• Harjaa hampaat aamuin, illoin.
  • Pese kätesi myös silloin.
  • Kampaa hiukset useammin.
  • Leikkaa kynnet ahkerammin.

Tälläisen runon muista ekan tai tokaluokan aapisestani. Ei ole oppi kuitenkaan mennyt kunnolla perille joten eilen lohkaisin yhden hampaani. Hammasta ei varsinaisesti särje mutta muistuttaa kyllä kokoajan olemassaolostaan. Hankalaa puhua tai vaikka sylkäistä syömistä unohtamatta. Maanantaille sain peruutus ajan hammaslääkäriin mutta pitää katsoa jos tässä täysin menee hermo niin kai tuon lauantaipäivän saa kulumaan päivystyksessäkin istumalla.

Meillä on hiihtolomaa maaliskuun ensimmäinen viikko ja päätettiin lasten kanssa lähteä Helsinkiin pikkumummon ja vaarin kiusaksi. Viikon ohjelmassa lienee mäenlaskua, isomummolla kyläilyä, Päkiksellä kyläilyä ehkä mukaan mahdutetaan myös Rutistuksen harjoitukset jos minut sinne huolitaan häiritsemään. Vanha perhekerhokin lienee vielä pystyssä jos sinne menisi tuttuja moikkaamaan joku ohjaajista varmaan muistaa mutta äidit on vaihtuneet varmasti.

Enkeli 1 on pakannut rinkkansa ja lähtee viikonlopuksi partioleirille. Eilen kokouksessa terottivat puukkonsa joten kaikki varusteet lienee hyvässä kunnossa. Nukkuvat nyt ekaa kertaa yötä talviteltassa. Jännää!

Enkeli2 tulee kohta kotiin ja alkaa siivouspiina. Se on jo neljäs viikko peräkkäin kun ei taas ole valmista saatu aikaan määräajassa. Pitänee tänään ottaa sukka puikoille ja mennä oven suuhun vahtimaan toimintaa jos jo ensi viikolla olisi taas enkeli1:n siivousvuoro pitkästä aikaa.

Enkeli3 myös siivous hommissa mutta eipä tuokaan kuulosta kovin hyvältä tai ainakin siivoamiseksi on kovin hiljaista.

Enkeli4 sai hommansa hoidettua aamupäivällä ja pääsi kaverille nyt leikkimään.

Enkeli5 söi ja nyt nukkuu. On nyt monesa päivänä nukahtanut pikku torkuille ruuan jälkeen. Olisikohan kasvupyrähdys?

Ukko on illan töissä ensi viikolla aamuvuoro

Minä istun koneella ihmettelemässä miten sitä saisi vielä vähän enemmän syödyksi spagettia ja jauhelihakastiketta.

Enkeli ja huonosti hoidetut hampaat