Tänään tein läksyjä. Palautuspäivä tuolle läksylle oli vasta ensi kuun puolivälissä mutta eiköhän nuo tehtävät lisäänny tässä päivien edetessä joten nyt kun oli aikaa niin kirjoittelin tehtävän pois kuleksimasta. Piti  netistä tutkia eri taidemuotoja ja niiden sovellutuksia sekä tutustua yhteen työpajaan tarkemmin ja kirjoitella siitä kuvaus ja pohtia sovellutuksia asiakastyöhön. Kirjoitelin elintarviketaiteesta. Nyt odotellaan hyväksyykö kuvisopettaja tuon tuollaisena vai haluaako tarkennuksia.

Innoissani myös lueskelin netistä jo Eriksonin elämänkaariteoriaa että voin tunnilla loistaa kun tiedän vähän mistä on kysymys. Tästäkin meillä on tulossa kirjallinen tehtävä kun opekin siinne asti ehtii. Tehtävä jo näkyi meillä netissä "läksyissä" mutta en vielä sitä aloittanut että en tee turhaa työtä. Odotellaan mitä ope sanoo tarkalleen että pitää tehdä.

Perjantaina meillä oli luki ja matikka testit. Testattiin tarvitseeko luki tai matikka lisäharjoitusta. Kauheasti ihmiset panikoi noita tehtäviä. Eteenkin matikkaa ja lääkelaskuja kaikki panikoi. Minusta on turha panikoida kun asiaa ei ole opetettu niin ei voi tietää onko se vaikeaa vai ei. Opet sanoo että pelkällä peruskoulu matikalla laskuista selviää jos osaa kertoa ja jakaa ja muistaa yksikön muunnokset ja prosenttilaskuja jne. niin homma hoituu. Enhän minäkään noita näin häthätää täydellisesti osaa mutta kunhan opettaja muistuttelee asiat mieleen niin varmasti onnistuu. Opettaja on kuulemma tosi hyvä saa puupäänkin oppimaan on matematiikan erityisopettaja joten jos en opi niin se on open vika. Matematiikkaa ei edes ole vielä moneen kuukauteen joten miksi ihmeessä sitä pitäisi vielä edes panikoida jos nyt nämä aineet mitä opiskellaan saataisi suoritettua niin mietitään matikkaa sitten kun se tulee eteen. Lisäksi koululla on tarjolla paljon tukiopetusta jos ei ota luonnistuakseen. Kummallisia ihmisiä.

Kovasti odotan tuon lukitestin tuloksia. Löytyyköhän vielä lukivika vai ei. Testi oli mielestäni hyvin suppea ja helppo joten voi olla että minun paljon harjoitusta saanut lukivikani ei siinnä suuremmin näy (täällä blogissa se näkyy varmasti enemmän). Ensin piti 3,5 minuutin aikana löytää sanoista yksi virhe. Joka sanassa semmoinen oli. Oli liikaa kirjaimia tai liian vähän, k:t g:nä, b:t d:nä jne. Sanoja oli tosi paljon eikä kukaan ehtinyt korjata kaikkia sanoja. Toisessa tehtävässä piti erottaa sanat toisistaan aikaa oli 1,5min ja neljä sanaa oli kirjoitettu potköön ja piti vetää viiva kohtaan jossa edellinen sana loppuu ja toinen alkaa. Kolmassessa tehtävässä kirjoitettiin sanoja sanelun mukaan ensin oikeita suomenkielen sanoja sitten tekaistuja sanoja jotka eivät tarkoittaneet mitään mutta matkivat suomenkieltä. Viimeinen tehtävä oli luetun ymmärtämistä teksti kertoi Niilistä ja kysymyksiin piti lopuksi vastailla.

Matikka testissä kyseltiin erilaisia kerto ja jakolaskuja. Allekkain kertomista ja jakokulmassa jakamista. Yksikön muunnoksia eli esim. 5 litraa piti muuttaa desilitroiksi grammoja milligrammoiksi. prosenttilaskuja ja muutama sanallinenkin tehtävä löytyi. Ei kovin vaikeaa mutta näin kun kaiken laskee aina laskimella niin kyllä sitä sai palautella kerto ja jakolaskuja hetken mieleensä. Ja muitakin asioita sai kaivella aivojen pölyisistä nurkista. Kaikkiin tehtäviin kuitenkin joku vastaus löytyi tiedä sitten menikö ne oikein. Perjantaina saadaan palautetta molemmista testeistä henkilökohtaisesti.

Ensi viikolla alkaa liikunta, musiikki, psykologia ja kotitalous. Atk ja yhteiskuntatiede jatkuu sekä muutamat tunnit yleisistä asioita. Keskiviikkona pitäisi saada valmiksi ryhmätehtävä joka esitellään luokalle seuraavan viikon torstaina. Tänään pitää vielä korjata yhdet verkkarit koulukuntoon on haaroissa reikä niin meinaan nyt viimein saada tuon paikattua että kehtaa niissä liikunnoida.

Lapset on ihmeissään äiti istuu koko päivän koneella kirjotamassa joten pitänee siirtyä pois koneen äärestä ja tutkia tuota housutilannetta oliskohan sitä muutakin korjattavaa?? Enkeli 1 tuli myös yökylästä kotia ja jäi ilman päiväruokaa kun se oli jo syöty joten ruokaisa iltapalakin pitäisi vielä loihtia.

Nyt siis puuhiin.

Enkeli