Enkeli 1 kiikutti (tai minä ne oikeastaan kannoin) viime torstaina kotiin 15kpl partiolaisten adventtikalenteria 10 olisi vielä jäljellä joten ilmoitelkaa jos haluatte ostaa kalenterin hinta on 6€. Varaan ne sitten sivuun kun tytöt luultavasti perjantaina menevät myymään kalentereita tuohon kaupalle niin voi olla että kohta ne on loppu.

Minä sain alkuviikosta kutsun valintakokeeseen. Olen siis hakenut opiskelemaan lähihoitajaksi. Tai oikeastaan sain kaksi ilmoitusta kahdesta eri oppilaitoksesta. Nyt pitäisi soitella ja selvittää riittääkö jos toisella koululla tekee psykologiset soveltuvuustestit tai sitten valitsen kivemman koulumatkan mukaan ja pudotan toisen koulun jo nyt pois.

Enkelit 4 ja 5 on viihtyneet puolipäivää päiväkodissa. Enkeli 5 laulelee ja loruilee vaikka mitä tuttuja ja tuntemattomia juttuja mitä on päiväkodissa oppinut. Useasti ruokana on ollut neidin mukaan perunaa ja porkkanaa ja aina on ottanut lisää ruokaa. Enkeli4 sitten korjailee pienemmän selostuksia

Enkeli 3:n koulumatkat kestää edelleen. Jotain hölmöyksiäkin on matkalla sattut ja niitä on sitten selvitelty kotona ja naapurin pojan perheen kanssa mutta toivotaan että pojile alkaa pian aivot kasvamaan tuon touhuilun kanssa. Opettajan kanssa pikaisesti juttelin kerran ja kertoi että enkeli3 osaa jo lukea vaikkakin melko hitaasti vielä. Eikä poika kovasti edes ole innostunut lukemista harjoittelemaan että saataisi nopeutta lisää. Vähän innostusta lisäsi kun kerrottiin että kun osaa lukea kunnolla ehtii lukemaan telkarista tekstitykset ja ymmärtää sitten paremmin niitäkin ja kuorossakin ehtii lukemaan sanat eikä tarvitse osata kaikkia lauluja ulkoa eikä minun tarvitse piirrellä apukuvia säkeistöjen viereen =). Ope myös kertoi että Enkeli3 on esittänyt laulutaitojaan luokan edessä ja joulujuhlaan olisisi luvassa pieni soolo-osuus. Tätä odotamme innolla.

Enkeli 1 ja 2 porskuttavat vanhaan tahtiin kouluissaan. Välillä on helmessä (sähköinen reissuvihko) huomautettvaa läksyjä ja kirjoja on unohtunut kotiin, mutta joskun myös hymynaamoja kun tunnilla on oltu aktiivisesti mukana.

Ukko kaatoi sunnuntaina kiehuvaa perunan keitin vettä jalalleen ja sai ikävän palovamman jalkaan mutta sekin alkaa jo parantua vähitellen. Semmoinen kahden euron kolikon kokoinen jälki tuli jota nyt on hoideltu kotikonstein rasvataitoksin ja ilmakylvyin. Enkeli 1 oli juuri saanut partiossa palovamma koulutusta. Tosin oli partiossa sanonut että palovamman päälle on hyvä laittaa kylmägeeliä mutta nyt tiesi jo että se oli väärin. Kylmää vettä tai jääpalapussi  sitten mahdollisimman rasvaista perusvoidetta niin hyvä tulee.

Käsitytöt edistyy myös aloitin jo taas uuttaa käsityötä vaikka vanhojakin on vielä keksken mutta isot tytöt tai ainakin enkeli2 tykkäsi kirjoneuletumpuista ja semmoisia nyt aloin puuhaamaan jos vaikka joululahjaksi kun juuri sai yhdet tumput. Katsotaan nyt intoa ja aikaa riittää. Lokakuun SLY paketissa tuli kilpaileva ohje Päkiksen suklaakakulle mutta ei siitä ollut voittajaksi vaikka kuorrutin kakun suklaalla. Siitäkin kuvaa kunhan vaan kerkeää. Mihihin tuo aika aina katoaakin???

Nyt puikkojen jatkoksi telkkarin ääreen.

Enkeli