Orava

Leikkaa tai pistele orava irti kartongista.

Tuosta pistelystä sen verran, että sitä käytetään lapsilla jotka eivät vielä osaa leikata saksilla haasteellisia kuvioita.(kuten tämä orava) Enkeli4:n eskarissakin vielä käytetään pistelyä. Tässä oravassa harjaantunutkin leikkaaja voi pistellä silloin oravalle saa pörröisemmäin oloisen turkin

Pistelyssä siis pistellään paksulla neulalla tai "pistotikulla" kuvan reunojen mukaan tiheästi kartoonkiin reikiä esim. paksun villamaton päällä. Lopuksi kuvan voi irroittaa joko repimällä tai painamalla neulalla reikien väliset kartonki osat rikki. Meillä on kotona pistelytikut niitä saanee hyvinvarustetuista askartelukaupoista. Kotitekoisen pistelytikun tekee helposti paksusta neulasta ja viinipullon korkista. Työnnä neulan tylppäpää viinipullon korkiin ja tikkusi on valmis. Korkista lapsi/pistelijä saa tukevamman otteen kuin pelkästä neulasta. 

Jotkut lapset innostuu hirmuisesti pistelemisestä  toisilla palaa pinna heti. Pistely on melkoisen pitkäveteistä ja hidasta. Meillä enkeli 4 on innokas pistelijä niin kotona kuin eskarissa.

Enkeli (lipsahti hitusen tarhantäti juttujen puolelle)