onneksi! Kyllä on kiirettä pitänytkin. Tälläkin hetkellä hyppään välissä puuhaamassa jauhelihakastiketta.

Eilen oli enkeli2:n hammaslääkäri. Kertoivat että varsinaista purentavikaa ei löytynyt ehkä joku pieni purennallinenkin ongelma saattaa löytyä joten pistivät lähetteen purennoista enemmän tietävällä ihmiselle. Tosin aika saattaa mennä ensi vuoden puolelle kun sillä saralla on ruuhkaa. Ilta menikin siten pyykätessä ja edelleen pyyhkeet roikkuu narulla kuivumassa ulkona kun en ole niitä ehtinyt vielä keräämään pois.

Tänään aamulla lähdin enkeli5:n kanssa silmälääkäriin. Tyttö ei sitten yhtään tykkää tuosta näöntarkastus taulusta eikä edelleenkään suostunut kertomaan mitään tai no yhden ympyrän ja yhden palikan kertoi siinnä kaikki. Lääkäri totesi että näin tämä välillä menee näillä kolmevuotiailla ja käski varaamaan uuden ajan puolenvuoden päähän jos ikä olisi tässä tehnyt tehtävänsä. Muutenkin silmiä tutkittiin stereonäkö löytyi eli molemmat silmät näkee ja aivot yhdistää näkemänsä. Karsatustakin on muuta on edelleen pientä ja molemmissa silmissä joten peittohoitoa ei tarvita tai siitä ei ole hyötyä. Silmälaseja ei siis vielä tule mutta asiaa katsotaan taas helmikkuussa. Tämä päivä meneekin sitten sisällä kun enkeli5 sai pupillia laajentavan tipan ja silmät on nyt tämän päivän valoherkät. Kotiintulo matkalla valittelikin että silmiin sattuu vaikka oli aurinkolasit silmillä. Sisällä ei satu.

Tänään olisi vielä ohjelmassa vanhempainyhdistyksen kokous klo18. Ukon piti lähteä illaksi töihin joten pitäisi kehitellä lastenhoitajakin. Tosin enkeli2 lupasi katsoa Enkeli5:n perään mutta enkeli2:n johdossa täällä on pystyssä sellaiset taistot illalla että yritän vielä kehitellä jonkun aikuisen tänne.

Jokohan perunat olisi valmiit niin päästäisi syömään...ei vielä jatketaan siis.

Enkeli 3 viipyy taas koulumatkalla. 45min on kestänyt jo matka tuosta muutaman sadan metrin päästä vaan niinhän se kesti aina tytöilläkin tuossa iässä. Enkeli 3 oli saanut koulusta hauskan sporttikortti jutun. Siinnä ekan ja tokaluokan oppilas pääsee kolme kertaa tutustumaan eri harrastuksiin ilmaiseksi tai saa mennä kolme kertaa samaankin jos haluaa. Eri harrastusvaihtoehdot löytyy netistä ja poika haluaa tänä syksynä kokeilla judoa, koripalloa ja painia. Miekkailua ja yleisurheilua olisi nyös halunut mutta jätetään ne ensivuodelle. Tosi kiva idea ja aijon antaa asiasta palautettakin kun poika on nuo kolme kertaa suorittanut. Varmasti moni löytää näin uuden harrastuksen.

Eilen kun tultiin enkeli2:n hammaslääkäristä huomasin että tyttö otti lompakkonsa sivutaskusta jossa ei ole vetoketjua. Sanoin heti että sitä ei voi pitää siinnä ettei lompakko ja sen sisällä oleva bussilippu häviä. Illalla yhdeksän aikoihin tyttö alkoi etsimään lompakkoaan. Olin juuri tullut pesutuvasta joten annoin ukon johtaa etsintöjä. Eihän sitä lompakkoa löytynyt mistään. Koulusta neiti pääsi yhdeltä ja tuntui mahdottomasta ajatukselta että lompakko vielä löytyisi kodin ja bussipysäkin väliltä. Aikani asiaa päässä pyöriteltyä sanoin ukolle että kaipa mä sitten vielä lähden polkemaan pysäkille jos vaikka joku olisi potkaissut sen sivummalle tai ojaan. Hyppäsin pyörän päälle ja pokaisin matkaan. Mitään ei näkynyt ja päätin vielä pysäkiltä polkea vähän matkaa toiseenkin suuntaan jos joku olisi sen löytänyt ja lähtenyt siihen suuntaan kävelemään ja hylännyt löydöksen sinnepäin. Samalla ohi ajoi bussi ja päätin polkaista vielä päättärille kysymään mihin kuljettajat vievät löytötavarat. Astuin bussiin avasin suunni ja saman tien näin lompakon mittariston päällä. < Tuolta varmaan näytin! Kuljettaja kyseli olinko jo monestakin bussista lompakkoa kysellyt ja kertoi että vajaan tunnin päästä olisi sen vienyt varikolle ja löytötavaratoimistoon. Aivan mahtava tuuri siis kävi että juuri siihen bussiin osuin ja sain lompakon heti mukaani. Tyttökin pääsi aamulla kouluun. Ai pitikin tarkista on lompakko nyt vetoketjutaskussa.

Lottovoitosta lienee taas turha haaveilla. Taitaa olla tuurit jo käytetty hukatuihin tavaroihin ja niiden löytymiseen. Toisaalta hyvä näinkin.

Perunat tuli valmiiksi enkeli 5 jo on syömässä ja enkeli3:kin tuli jo kotiin ja tekee läksyjen päälle matikan lisätehtävät. Taidan mennä nyt keräämään nuo pyyhkeet narulta ja sitten syödä itsekin ennen kokousta.

Enkeli