Enkeli4:llä oli tänään ärrä koulu. Eli ryhmäkäynti puheterapeutilla. Terapeutti leikitti ensin lapsia (neljää lasta) tekivät erilaisia harjotteita. Sitten lapset sai piirtää ja me vanhemmat saatiin opastusta r-harjoiteisiin. Nyt on kolme kuukautta aikaa harjoitella ja jos sitten siltä tuntuu voi tilata uuden yksilöajan puheterapiaan.

Terapian jälkeeen neiti pääsi viimein eskariin. Suurin jännitys oli jo haihtunut ainakaan bussissa neiti ei tuntunut jännittävän. Mukavasti myös jäi eskariin tutustumaan. Ruokalassa oli kuitenkin sattunut pieni juttu kun. Opettaja oli neidille näyttänyt että tästä tarjotin ja sitten tuosta otat ruokaa. No neiti oli onnessaan kulkenut ruokatiskin toiseen päähän ja latonut sapuskaa kyytiin kunnes toisessa päässä oli ope huomaanut että hupsis lautanen puuttuu . Olivat sitten ottaneet uuden kierroksen lautasen kanssa. Mitäs antavat opet "vailinaisia" ohjeita ei kukaan käskenyt ottaa lautasta.

Semmoinen ensimäinen eskaripäivä meillä. Sanoisin että ikimuistettava niin opeille kuin vanhemmillekin ja varmasti myös enkeli 4:lle. Innolla jäämme odottamaan ensi syksyä mitä neiti keksii kun koulu alkaa.

Ukko aloitti lasten perehdyttämisen aikaan jolloin sekä isä että äiti on koulussa ja siis koko päivän poissa.(tälläistä meillä ei ole ollut vielä ikinä) Enkeli 3 saa piakoin reppuunsa avaimen kun tulee ensimäisenä kotiin aina niin saa aukaista oven. Avain kiinnitettään reppuun niin se ei huku matkalle. Reppu lienee riittävän iso avaimenperä ehkä. Isoja enkeleitä on perehdytetty astianpesukoneen käyttöön. Joutuvat ottamaan tiskivuorot kun me ei ukon kanssa enää olla sotkemassa astioita niin meidän ei myöskään tarvitse osallistua niiden tiskaamiseen. No ei vaan kyllä tuon ikäisten jo kuuluu osallistua kotitöihin muutenkin kuin siivoamalla oma huone. Ei liene liikaa vaadittu 12v ja 11 v silloin tällöin täyttää ja tyhjentää tiskikonetta.

Ensimäinen iltavuoro työharjoitelussa meni mukavasti sanoisin että nyt oli sopivasti töitä käytiin yhdeksällä mummolla ja papalla. Käyntien kirjaaminen jäi huomiselle mutta sen ehtii hyvin silloin. Perjantaina myös huomasin että kas kummaa pääsin kuin pääsinkin siitä huonosti menneestä kirjatentistä läpi. Aika moni meidän luokkalainen on ilmoittanut ettei päässyt läpi joten hyvin mielissäni olen ollut vaikkei numero nyt päätä huimaa. Kyllä noita tehtäviä taas riittää ilman sen tentin uusimistakin. Seuraavan kirjatentin kirjaa pitäisi alkaa metsästämään kirjastosta ja lueskelemään läpi kansansairauksia olisi siinnä aiheena.

Nyt petiin ja nukkumaan että jaksaa töihin taas aamulla klo7.30

Enkeli