Sain pikkumummolta ison klöntin savea tai paremminkin glöntin sen verran iso tuo pala oli .  Savi (creaton 254) oli ihan kiva kova koppura mutta märkien pyyhkeiden sisässä tuo nyt pehmiää vähitellen. Toiveissa olisi että jonain kesäisenä päivänä saadaan lasten kanssa muovata savesta jotain kivoja juttuja. Minä ajattelin että kotipihaan tonttuja, peikkoja, sammakoita, etanoita ym. mutta jotta nuo kestää ulkona oloa niin työt pitää polttaa ja tähän loppuukin minun savityö tietämykseni.

Olisiko serkun vaimolla tietämystä enemmän jos voisi vinkata minulle niin saamme (ehkä) hienot pihakoristeet kestävästi puuhatuksi. Se missä saan nuo poltetuksi on myös vielä avoinna mutta tuossa lähellä on kerhohuone missä tiedän että on polttouuni jos sitä saisi lainata tai vuokrata. Joku lasitus hässäkkäkin olisi kiva mutta mitähän semmoiset lasitteet maksaa ja mistä niitä saa ja kannattako tämmöisiin pieniin kotitöihin lähteä lasitusta laittamaan vai pitäisikö rauhassa odotella syksyä jos pääsisi johonkin savityökerhoon työstämään tuota ehkä 10kg glönttiä.

Sen verran savesta tiedän että sitä voi polttaa 1000-1280 asteessa ja se on valkoista creaton 254 savea. jos en ihan väärässä ole.

Hih tätä minun ajatusten juoksua helpointahan olisi oikeasti odottaa syksyyn mutta kun ei malta.

Enkeli