Oliskohan näin kesällä aikaa päivitellä tätä blogiakin enemmän. No katsotaan nyt kuin tässä käy. Toukokuun päivitys jät tänävuonna kokonaan uupumaan!!!

Koulut on saatu päätökseen ja kaikki pääsivät luokiltaan. Taisi tänävuonna jäädä vähän jokaiselle muutamaan kohtaan paranneltavaa mutta pääosin todistukset näytti vallan mukavilta. Enkeli 5 lopetti päikkyuransa. Tai eskariinhan tuo vielä menee mutta se on eskari ei päikkyä enää ainakin enkeli 5:n mielestä. Tänään käytiin tutustumassa eskariin niin on paikat tuttuja kun elokuussa eskari alkaa. Meille nuo paikat on muutenkin tuttuja kun enkeli 4 on käynyt saman eskarin.

Enkeli 4 sai ekaluokan suoritetuksi. Lukemista ja kirjoittamista yritetään harjoitella vielä kesällä ettei taidot ihan kokonaan pääse kesänaikana unohtumaan. Pitäisi varmaan alkaa kirjoittaman kesä päiväkirjaa että tulee kirjoitettua jotain lukemistahan löytyy helpommin sieltä täältä. 

Enkeli 3 lopetti kuoron ja muutenkin poika on ollut kovin saamattomalla tuulella koko kevään. Kesäloma alkoi parin päivän kotiarestilla kun tuntui säännöt kokonaan kadonnenn kevään aikana. Annoin siiten viimeisellä kouluviikolla kaksi siirrettyä kottaria. Nyt kun pari päivää on kotona istunut ja ja tylsistynyt kaverien nauttiessa kesälomastaja auringosta niin johan poika otti opikseen. Ajoissa on tultu kotiin ja puhelin toimii niin kuin pitää. Ilmoittelee jos myöhästyy sovitusta ajasta ja kun herraa soitellaan kotiin tulee kotiin vaikkain pienen mutinan kera. Kesätouhujakin poika on kuitenkin ehtinyt puuhamaan. Yhden yön on nukkunut riippumatossa pihalla ja uimassakin on kerennyt käymään kavereiden kanssa. Poika oppineen tänävuonna uimaan hyvin kun tähän aisti on uinut ehkä välttävästi.

Enkeli 2 on viettänyt loman alkua pitkälti kotosalla. Yhden yön nukkui naapurin tytön kanssa heidän trampoliinissa. Muuten lomaa on vietetty siivoten niin sekaista isojentyttöjen huonetta ja raikoten pyykivuorta. Annoin neidille sukkasavotan hommaksi kun pyykkiä oli niin valtava kasa että sitä em viitsinyt pakotta neitiä pesemään. 

Enkeli 1 on aikamoinen teini ekä kotona paljoa viihdy. Kaverit kiinnostaa niinkuin 14v neitiä pitääkin kiinnostaa. Enkeli 1 on myös nukkunut riippukeinussa jo pariyötä viimeyön nukkui pressun alla kun yöksi luvattiin sadetta ja tulihan sitä vettä jossain vaiheessa yötä. Rannalla ja kavereilla on nämä ensimmäiset kesä päivät kuluneet. Kohta on varmaan mukavat univelatkin kun menee kukkumaan joskus puolilta tai sen jälkeen öin ja minä herätän koko kämpan viimeistään klo9 Pienet herää klo7 joten meillä ei nukutaa puoleenpäivään. No aamuisin on neidillä ollut mukavasti aikaa hoitaa sovittuja kotitöitä kuten tiskaamista ja huoneen siivoamista. mutta tuo houne edistyy turkasen hitaasti.

Talviturkit on koko perheen toimesta jo heitetty ja rannalle pitäisi päästä uudestaa. Uima-altaassa kotipihalla on puljattu myös muutamana päivän ja riippukeinu jaksaa ilahduttaa lapsia jo kolmatta tai neljättä päivää. Muitakesäpuuhiakin oon suunnitteillä. Mökeilyä ainakin!

Minulla on koko kesä kesälomaa tai työttömyyttä. Vakituisen työ paikan sain toisisksi lähimmästä päikystä mukavan pyörämatkan päästä 12.8 alkaen. Siellä se ura sitten alkaa urjeta. Kovasti haluaisin tämän kämän saadakesän aikan siistiksi ja kaiken pieneksi jääneen ja ylimääräisen roinan pois.

Ukko viihtyy töissä koko kesän.Yksi päivä on kesälomaa vielä jäljellä joten kovasti on työntäyteinen hänellä tämä kesä. 

Syksyllä alkaa enkeleillä luokat 2,4,7 ja 8 ja enkeli5:llä eskari. Enkeli1 jatkaa partiota, enkeli 2 jatkaa pianonsoittoa tai siirtyy huilunsoittoon sietä ei ole vielä ilmoitettu löytyykö paikka. Mutta yläkuolu on myös musiikkipainoteinen Ainiin ja neiti haluaa taas laulamaan harjun heleisiin tällä kertaa. Enkeli 3:n meinaan laittaa harjunlapsikuoroon ettei tuo laulaminen kokonaan unohdu. Enkeli 5 aloittaa myös lapsikuorossa kun laulamisesta tykkää ja enkeli4:lle etsitään jotain tanssiharrastusta syksyksi. Tääs syksyn suunnitelmat tällä erää.

Nyt katsomaan onko lihakeitto valmista ja leipomaan sämpylöitä

Enkeli