Tänään syttyi ensimmäinen adventtikynttilä laulujen kanssa. Lapsilla oli oma patterikynttilä mutta oikea kynttiläkin paloi sen aikaa kun tehtiin enkeli 3:n kanssa joulukauden ekat joulutortut. Torttuja sitten syötiin pikkujoulu kuusen ja patterikynttilän valossa kera kuuman kaakaon. Me aikuiset otettiin jouluteetä tortun kanssa. Hyvää oli!

Kummipäivääkin juhlittiin eilen. Kivaa tuntui olevan kaikilla ja tupa oli täynnä! Vaari, pikkumummo ja enkeli1:n kummisetä tulivat ekana. Minä lähdin vähän ennen heidän tuloa enkeli2:n kanssa kuoron "tehotyhmän" esiintymiseen saattelemaan joten en ollut kotona kun tulivat. Enkeli 1 lähti kummisedän kanssa katsomaan up korkeuksiin-leffaa. Oli kiva leffa ja eiköhän tuo pääse meidän leffakirjastoon kun ilmestyy dvd:nä. Minun tullessa kotiin alkoi kerrossängyn osien pyyhkiminen ja kokoaminen sängyksi. Tässä välissä tuli enkeli 5:n kummitäti hakemaan kummilapsensa Titi taloon hienosti oli reissu mennyt. Titi hahmot oli tylsiä mutta ainakin ksylofoni oli kiinostanut vaikka kummitäti ei saanut osallistua soittotuokioon vaan aina kun oli ottanut jonkin soittimen itselleen soitettavaksi oli enkeli5 sanonut "pois" ja osoittanut minne soitin kuului. Tehokas tyttö  No kivaa oli ollut ja reissua on jo ehditty muistelemaan moneen kertaan. Myös enkeli4 pääsi kummisetänsä kanssa hoploppiin ja kiva reissu oli heilläkin ollut. Kaikkia osia kerossänkyyn ei ollut joten välissä käytiin vaarin kanssa ostoksilla ja haettiin samalla reissulla enkeli2 esityksestä pois ja enkeli 1 ja kummisetä leffasta pois. Kotona sitten rakentelu jatkui ja tarjolla oli myös lihapullakastiketta ja perunaa ruuaksi ja kahvia, teetä ja pullaa jälkkäriksi . Sitten alkoi porukka palautua reissuiltaan ja lopulta meillä oli parhaimmillaan 10 lasta (joista 5 meidän) ja 9 aikuista joten vilinää riitti. Pikkumummo jäi vielä yöksikin.

Tänään käytiin pikkumummon kanssa ostamassa isojen tyttöjen kerrossänkyyn yövalot ja alasänkyyn verho että toisen yövalo ei häiritse toista. Enkeli1 lupasi itse ommella verhon kasaan. Tarvinee hieman opastusta kuitenkin.

Kaiken tämän kivan lisäksi Päkis sai pe-la välisenä yönä minikilin eli pienen tytön. Onnea ja halauksia oikein paljon sinne lähettelen tätäkin kautta mieli halajaisi kyllä vähän sylittelemään pientä!

Oikein mukava ja hauska viikonloppu oli kiitokset kummeille taas kerran!

Ai niin tuossa joulukalenterissa on tänä vuonna kasattu lempi joululauluani. Ilman näitä ei joulu tule ja monta ihanaa oli tietenkin pakko jättää ulkopuolen kalenterin. Nauttikaa!

Enkeli siirtyy enkeli2:n villasukan kimppuun.