Tänään ehdin jo käymään verikokeessakin. Kuusi putkellista ottivat verta toivotaan että niistä selviää miksi vatsa on ollut jo pidempään niin löysänä. Kovin oli minusta normaalia tummempaa verta. Siinnä oli edellisen käviän putket vatkauksessa vielä niin niihin verrattunakin oli tummaa. Se kai on vain hyvä että väriä löytyy. Lääkäri ei mitään erikoista vatsassa tuntenut kun sitä tiistaina paineli. Kaikkiin lääkärin kysymyksiin vastailin ei. Ei ole vatsa kipeä, ei verta ulosteessa, en ole käynyt kaukomailla, ei ole mustaa ulostetta ollut muuta kun lakujen liika syönnin jälkeen =)...  Huomenna pitää aamulla kiikuttaa vielä virtsakoekin tutkittavaksi. Tuloksia ajattelin soitella maanantaina ja loppuviikosta sitten saa vasta sen keliakia kokeen tuloksen. Toivottavasti ehtisi ennen joulua niin tietää mitä sitä jouluna saa suuhunsa pistää. Meillä olikin tuossa terveyskeskuksessa laboratorio niin ei tarvinut lähteä kaupunkiin asti verta antamaan. Nyt olen alkanut epäillä että tuskin tämä vaiva viljoista johtuu kun kaikki kyselee onko vatsa ollut kipeä mutta eipä tuo minusta normaalia kipeempi ole ollut. Tosin minähän valitankin vatsan olevan kipeä kun kivun voimasta on pakko olla kaksin kerroin lattialla makaamassa pikku nippailuja ei lasketa muutenhan sitä olisi yhtenään pää paketissa =).

Eilen oli enkeli 2:n eskarin joulujuhla. Oli niiiin turha juhla. Hassua sanoa näin oman lapsen joulujuhlasta mutta oikeasti opet olivat halunneet päästä tänä jouluna mahdollisimman helpolla ja se näkyi. Juhla järjestettiin pihalla mikä olisi ollut ihanan tunnelmallista ja kaunista jos olisi ollut lunta edes nimeksi eikä taivaalta olisi tullut vettä. Jokainen ryhmä esitti yhden laulun ja se siinnä. Eskareiden osuus oli seimikuvaelma. Siinä seisoivat ja lauloivat jonkun seimilaulun. Se oli eka numero ja jokainen eskarilaisen äiti oli varustautunut kameroin ja siirtyivä näin eteen kuvaamaan lastaan mikä on ihan ok mutta kuvaamisen jälken voisi siirtyä takaisin paikalleen että rattaissaan istuvatkin näkisivät sisaruksensa esityksen. Etummaisena seisoo toinen eskariope ja kuvaa lapsia eskarin kameralla eikä poistu edestä. Välillä kesken esityksen hyppäsi siirtelemässsä lapsia parempiin asemiin. No eskarilaisten esitys loppui ja ajattelin että nyt tajuaa äidit siirtyä omille paikoilleen mutta ei siihen jäivät tönöttämään Oli sitten pakko ottaa enkeli3 kärryistä katsomaan esitystä lähemmäksi että ei ihan hermostu aikuismuurin takana. Oli tosiaan lähellä että en karjaissut että hyvät vanhemmat siirtykää taaksepäin että pienemmätkin näkee jotain. Juhla kesti ehkä 20min oli tonttuleikkiä, lumiukkoja ja pupuja. Lopuksi tarjolla oli lapsille mehua ja piparia ja aikuisille glögiä. Kovaan ääneen päiväkodinjohtaja kuulutti että tulee parrakas punatakkinen vieras jolla on kaikille lapsille pieni paketti. No tässä välissä minä lähdin uimaan. Ukko sitten kotona kertoi että paketit oli kuitenkin vain päiväkotilaisille enkeli1 oli saanut paketin kun meni enkeli2 perässä sitä hakemaan mutta enkelit 3 ja 4 jäivät ilman. Siellä sitten jatettiin isojen enkelin paketeista pienemmillekin herkkuja. Ehkä oli hyvä että en enää tuolloin ollut paikalla olisi saattanut päiväkodin johtajaa hieman vetää hihasta ja avautua. Siis lopputuloksena saimme neljä märkää lasta ja itkua 20min esityksen ja parin piparin voimalla. Hmmm kannattiko?
Minä eilen uida polskuttelin kilometrin ja saunoin oli oikein kivaa ja rentouttavaa. Enkä enää sitten kotona jaksanut kuikustua juhlasta olkoon eipä ole ensi vuonna sielä joulujuhlia juhlittavana.

Semmosta tänään
Enkeli