:lle Joulu puu on rakennettu montaa kertaa peräjälkeen ja keksin laittaa cd:n toistolle niin nyt sitten soi sama laulu niin monta kertaa kun neiti haluaa. Olisko viides kerta nyt menossa. Kohta vaidetaan tip tap lauluun kun alkaa tää laulu jo olemaan opissa. Enkeli4 aina sanoo joka kerta että äiti tää loppu tuu laittaa uudestaan ja sitten alkaakin uudestaan jo. Ei millään meinaa ymmärtää että soitin soittaa laulua niin kauan kun hän vaan haluaa.

Tässä yksi päivä enkeli4 kiukkusi kun olisi halunut elää Aatamin ja Eevan aikaan eikä millään meinennnut ymmärtää kun sanoin että ei äiti eikä isäkään ole elänyt Aatamin ja Eevan kanssa samaan aikaan. Mitähän olisi sanonut jos olisin kertonut että mummo, vaari eikä isomummokaan ole elänyt silloin. Tätä ei kuitenkaan ehditty pohtimaan kun jäätiin ihmettelemään äidin ja isin ikää.

Kiirusta riittää. Lahjoja alkaa olla jo jokunen valmiina ja jouluruokaa pitäisi alkaa miettimään. Tämänvuoden piparitalokin on jo ollut mielessä. Pikkujoulukuiisi pystytettiin keittiön pöydälle ja lapset on nyt syöneet amu ja iltapalat kuusen valossa. Osten jouluaskartelulehden ja siinnä oli kivoja kortti ideoita. Pitää varmaan tehdä kerho ja eskari opeille semmoisia kun kummien kortit alkaa olla jo tehtynä.

Ukkokin lähti taas töihin. Oli viime viikon tiistaina pienessä leikausoperaatiossa ja sai jälkitaudiksi tulehduksen joka nyt saatiin antibiootilla kuriin. Tänään meni töihin ja maanataina on vielä aamulla yksi verikoe mutta eiköhän tuossakin alata olla voiton puolella. Kummasti sitä koko päivärytmi menee aivan sekaisin kun ukko on kotona. Mitään ei saa tehtyä eikä mihinkaan tunnu ehtivän ajoissa jne.

Maanataina on muutenkin menoa taas kerrakseen. Enkeli 5 saisi jo sikainfluenssa rokotuksen mutta soitin neuvolaan ja kysyin sopiiko että tullaan hakemaan hänen rokotus maanataina kun enkeli 3 ja 4 saa myös rokaotuksen ja se käy. Ei mennä heti aamusta jonottamaan vaan vasta klo13 kun haen enkeli3:n eskarista. Tai ukko menee tuonne rokotukseen mukaan sillä minun pitää ehtiä klo13.30 enkeli 2:n koululle vanhempain varttiin.

Hyvin on enkeli 2:n musaluokka lähtenyt käytiin. Unohduksia ei ole tainnut tulla yhtään ja tuntuu viihtyvän koulussa. Hyviä numeroita on tullut kokeistakin joten kaikki sielä tuntuu menevän hyvin.

Enkeli:llä myös menee paremmin koulussa. Muutamia unohduksia on ollut mutta ei niin paljon kun viime vuonna. Tänä syksynä on myös lukenut kokeeseen ja se näkyy kyllä numeroissa.

Enkeli 3 on sopeutunut eskariin ja yksi ope oli jo joutunut hieman komentaman häntä kun alkaa löytymän pojalta omaa tahtoakin myös eskarissa. Hyvin kuitenkin menee ja kotonakin on illat nyt rauhallisempia.

Enkeli 5 on myös löytänyt oman tahdon. "ei tahlo, ei tahlo" kuuluu moneen asiaan vähän väliä. Toinen valituksen aihe on että joku tönii. Joskus oikeasti isommat työntää pienimmän pois sotkemasta leikkejä mutta nykyään tuo "töniminen" liitetään kaikkeen negatiiviseen jos enkeli4 ei päästä leikkiin mukaan tai joku vaan sanoo että älä tule tai äiti ei ota syliin kun istuu hetken koneella puuhissaan niin isille mennään heti valittamaan että "äiti tönii" ja perään "halitaan" ja sitten vielä "toine puuli" eli myös toiselta puolelta pitää halia. Neiti on nyt nakukuiva eli jos päällä ei ole vaippaa eikä pikkareita osaa mennä potalle hädän tullen. Kakatessa usein haluaa vaipan ja sitten kakka tulee heti vaippaan kun en usein edes tajua tarjota ensin pottaa mutta vastahan tuo on 2v3kk joten ei mitään kiirettä kuivaksi opetteluun.

Enkeli4 opettelee kovasti kirjoittamaan omaa nimeään mutta S on vaikea. Alkaa tuo kuitenkin vähitellen sujumaan.

Nyt ruuanlaittoon ja aloittamaan siivouspäivän touhuja. Tällävälin enkeli 4 ja 5 ovatkin repineet yhden mainoslehdet ohuiksi suikaleiksi kokonaan. No nyt rakentelevat suikaleista vappuhuiskia.

Enkeli