Postista odotelleen valomiekkoja toivottavasti saapuvat ajoissa. Kakkukuvan maalauskin pitäisi aloittaa...

Eilisellä shoppailukierroksella löysin kivan Pienet leivonnaiset -kirjan ja siitä olen nyt etsinyt sen seitsemän sortin keksit. Eli haavena olisi tällä kertaa leipoa myös keksit itse. Tuo kirja on sen verran laaja teos että siitä oli helppo valita keksit ja muut pikkuleivonnaiset mihin vaan. Vappuunkin löytyi uppopaistettavaa jos en tällä kertaa tekisikään niitä ainaisia rosetteja ja munkkeja mutta siihen on onneksi vielä aikaa. Kirjaan oli merkitty myös valmistukseen menevä aika ja kalorimäärät yhdelle keksille. Vallan mainion oloinen kirja.

Nuo valitsemani keksit tulee melko pitkälti jo kotoa löytyvistä tarpeista (vehnäjauhoja, leivonta margariinia, sokeria...) mutta joka keksiin pitää jotain pientä käydä ostamassa kuten banaania tai After Eight suklaata. Tänään kuitenkin iltapäivästä pesutupaan. Jos huomenna pääsisi naapurin mukaan kauppaan voisi samalla muutenkin täydentää enemmän kaappeja sillä ja tällä ja ostaa viikon ruokatarpeet niin ei tarvitse sitten enää niitä miettiä. Laskeskelin että noista seitsemästä keksi ohjeesta tulee yhteensä 300 keksiä joten riittänee hyvin suvulle ja myös kavereille ja jos kavereille ei riitä niin ostetaan lisää kaupasta. Kakkutäytettä ei ole vielä päätetty mutta sekin valitaan sieltä SLY:n täytevihkosesta kun poika palautuu eskarista.

Kukillekin olen haaveillut vaihtavani multia mutta katsotaan nyt ehtiikö sitä. Samalla meinasin pistää kukat suihkuun ja suihkutella pölyt pois lehdiltä. Ainakin peikonlehden lehdet on ihan melkein harmaat pölystä. Joulukaktuksessa näkyy pari pientä nuppua saa nähdä kukkiiko vai pudottaako nuput pois ennen kukkimista. Viimeksi tuo on tainnut kukkia 4 vuotta sittten että johan se olisi aika taas näyttää värinsä.  Ai niin taas sain yhden unohdetun kasvin kasvamaan. Kerroinkohan tästä hyväksi havaitusta kasvin kasvatus metodista jo täällä. Hoida kunnolla ja kuitenkin kasvi kuolee. Unohda kuollut kasvi tiskipöydän reunalle odottamaan lopullista poistamista ja kas parin kuukauden päästä kasvi taas kasvaa. Tällä kertaa viehreää työntyy ulos Päkikseltä saaduista ilmasipulin sipulista. Mitä mä nyt sille teen pistänkö multaan odottamaan ulos pääsemistä vai annanko vaan olla? Pitänee varmaan siivota tietokone päytä kun noita pieniä sipuleita on tässä talven aikana pyörinyt ympäri pöytää jos muutkin on alkaneet jo kasvunsa.

Maaliskuu maan näyttää ei taida ehtiä kuitenkaan lumet sulaa ennen enkeli3:n synttäreitä. Muistan kun silloin enkeli 3:a odottaessa tytöille sanoin että sitten kun melkein kaikki lumi on sulannut niin vauva syntyy. Silloin lumi suli mutta taisi siinnä vielä vähän uutta luntaa sataa vielä huhtikuussakin. Huhtikuussa saakin huokaista kakkusista ja toukokuussa pitää pohtia tarvinneeko siinnä nyt niin kauheasti juhliakkaan.

Nyt tutkimaan mitä sieltä kaupasta tarvii ostaa jos sinne tiistaina pääsee. Ai niin ja muutaman työtodistuksen perään piti myös tänään soitella.

Tällä viikolla keskiviikona enkeli 3:lla eskarissa luontoretki, torstaina illalla vanhempain yhdistyksen kokous ja perjantaina enkeli 5:n silmälääkäri. Puuhaa taas riittää.

Enkeli