Enkeli 3:n koulutie alkoi tänään. Poikaa ei jännittänyt yhtään. Innolla vain odotti. Koulumatkaan tuli heti pieni mutka kun poliisi oli valvomassa läheisen suojatien reunassa liikennettä. Tottahan piti käydä poliisia moikkaamassa ja kysellä kuulumiset. Käsipäiväät vaidettua päästiin koulun pihaan jossa poika totesi että sä voitkin sitten lähteä kotiin. No minä siirryin prinsessan äidin kanssa juttelemaan ja poika kokosi poikajengiä kasaan. Tässä on nyt neljä koulunsa aloittavaa poikaa miltein samalta kadulta tosin yksi heistä meni eri luokalle joten jäljelle jäänee kolmen kopla. Oppilaat pääsi luokkaan ja meidän vanhemmat päästettiin myös kuulemaan aluksi aikuisten läksyt. Pitää kirjata yhteystiedot reissuvihkoon kun poika koulusta kotiutuu. Samalla valittiin pienryhmät Ansat ja Ossit. Enkeli3 meni Osseihin jossa tällä hetkellä oli vain 3 tyttöä ja 7poikaa. Ansoissa oli sitten loput tai kaksi tyttöä oli tänään poissa. Yhteensä luokalla on 26 oppilasta ja tasaisesti puolet tyttöjä ja puolet poikia. Voi olla että noita pienryhmiä pitää vielä tasoittaa mutta meille tämä jako sopii oikein hyvin. Koulua on  9-13 kaikkina muinapäivinä paitsi torstaina 10-14. Tänään pääsevät koulusta klo12.

Isoilla tytöillä alkoi myös koulu tänään. Enkeli 2 oli lähdössä kouluun vanhan lukujärjestyksen mukaan klo8 mutta tarkisti sitten asian todistuksesta ja meni kouluun vasta klo9. Enkeli1 siirtyi tuonne isoon kouluun eikä huolinut saattajaa. Saapa nähdä ketä nyt on päässyt samalle luokalle tytön kanssa ja kuka heillä on opettajana kun luokat ja opet vaihtuu kokonaan koulun myötä.

Enkelit 3 ja 4 aloittivat maanataina päiväkodissa. Hyvin on sielä alkuviikko mennyt. Tytöt tykkäävät. Ovat nyt ensi alkuun klo 8-12 hoidossa ja sitten kun saan töitä tai opiskelupaikkaa niin aloittavat kokopäivä hoidon. Päiväkodin tätinä olikin enkeli 2.n eskari ope joten tuttuja ihmisiä meillekin hoitamassa.

Enkeli 2:n kanssa käytiin eilen kirkolla kouluun siunauksessa. Ehdittiin juuri ennen rankkasadekuuroa tosin sitten oltiinkin reilusti ajoissa ja poika pääsi hoitelemaan suntion kansa kynttilöiden sytyttämisiä ja ehti hyvin vaihtaa kuulumiset vanhojen kerho-opejen kanssa. Lopuksi papin vielä toivotellessa hyvää kotimatkaa kävi poika hänetkin halaamassa. Kotimatka evääksi saatiin jäätelöt. Isot eivät sitten tuleetkaan mukaan kun olivat kaverilla. Kotona vielä syötiin iltapalaksi vohveleita ja vadelmahilloa.

Kumman hiljaista täällä kotona on kun ei ole lapset selän takana urkkimassa eikä pihallakaan juokse ketään. Onneksi ukko tuossa kuorsaa yövuoron jälkeen uniaan.

Nyt suihkuun, ruuan laittoon ja sitten pitääkin jo lähteä hakemaan pienet päiväkodista ja Enkeli 3 koulusta.

Enkeli