Oltiin koko perheenä Kuhmiksella muutama yö. Hyttysiä riitti! Enkeli 5 sai myös tapetuksi ensimäisen hyttysensä jota onnellisena esitteli kaikille. Minä puuhasin kukkapenkkien kimpussa. Kitkin rikkaruohoja ja siirtelin kukkia mummon penkistä uusille kasvualuelle. Samalla huomasin että nuo mummon perenat ovatkin jo pitkään kaivanneet jakamista joten nyt kukkaa riittää vaikka kuin. Kun vaan tietäisi mihin penkkiä perustaa lisää. Mummon isoin kukkapenkki kun on saanut purkutuomion.

Akkojen viikonloppuna kylvettiin tai istutettiin (tai mitä se nyt on) perunoita lehtikasaan ja kyllähän ne sieltä on nousseet. Nyt niitä kastelin. Kannoin joka taimella 5l vettä, päälle lisää lehtiä. Osa taimista oli vasta noussut ja osassa näkyi jo pieniä nuppuja joten ehkä syksymmällä on toiveita saada pottua eteenkin kun ripsottelin vielä kanakakkaa lannoiteeksi. Raparperi oli myös tänäkin vuonna kasvanut joten muutama varsi napsastiin mukaan jos vaikka mansikka-raparperipiiraan paistaisi.

Isot enkelit ei uskaltaneet uimaan mutaiseen rantaan joten enkelit 4 ja5 hoitivat rantahiekan puhdistusoperaatiota muljaamalla lämpimässä rantavedessä. Ukon kanssa meinataan raivata rannasta lisää kaisloja ja heiniä sitten kun menemme mäkille viikoksi kahdestaan. Ostettiin myös pari riippukeinua ja niissä enkeli1 ja 2 tykkäsivät loikoilla. Enkeli 4:n sai melkein sitoa puuhun kiinni ettei pominut vielä hieman raakoja mustikoita. Uhkasi poimia yksi tänä vuonna koko ämpärillisen mustikoita. Viime vuonna neitihän poimi mustikat yhteen piirakkaan yksin. Pitää kaivaa pakasterasioita esiin ja pistää mustikat suoraan sinne. Mustikoita näyttikin paikkapaikoin tulevan jopa runsaasti. Myös karviaismarjoja olisi tulossa mutta mustaviinimarjapensaat on kyllä tosi huonossa kunnossa. Tässä kotipihalla olisi kanssa muutama mustaviinimarja pensaan rotisko jotka voisi kaivaa ylös ja siirtää mökille jos innostuisivat enemmän kasvamaan sielä. Taitaa nuo pensaat mökillä kärsiä liian vähänstä valosta ja siksi ovat niin onnettomia. Puita nurin vaan lisää =).

Kovasti taas keksittiin suunnitelmia lisää kun vaan saisi entisetkin projektit vietyä loppuun. Vielä nuo lapset on hieman liian pieniä että niiden kanssa saisi mitään isompaan tehtyä. Aina on jollain nälkä tai vessahätä tai väsy joten "kotityöt/lastenhoito" katkaisee kaiken tekemisen aika ajoin. No äkkiä ne kasvaa ja sitten jo isomat voi ottaa projekteihin mukaan oppimaan ja apukäsiksi. Enkeli3 olisi jo kovasti halunnut hakata halkoja ihan yksin mutta ukko ei vielä antanut yksin kirveen kanssa huitoa. Yhdessä kuitenkin vähän hakkasivat halkoja ja kantoapuna poika oli samoin enkelit 4 ja 5.

Tänään välinehuoltoa kotona tiskiä ja pyykkiä riittää. Pitää myös käydä ostamassa enkeli4:lle uusi pyöräilykypärä. Myös ukkosta ja salamoiden räiskettä odotetaan.

Puuhiin siis hop hop

Enkeli