Tänään saatiin viime viikolla koulussa tehtyjen matikka ja lukitestien tulokset.

Lukitestissä lukivikani näkyi vain luetunymmärtämisessä ja siinnäkään ei perustehtävissä vaan vain pohtivissa tehtävissä, joihin vastausta ei löytynyt suoraan luetusta tekstistä. Tai no vain puolipistettä jäin siinnä normaalilukijan alapuolelle. Muut osiot näytti normaalia. Oikeinkirjoitus sekä suomenkielen sanoissa että suomenkieleltä muistuttavista sanoista tuli täydet pisteet. Osaan siis kirjoittaa tomaatti ja 19 muuta sanaa oikein . Lukiopettajan kanssa näitä tuloksia käytiin läpi ja kerroin, että tähän oikeinkirjoitukseen olen saanut paljon harjoitusta, joka siis näyttää tehonneen aikas hyvin. Jos vain viitsisi aina tarkistaa rauhassa kirjoittamansa tekstin niin oikein pitäisi olla. Nyt odotellaan vielä mitä äidinkielen opettaja kertoo kielioppi sääntöjen osaamisesta. Pilkut  taitaa olla hukassa ja muutkin kielioppi säännöt, mutta sehän selviää sitten kun opettaja saa paperit tarkastettua. Näitä sääntöjähän en ole suuremmin koulussa ikinä opetellut kun kun en osannut kunnolla lukea ja kirjoittaa kun näitä meille opetettiin.

Matikka testissä sain luokan keskiarvoa paremmat pisteet. 13 pistettä oli rajana jos sen alle jäi kokeen pistemäärä "joutui" tukiopetukseen. Minä sain 18 1/2 eli ihan kivasti. Ukko teki saman kokeen kun tulin kotiin ja sai vain yhden pisteen enemmän kuin minä . Desimaaliluvuilla kertomisessa oli hukassa pilkkusääntö. Se oli kokonaan unohtunut miten de meni mutta nyt jo muistissa. Yksi huolimattomuusvirhe kertolaskussa jotain sekoilua massamuunnoksissa ja sanallisissatehtävissä. Mutta muuten aika hyvin. Tarkkana saa olla mutta eiköhän lääkelaskuista selvitä. Pistän enkeli2:n laskemaan tuon meidän matikan kokeen ja katson sitten keneltä pyydän apua lääkelaskuissa. Voi olla että neiti laskee paremmin kuin minä ja ukko. Nyt enkeli2:lla on kavereita kylässä kun harjoittelevat virsivisan karsintoihin. Pitää kaivaa jostain virsikirja esiin että voin laulella kyseltäviä virsiä niin tyttökin oppii ne mitä ei vielä osaa.

Pakkaaminen on aloitettu. Osa takavarikoleluista, lautapelejä, hiekkalelut ja pyöräilykyparät alkaa olla pakatuina laatikoissa. Seuraavana taidan pakata kakkutarvikkeeni. Seuraavat kakut tehdään sitten uudessa kodissa joskus maaliskuun lopulla. Olen yritänyt tarkkaan kirjoitella mitä mikäkin laatikko sisältää että purkaminenkin olisi helpompaa. Lopultahan se kuitenkin menee siihen että kiireesti kaikki loput laatikkoon. No vielä on aikaa laittaa rauhassa niin laitan ajatuksella ainakin tämän alun.

Laitanpa teille kuvan meidän pahvilaatikko pinosta ukko toi näitä vanhasta työpaikastaaan.

Laatikot on tuossa isompien takana enkeli5:n alla

 

Enkeli 4:n mukana tuli tänään päiväkodilta paperi eskariin ilmoitautumista varten. Ukko oli päiväkodin johtajan kanssa sopinut että enkeli4 ja 5 jatkavat tuossa päiväkodissa tämän kevään ja enkeli4 siirtyy syksyllä suoraan uuteen eskariin uuden kodin lähelle ja enkeli 5:den siirtoa katsotaan myös uudestaan syksyllä. Tytöillä on kuitenkin tuolla vielä paikka jo nyt niin ei oteta riskiä että kohta meillä ei olisi ollenkaan päiväkoti paikkaa. Tosin ukon pitää sitten huolehtia päiväkotiin vieminen ja hakeminen kun suoraa bussilinjaa uuden ja vanhan kodin välillä ei oikein ole. Autolla pitää vieminen ja tuominen hoitaa. Tähän tuli myös sellainen mutka matkaan että sain työssäoppimispaikan siihen päiväkotiin jossa tytöt olisi mahdollisesti aloittaneet samana päivänä kuin minä työssäoppimiesen ja en todellakaan halua työharjoitteluun samaan päiväkotiin omien lasten kanssa.

Nyt alkaa viikonloppu ja koulutehtävät saa hetkeksi unohtaa tai kyllä meinaan elämänkaari tehtävää hieman katsella jos saisi sen kirjoiteltua valmiiksi tai ainakin lähes valmiiksi. Viikonajan pitäisi myös pitää ruokapäiväkirjaa kotitalouden tehtävää varten en vielä tiedä aloitanko sen pitämisen huomis aamusta vai vasta maanataina. Hygieniapassin kysymyksiin voisi myös tutustua. Maanataina atk:ssa koe googlen eli "kuukkelin" (open ilmaisu) käytöstä, ja tiedostojen lähettämistä sähköpostilla. Eiköhän onnistu nämä.

Enkeli