Eilen näkyi noitia. Isot enkelit puuhasi vitsat ja kävivät noitumassa lähiseudun asukkaita. Palkaakin tuli korit täyteen. Pienet enkelit tekivat kaksi oksaa ja minut sitten monen vihjailun jälkeen tajusivat viimein virpoa. Ihan sain jännittää että joudunko vuoden olla vanha ja sairas jos kukaan ei virvo tuoreeks ja terveeks. Isotkin sitten vielä minut virpoivat ehkä 10 viimeisellä oksalla kun eivät jaksaneet eneää kierää naaapurustoa. Saaliin saivat tuhota rauhassa kun minä ukko ja pienet enkelit lähdettiin herkuttelemaan iso E:n synttäreille.

Keksi ohjeita kysyttiin joten kirjoittelempa ne nyt sitten(aluksi ainakin osan ja lisää sittn kun ehdin...). ohjeet on kirjasta maukkaita pikku leivonnaisia kaikkialta maailmasta Pienet leivonnaiset.

Kardemumma-suklaakeksit n.30kpl

  • 125g tummaa suklaata
  • 100g voita
  • 1 1/4dl sokeria
  • 1 kanamuna
  • 3dl vehnäjauhoja
  • 1rkl kaakaojauhetta
  • 1tl leivinjauhetta
  • 1tl jauhettua kardemummaa
  • tomusokeria

Sulata suklaa voin kanssa pienessä kattilassa sekoittaen ja anna jäähtyä. Sirottele sokeri joukkoon sekoittaen, lisää myös kanamuna. Siivilöi vehnäjauhot ja sekoita kaakaojauheen, leivinjauheen ja kardemumman kanssa. sekoita jauhoseos suklaaseoksen kanssa. Pane taikina jääkaappiin noin 1 tunniksi.

Pyöritä taikina noin 4cm:n paksuiseksi rullaksi ja leikkaa se noin 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Pyöritä viipaleet palloiksi. Asettele pallot leivinpaperilla vuoratulle pellille, Paista 180-asteisessa uunissa (kiertoilma 160 C) keskiosassa noin 15 minuttia.

Anna jäähtyä ritilän päällä ja hunnuta tomusokerilla.

Valmistus aika n.45min(lisälsi jäähtymis ja paistoaika) 1kpl n.85kcal/357kj.

Vanilijakeksit noin 40kpl

  • 4dl vehnäjauhoja
  • 175g voita
  • 1dl sokeria
  • 2tl vanilijasokeria
  • 2 pisaraa vanilijauutetta
  • 1tl leivinjauhetta

Vinkki: korvaa vanilijasokeri ja uute 2-3 tl:lla jauhettua inkivääriä ja yhden sitruunan raastetulla kuorella ja lisää vielä 3/4dl sokeria, niin saat englantilaisia gingerbread- pikkuleipiä.

Vaivaa vehnäjauhot paloiksileikatun voin, sokerin,  vanilijasokerin, vanilijauutteen ja leivinjauheen kanssa nopeasti sileäksi taikinaksi. Pane jääkaappiin noin1 tunniksi.

Jaa taikina useampaan osaan ja pyöritä jokainen sormen paksuiseksi rullaksi, Leikkaa rullat noin 3cm pituisiksi paloiksi ja paina kevysesti haarukalla. Laita keksit n.2cm välein leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista noin 200-asteisessa uunissa(kiertoilma 180 C) keskiosassa noin 12 minuttia.

Valmistusaika 40min (lisäksi jäähtymis ja paistoaika) 1kpl n.48kcal/200kj

After Eight-pikkuleivät noin 45kpl

  • 50g after eight- suklaata
  • 125g pehmeää voita
  • vajaa 1dl tomusokeria
  • hyppysellinen suolaa
  • 4dl vehnäjauhoja
  • 1tl leivinjauhetta
  • 2rkl kaakaojauhetta
  • 100g valkoista kuorrutesuklaata

Riko After eight-suklaat hyvin pieniksi paloiksi. Sekoita voi, tomusokeri ja suola taikinakoukulla varustetulla sähkövatkaimella. Lisää kanamuna. Sekoita vehnäjauho, leivinjauhe, kaakaojauhe ja After eight-suklaapalat keskenään ja lisää taikinaan. Vaivaa sileäksi taikinaksi ja anna levätä viileässä noin 2 tuntia.

Kauli taikina ohueksi levyksi jauhotetulla työpöydällä. Painele muotilla keksejä taikinasta ja aseta leivinpaperilla vuoratulle pellille.

Paista 160-aseteisessa uunissa (kiertoilma 140C) keskiosassa noin 12 minuuttia ja anna jäähtyä. Sulata kuorrutesuklaa lämpimässä vesihauteessa ja koristele keksit.

Valmistusaika: n.45minuttia (lisäksi jäähtymis ja paisto aika) 1kpl 50kcal/210kj

Banaani-suklaasarvet noin 60kpl

  • 1 kypsä banaani
  • 4dl vehnäjauhoja
  • 1tl leivinjauhetta
  • 1rkl kaakaojauhetta
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 2tl vanilijasokeria
  • hyppysellinen suolaa
  • 100g voita
  • tomusokeria (koristeluun)

Kuori banani ja survo haarukalla. Siivilöi vehnäjauho, kaakaojauhe ja leivinjauhe kulhoon. Lisää sokeri, vanilijasokeri, suola, voi ja banaanisurvos joukkoon ja sekoita taikinakoukulla varustetulla sähkövatkaimella paakuiseksi seokseksi. Vaivaa sitten jauhoitetulla työpöydällä sileäksi taikinaksi.

