Ukolla oli viimeinen työharjoittelu päivä perjantaina. Minulla oli perjantaina viimeinen työssäoppimisen päivä hiihtoloman jälkeen alkaakin tutkintoviikko. Sitten taas hetkeksi koulun penkille ja seuraava työssäoppiminen on huhtikuun lopulla. Yritän siis päästä tuonne samaan paikkaan työssäoppimaan. Ukolla seuraava ja viimeinen työharjoittelu alkaa toukokuun lopussa. Syksyllähän ukkon pitäisi jo valmistua ja minun sitten joulukuun lopulla. 

Isot enkelit halusivat muuttaa taas "yhteen". Viikolla käytiin ukon kanssa ostamassa tytöille kerrossänky ikeasta. Ostettiin sellainen metallisänky missä alasänky on leveämpi. Olikin tosi hyvä kun ukon kanssa sitä kokoamisen jälkeen kokeiltiin. Vähän jo mietittiin jos meillekin tuollainen peti hankittaisiin tosin me ei tarvittaisi sitä yläsänky osuutta. No mietitään nyt miten järjestellään taas uusiksi mitäkin. Tosin loput uudistukset saa jäädä kesälomalle. Nyt vielä kun saadaan vaatekaapit järjestykseen niin hiihtoloman hommat saa olla siinnä. Pari mustaa muovisäkillistä on kertynyt kierrätettävää vaatetta. Tosin osan niistä keräilin jo syksyllä mutta ovat tuossa odottaneet viemistä eteenpäin. 

Selvästi kevät on tuloillaan kun minun tekisi kovasti mieli tonkimaan maata. Pitää varmaan käydä ostamassa multaa ja pahimpaan tonkimisintoon ja vaihtaa viherkasvien mullat. Tuo peikonlehti meillä kärsi hieman kun viime kesänä oli ulkona auringon paahteessa. Ajattelin ostaa ison ruukkun ja pistää molemmat kasvit samaan ruukkuu ja katsoa jos se tuosta vielä virkistyy. Tai sitten pitää pyytää päkikseltä uusi poikanen ja aloittaa kasvatus alusta. Kunkkumummolta saadusta ihmeköynnöksestä toinen pudotti tänä talvena kaikki lehtensä niinkuin pitikin ja nyt on uudetkin lehdet ilmestyneet mutta eipä ole kukkia näkynyt.  Muutenkin tuntuu että vähän joka kukka kärsii ja yrittää kuihtua pois joten mullan vaihto voisi piristää. Vanhat mullat vien mökille kukka penkiin tai kasvimaalle jos mullan ripottelee lumen päälle niin lumikin varmaan sulaisi nopeammin. Kasvimaalle ostinkin jo kokeilu siemeniä naurista, sokerihernettä, sipulia ja kukkakaalia joka vaatii esikasvatuksen. Mökillä pitäisi olla jotain vanhoja porkkanansiemenniäa ja muutaman perunankin voisi istuttaa. Kotipihalle hankin ruukkuun salaattia ja ruohosipulia ehkä jotain muutakin yrttiä mutta noi nyt ainakin kelpasi viime vuonna lapsille. Välipalana napsivat niitä aina ohimennessään. Olen myös miettinyt että nuo pati pientä mustaviinimaarja pensasta tuosta kotipihalta voisi löytää uuden kodin mökiltä sielä kun vanhat pensaat on jo käytännössä kuolleita. Villiviini tai mikä lienee saa poistua ja tilalle puuhaan kivikkokukkamaan. Kaikki liljat meinaan istuttaa samaan kukkapenkkiin ja yksi kukkapenkki jää sitten semmoiseksi mihin voi kokella uusia lajikeita. Viinimarjojen tilalle olisi ihana kasvatella eri ruusuja mutta ensin taidan pistää sen nurkan nurmikoksi. Suunnitelmia siis riittää. Katsotaan nyt mitä niistä toteutetaan tänävuonna.

Ulkona paistaa ihanasti aurinko kohta voisi mennä lasten kanssa hiihtelemään, lustelemaan tai pulkailemaan. Enkeli 3 vaan jätti sekä sukset että luistimet hiihtoloman ajaksi kouluun. Mietin jo että kehtaisikohan sitä soittaa opettajalle ja kysäistä olisko koululla joku vaikka siistijät tekemässä isompaa lattian pesua tms. että saataisiin välineet kotiin ja hiihtoloma käyttöön. No toisaalta ihan pojan omaa huolimattomuutta että välineet on koululla. Luistimista ainakin sanoin jo viikolla että toisi ne kotiin mutta eipä muistanut. Juu semmoisia suunnitelmia hiihtoloman varalle meillä. Ai niin ukko meinaa lähteä käymään mökillä torstaina. Ihan hyvä kun me ollaan menossa naisten kanssa sitten viikon päästä niin ukko saa viedä nyt kaikki puhtaat lakanat ja pyyhkeet mukanaan ja grillikin taas muuttaa mökki olosuhteisiin. Pitääkin katsoa mitä kaikkea sitä voisikaan mökille viedä.

Juu nyt pitää lopettaa kirjottelu alkaa ipanat hermostumaan.

Enkeli