Enkeli 2 ja 3 on jo pitkään olleet sitä mietä että voisin osallistua biisikärpäseen kun kerta osaan ne kaikki laulut tai ainakin siihen yleisökilpailuun missä kolme sanaa pitää laittaa oikeaan järjestykseen. No enpä ole aikonut osallistua. Nyt Enkeli 2:n kaverit on pyytäneet enkeli 2:n apua virsivisassa kun neiti osaa kaikki laulut ja samalla kyselleet miten neiti on nuo oppinut. No neiti oli sanonut että "pakkohan ne on oppia kun äiti niitä laulelee joka päivä". Ai minä vai en kyllä tunnusta laulavani virsiä joka päivä. Eilenkin tai oliko se toissapäivänä kun paistelin silakoita lauloin joka pannulliselle eri kala laulua niin että meillä oli sitten ruokana valasta, kiiskeä, kuoretta, haita, sardiinia, kultakalaa jne. Ei tullut yhtään virttä tai taisi sittenkin tulla lastenvirsi viisi leipää kaksi kalaa kun alkoi muut kalalaulut loppumaan...

Enkeli 2 myös kertoi että luokka laulaa äitienpäivä konsertissa Äidin sydäntä kolmiäänisesti. Juu juu toki se osataan (kuuluu yleissivistykseen) ja aloin laulamaan "Maan päällä paikka yksi on..." viisi säkeistöä täräytin menemään jolloin neiti ilmoitti että he laulaa vaan kaksi säkeistöä. Mitä kummaa kyllä nyky lapset sitten pääsevät helpolla. Maakuntalaulujakaan ei tarvitse osata ulkoa vaikka maakuntiakin on nykyään vähemmän kuin minun lapsuudessa.

Kivaa kiusata lapsia tällä päänsisäisellä jukeboksilla. Aika paljonhan noita sanoja sieltä löytyy vaikkakin nyt kun niitä ei käytä säännöllisesti niin joutuu jo hieman kaivella että mitenköhän tämä nyt meni ja joku säkeistö saattaa ihan unohtuakin.

Loppuun teille vielä Äidin sydämmen sanat nyt kun alkaa harjoittelun niin äitienpäivänä voi sitten yllättää äidin hienolla esityksellä.

Äidin sydän

Maan päällä paikka yksi on
niin pyhä armas verraton
mi tarjoo lemmen turvaisan
ja kätkee onnen kalleimman

Vain sydän äidin, tunnet sen
näin hellä on ja lämpöinen
se riemuitsee sun riemustas
ja tuntee huolta tuskias

Kun ihmismielet vaihtelee
kun kiitos kaikuu, vaikenee
kun poljetaan ja sorretaan
jäät yksin yöhön unholaan

On paikka missä lohdun saa
sua sydän äidin rakastaa
voit hellään helmaan painaa pään
ja itket murheet lientymään

Pois moni kaunis mennyt on
Sä kauan tunsit kaipion
muun korvas aika minkä vei
sydäntä äidin konsaan ei

No onhan tuossa aika hurjia säkeistöjäkin enhä ne on siksi jätetty pois.

Enkeli