Pyöritä taikinasta sormen paksuisia rullia ja leikkaa ne  4-5cm:n pituisiksi pätkiksi. Anna päiden olla vähän ohuempia ja taivuta rullat sarviksi.

Laita keksit leivinpaperilla vuoratulle pelille ja paista 180-asteisessa uunissa (kiertoilma 160C) keskiosassa noin 12 minuuttia. Anna jäähtyä ja hunnuta tomusokerilla.

Valmistusaika: n30min(lisäksi paistoaika) 1kpl 40kcal/168kj

Belgialaiset kinuskikeksit noin 45kpl

  • 1 1/2 dl tummaa siirappia
  • reilu 1/2 dl ruskeaa sokeria
  • 100g voita
  • hyppysellinen suolaa
  • 1/2 tl jauhettua kanelia
  • 4dl vehnäjauhoja
  • 1tl leivinjauhetta

Laita siirappi, sokeri voi, suola ja kaneli kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja vaivaa taikinaan. Pane taikina viileään noin 3 tunniksi.

Pyöritä taikina 4-5cm paksuiseksi rullaksi ja leikkaa 1/2cm paksuisiksi viipaleiksi. Nosta keksit leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 180-asteisessa uunissa(kiertoilma 160C) keskitasossa noin 12 minuuttia. Anna jäähtyä.

Valmistusaika: n.30minuuttia (lisäksi jäähtymis ja paistoaika) 1kpl n.50kcal/210kj

Smarties-cookies noin30kpl

  • 3 1/2 dl sokeria
  • 2rkl siirappia
  • 200g pehmeää voita
  • 2 kanamunaa
  • 6 1/4 dl vehnäjauhoja
  • 1tl ruokasoodaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1tl jauhettua kanelia
  • 250g smarties-karkkeja

Sekoita sokeri ja siirappi kulhossa sähkövatkaimella niin kauan, kunnes seoksessa ei ole enää paakkuja. Lisää voi sekoittaen , sitten kanamunat ja sekoita vielä huolellisesti.

Sekoita vehnäjauhot, ruokasooda, suola ja kaneli keskenään ja vatkaa sähkövatkaimella muiden ainesten joukkoon. Lisää smarties-karkit taikinaan puuhaarukalla sekoittaen.

ota taikinasta ruokalusikalla nokareita, pyöritä palleroiksi ja aseta leivinpaperilla vuoratulle pellille 8cm:n välein. Paista kakseja 180-asteisessa uunissa(kiertoilma 160C) noin 15 min , kunnes reunat ovat hieman ruskeita. Anna jäähtyä pellin päällä.

Valmistusaika:n.20 minuuttia (lisäksi paistoaika) 1kpl n175kcal/735kj

Cappuccino-sarvet noin 50kpl

  • 20g cappuccinojauhetta (pika)
  • 4 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 50g jauhettuja hasselpähkinöitä
  • 50g jauhettuja manteleita
  • 1 1/4 dl sokeria
  • 200g voita
  • 50g tummaa kuorrutesuklaata
  • 50g valkoista kuorrutesuklaata

Liuota capuccinojauhe 1/2 dl kuumaa vettä ja anna jäähtyä. Siivilöi vehnäjauhot ja sekoita hasselpähkinöiden, manteleiden ja sokerin kanssa. Leikkaa voi paloiksi ja lisää kylmän cappuccinon kanssa seokseen. Sekoita aineksiet nopeasti sileäksi taikinaksi. Pane viileään noin 1 tunniksi.

Jaa taikina useampaan osaan, ja pyöritä jokainen sormenpaksuiseksi rullaksi. Leikkaa rullat 5cm:n pituisiksi ja taivuta puoliympyräksi. Aseta leivinpaperilla vuoratulle pellille 3cm:n välein. Paista 180-asteisessa uunissa (kiertoilma 160C) keskiosassa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä.

Sulata kuorutesuklaat erikseen lämpimässä vesihauteessa ja lusikoikahteen pakaste pussiin. Laikkaa pusseista pieni kuma auki ja koristele valkoisella j tummalla kuorrutesulaalla.

Valmistusaika: n.50 minuuttia (lisäksi jäähtymis ja paistoaika)1kpl n.80 kcal/336kj

Yhdelta sivulta löytyi vinkki joka ehkä selittää miksi osa taikinoista meni niin kuiviksi ja hankaliksi käsitellä. Eli: Murotaikinan pitää aina levätä hetki, niin että vehnäjauhot sitovat taikinan. Voit laittaa murotaikina korkeintaan 30 minuuttia jääkaappiin, ei kuitenkaan pidemmäksi aikaa, sillä silloin siitä tulee kivikova eikä sitä voi enää käsitellä. Osassa ohjeista käskettiin laittamaan taikina viileään paikkan se siis ei liene sama kuin jääkaappi ja luultavsti osa taikinoista vietti pidemmän aikaa jääkaapissa kuin ohjeessa luki joten tarkkuutta leipomisen kanssa. Osassa ohjeista käskettiin laitaa taikina jääkaappiin ja nämä taikinat taisivat onnistuakin paremmin. No ensi kerralla ollaan fiksumpia.

Enkeli toivottavasti ei kauheita virheitä tullut ohjeisiin kun näitä melko pikaisesti kirjottelin.