Vähiin käy marraskuukin ennen kun loppuu. Niillä joilla on partion adventtikalenteri pääsevät jo eka luukulle sunnuntaina! Meillä on ! No niillä joilla ei ole niin blogin joulukalenteri alkaa myös jo adventtina.

Marraskuun tavoittena oli minulla saada joululahja hommat valmiiksi. Kiire kyllä tulee jos meinaan tavoiteeseen päästä ja tuskin pääsenkään kun ensiviikonloppunakin on taas menoa riittämiin. Launataina  olisi kummipäivä. Enkeli1 on lähdössä kummisedän kanssa elokuviin. Enkeli2 oli jo viime viikonlopun kummitädillä yökylässä. Enkeli3 ei ole näillä näkymin menossa minnekään. Keksitään ensi viikonlopulle hälle pientä menoa. Ja Enkeli 5 on lähdössä kummitätinsä matkaan Titi taloon. Minä ja enkeli 4 ollaan änkeämässä sinne mukaan jos meidät huolitaan. Tämä siis huomenna lauantaina. Eikä siinnä vielä kaikki pikku mummo ja vaari tulevat myös käymään ja tuovat isoille tytöille kerrossängyn mukanaan. Kerrossänky pitäisi myös siis kasata lauantaina. Ja jottei lauantai tuntuisi liian helpolta ja rauhallisesta niin enkeli 1:tä ja 2:ta pyydettiin esiintymään kuoron "tehoryhmään" Eli kuoro-ope soitteli ja kyseli voisiko tytöt tulla kun Heleitä pyydettiin mutta heistä mukaan pääsisi vain yksi ja nyt sitten yrittää lapsikuorolaisita koota tehoryhmää. Enkeli2:n lupasin ja enkeli1 menee jos aikataulu antaa myöden. Esitys olisi klo12-14 Lamminpään puutarhassa eli ei kaukana onneksi.

Tänään posti toi ihanan yllärin. Tosin Päkis kyllä eilen illalla sanoi että pisti minulle postia mutta lahopäänä unohdin jo koko jutun. Oli siis iloinen ylläri kun postiluukusta kolahti pieni paketti. Olikin hyvin teippailtu ja avaamiseen meinasin jo yli innokkaana hermostua kun mistään kulmasta ei saanut kuorta aukeamaan. Viimein se kuitenkin aukesi ja kuoresta löytyi muovipussi ja kuori. Ensin avasin kuoren jossa oli joulukortit minulle minipäkikseltä (kiitos) ja kaikille muillekin oli yhteinen kortti kaikilta Päkiksiltä (kiitos). Sitten kurkistin varovasti pussiin. Nähtyäni laminaatilla päälystetyn piparin keksin heti mitä paketissa on. Päkis puuhaa lorupusseja aina silloin tällöin myyntiinkin asti ja nyt oli halunut tehdä jouluisen lorupussin ja pyysi lupaani käyttää viimevuoden joulukalenterin loruja pussissaan. Annoin tietenkin luvan kun käyttöön ne lorut on luotu. Nyt sitten sain meillekin tälläisin ihanan pussin jossa oli 11 minun lorua ja loput muualta. Me ei maltetu tehdä pussista joulukalenteria vaan luettiin enkeli 4:n ja 5:n kaikki kortit heti. Kiitoksia vaan joululorupussista!

Sunnuntaina alkaa rauhoittuminen jouluun. Tosin meillä kyllä puuhaa riittää edelleen joka viikonlopulle tuntuu tekemistä piisaavan. Itsenäisyyspäivänä Enkeli 1 vannoo partiovalaa seikkailijana ja seuraavana viikonloppuna isot tytöt esiintyvät kuorokilpailussaa ja pitkin Tampereen keskustaa (tulkaa katsomaan jouluostosten lomassa). Laitan tästä vielä erikseen "mainosta" niin pääsette osallistuman kilpailun äänestykseen. Kilpailua varten tehty pieni videonpätkä ja valokuvat otettiin viime kuoroharjoituksissa. Neljäs adventti onkin sitten tyhjä viikonloppu piiiiitkästä aikaa (ainakin vielä).

Nyt enkeli 3:a hakemaan eskarista. Ehtii sitä vanhana muorina sitten istumaan jouluaodottamassa kiikustuolissa ja kutoa sukkaa kun nyt pitää tälläistä kiirettä. (sunnitelmat näköhään ulottuu jo vuosikymmenten päähän)

Enkeli