Periaatteenna on että jos ei juhli joulua kaapissa niin sitä ei tarvi siivota joten kun me ei kotona juhlita vaan Helsingissä niin kotia ei suuremmin siivota ;o). Jotain on kuitenkin pakko tehdä muuten ei tule oikea joulu.

*Leivo pipareita! Meillä pipareita syö vain pikku enkelit mutta suunnittelin enkeli1:n ja 2:n opettajille jättisydämmet joululahjaksi taas tänäkin vuonna kun ei ole samoja opettajia kuin viime vuonna. Ehkä sitä innostuu tekemään jonkun pipari rakennelmankin voisi kokeilla junaa tai kirkkoa tai sitten päädyn taas seimikuvaelmaan tykkään siitäkin vielä. Pipareita on kiva leipoa mutta kun pitää lastenkin antaa leipoa niin siitä tulee aina kaaos siis vaatii pitkälliset suunnitelmat. Ensin leipoo lapset ja sitten kakarat vähintään pihalle tai telkkarin ääreen ukon vahdittavaksi että saan paistettua ne ja sitten koristelun hoidan kun kaikki enkelit nukkuu ja pikku enkelit koristelee omansa jämäkoristeilla niin ei käy harmittamaan os käyttävät kaiken sinisen koristevärin =).
*Joulun koristelu! muutamat tontut on seinässä ja kynttelikkö ikkunassa. Adventtikynttilät on tällähetkellä keittiön pöydällä. Oveen pistän koristeen kun alkaa joulukortteja putoilla luukusta tai jo minä yhden olen jo saanutkin. Nekin pitää jotenkin taiteilla seinälle näytille. Kuusi himottais jo ihan hirveesti mutta se taitaa olla liian aikaista =/.
*Joulukortit on valmiit ja niitä olen jo muutamia jakanut mutta siis postimerkkejä pitäisi ostella ja liimailla ja pistää kirjeet laatikkoon.
*Joululahjat pitäisi ostaa, viimeistellä, paketoida ja jakaa.
*Joulujuoksut kauneimmat joululaulut on käytävä kiekaisemassa kirkossa. 16.12 olisi lapsille tarkoitettu tilaisuus ja 17.12 kaikille lauluja. Uusia juoksujakin tarvitaan 19.12  olisi meidän uimahallissa kynttiläuinti eli uimahallia valaisee vain kynttilät. Kuulostaa sellaiselta että on ainakin kerran kokeiltava. 21.12 olisi perhekerhon joulukirkko joka kävelee kirkolle kynttiläkulkueena se olisi kanssa kiva kokeilla mutta sinne pitäisi lähteä jo klo8.30 ja enkeli2 menee eskariin vasta klo9 joten voi olle että sinne ei sitten päästä. Pitää kulkea muuten kynttilöillä varustautuneena ;o).
Jaa oliskohan ne tossa kaikki sitten noista siivouksista on varmaan pakko suorittaa tuo askartelukaapin raikkous mutta sen voi tehdä vasta sitten kun jouluaskartelut on tehty ihan loppuun ja pariin lahjaan on tulossa vielä askartelua ja pakettikortteja on puuhattava kanssa ne on lopussa. joten voi olla että ehdin siihen puuhaan vasta välipäivinä.

Tällä viikolla ei ole mitään puuhaa enää näin loppuviikolle mutta mietittiin ukon kanssa jos metäisi mökille viikonlopuksi joko kaikki tai sitten vain ukko ja isot enkelit. Pitää tuota vielä pohtia. Sielä olisi kyllä vielä haravointia ja muuta pientä syksy puuhaa näin joulukuun lähestyessä puolta väliä. Voisi polttaa tuikkuja terassilla ja saunoa rauhassa. Varaisi pikkuenkeleille ison kasan vaihtovaatteita ja kurakappeet niin saisivat olla moneen otteeseen pihalla. Voisi raikota mummon viinimarjapensaitakin taas yhden tai kaksi matalaksi. Siivota pihan niin että saa pian ihan rauhassa sataa lunta vaikka useampi sentti jos tuo luontoäiti vain sitä odottelee.

Tuli hivenen erilainen lista kuin Omenalle =D. Meillä taitaa olla enemmän kettujen joulu kuin jänöliinien joulu tajuutte kun päästään joulukalenterissa siihen saakka sitten.

Enkeli