Eilen kävi Omena perheineen juhlimassa enkeli 5:n synttäreitä. Ei heidän poika enää kovin täplikäs ollut mutta saadaan nyt pari viikkoa jännittää oliko vesirokkopöpöjä vanhemmissa muhimassa ja tarttuiko ne nyt enkeli neloseen ja/tai vitoseen. He eivät vielä ole sitä tautia sairastaneet muuta hyvin sen voisivat nyt sairastella pois.

Tänään oli tuossa meidän järvellä/lätäköllä lähiötapahtuma ja isot tytöt kävivät syömässä lättyjä ja enkeli 2 oli ratsastanut hevosella tai ponilla ainakin. Kovin tarkkaan en tiedä mitä olivat puuhanneet kun ovat vielä pihalla. Ukolla on klo16 kokous kerhohuoneella ja yöksi on menossa töihin.

Tämä elokuu menikin taas hurjalla vauhdilla. Hyvä että vauhdissa pysyi mukana.
Ensi viikolla alkaa enkeli1:n partio hän haluaisi myös kokkikerhoon mutta en löytänyt seurakunnan sivuilta alkamisaikoja joten pitää odotella kirkkosanomia ja katsoa siitä. Enkeli 2 jatkaa kuorossa ja saa ottaa lisäksi puuhakerhoa tai muuta pientä puuhaa tässä lähellä. Pitää myös kysellä jos neiti innostuisi taas pyhäkoulusta.
Minä jo suunnittelin enkeli 2:n kielivalitoja jos tyttö ottaisi kolmannelta luokalta ruotsin ja sitten neljänneltä englannin kun on kiinnostunut kielistä jo muutenkin. Mutta pitää varmaan kysellä vähän mitä tuo itse haluaa ja jaksaako hoitaa kaksi kieltä melko nopealla tahdilla. Vaan se on sitten kevään asioita ihmetellä enemmän. Enkeli 2 lainasi taas kirjastosta englannin kielen sanakirjan(lasten) ja on sen jo lukenut pariin kertaan ja pikku mummolla haluaa aina lukea paksua italian sanakirjaa. Gratsie, prego ja parla piano(miten lie nuo sitten kirjotetaankin) täällä raikuukin harvase päivä joka enkelin suusta.

Enkeli 5 sai perjantaina piikin. Pieni itku tuli ja mulkoili terkkaria piikin jälkeen. Nyt oli oma terkka ja hänen kanssa juteltiin vielä allergioista. Sanoin että kalsium on alotettu ja soijaa kokeilen kun saan aikaiseksi. Ostinkin sitten heti soijamustikkajugurttia jota enkeli 5 sai pe iltana ja la aamuna ja lauantaina päivällä pylly punoitti ja kakkaa tuli moneen kertaa joten nyt on sitten soijakin kiellettyjen listalla. Pitää myöhemmin vielä kokeilla jotain muuta soija tuotetta vaikka jätskiä. Puuroja ei suostu enää ollenkaan syömään joten ihan samaa sarjaa tuo on sen suhteen. Jokaisella on alkanut puuro lakko vuoden iässä. Aamupalana on nyt vain leipää ja kalsium mehu.

Nyt ukon pitää pian lähteä kokoukseen ja minun pitää mennä vahtimaan lapsia.

Enkeli