Tämäkin viikko on taas mennyt vauhdilla. Maanataina alkaa minulla taas työharjoittelu. Menen tuohon lähikoululle iltapäiväkerhoon. Riittää kun teen vain iltapäivähoitoa eli klo12-17 ehtii sittten ehkä muutakin puuhata päivän aikana. Alkuviikot menee kuitekin koulupuuhien kanssa kun pitää parin eken viikon aikana puuhata kaksi työssäoppimisen tehtävää ja tutkintosuunnitelma. Koulullakin pitää käydä haastattelemassa rehtoria  ja muita oppilashuoltoasioissa. Kiirusta siis riittää.

Enkeli 5:llä on tiistaina silmälääkäri. Kokeillaan tällä kertaa lahjontaa jos saataisiin tyttö puhumaan lääkärille viimein. Me on sovittu että jos lääkäri reissu menee hyvin ja saadaan hommat hoidetuksi käydään jätskillä lopuksi.

Päikyssä oli torstaina konsertti enkelit 5 ja 4 olivat sielä katselemassa ja kuntelemassa uusia lasten tuutulauluja. Tilaisuutta oltiin kuvaamassa sekä yleltä että maikkarilta mutta kummankaan uutisrajaa tapahtuma ei sitten ylittänyt. Iskemläradio on kuitenkin julkaissut jutun nettiin laitan siitä linkin kun ehdin.

Enkeli 4:llä oli kouluun tutustumispäivä tiistaina ja samana päivänä myös vasu-keskustelu. Hyvin on eskari sujunut. Tyttö on omatoiminen ja uskaltaa tehdä asiat omanmielen mukaan. Hän on aina valmis auttamaan ja pieniä erikoistehtäviä voi antaa enkeli 4:lle kuten kahvimaidon ostaminen koulun ruokalasta kun se on eskariopeilta loppunut. Nykyään "hyvistä" lapsista ei mene koululle mitään tietoa ennen koulun alkua vain jos on jotain eritysvaikeuksia tai haasteita saa opettaja tiedon asiasta. Näin ollen enkeli 4 lähtee kouluun puhtain paperein. Kouluun tutustuminen oli samaa asiaa kuin kolmella aikaisemmallakin kerralla mutta  istuttiin ukon kanssa molemmat kuuntelemassa kun ei tuossa koulussa meillä ole ennen lapset koulua aloittaneet. Yksi erikoisuus on kuitenkin tulossa kuin syksyllä alkaa koulun ja eskarin pilottiprojekti jossa eskari eka ja tokaluokka tekevät tiivistä yhteistyötä. Tähänkin asti ovat sitä tehneet mutta nyt tuo muuttuu niin että eskariopet ja kouluopet voivat pitää tunteja sekaisin ja ryhmiäkin sekoitellaan niin että koulu tunnilla voi olla lapsia eskarista, ekalta ja tokalta ja he voivat siinnä opettella äikkää, matikkaa tai mitä vaan. Näin saadaan lukemiseta innostuneet eskarit mukaan lukuopetukseen ja toisaalta ne tokat joilla lukeminen on vielä hakusessa pääsevät harjoittelemaan alkeita ja ehkä jopa loistamaan tunneilla. Enkeli 4 oli opettajan kanssa luokassa puuhaamassa tehtäviä sillävälin kun meille aikuisille kerrottiin näitä käytännön juttuja. Kauheesti ei neiti kertonut mitä tehtäviä tekivät mutta jotain kynähommia kuitenkin.  Tarjolla oli myös välipala ja siitä sitten ukko heitti neidin takaisin eskariin kun minä lähdin kouluun.

Enkeli 2:n luokalla oli joku tyttö voittanut piirrustus kilpailussa ja koko luokka oli saanut palkinnoksi rahaa. Nämä rahat käytettään nyt kevään luokkaretkeen niin että matkakustannuksiin jäi enää vain bussimatka Turkuun.

Kovasti on ylimääräisiä laskuja kertymässä näin kesän korvalle. Toisaalta itseppä ollaan laskut tehty. Enkelit 1,2 ja 3 ovat lähdössä seurakunnan kesäleirille ja enkeli1 luokkaretkelle Helsinkiin. Se oli minusta kalliisti suunniteltu matka enkä edes oikein tiedä kuka sen on suunnitellut. Mutta eipä tässä olisi ollut aikaakaan suunnitella mitään ylimääräistä. Lisäksi ostettiin enkeli 1:lle ja 2:lle kausikortit särkänniemeen. On siinnä rahan menoa mutta eiköhän selvitä. Tässä kuussa säästyy minun bussikortin hinta kun pääsin työharjoitteluun niin lähelle.

Nyt pitäisi alkaa valmistautumaan lähtöön kaupungille enkelit 1 ja 2 meinaavat omilla säästöillään ostaa itselleen potkupuvut . Minä jo kävin aikaisemmin kartoittamassa tarjontaa ja nyt siitten olisi ostoksen aika. Laitan teille kuvaa tyttösistä vauvanvaateissa jos nuo antaa kuvata itteään.

Enkeli