Kyllä tuo aika kuluu nopsaan ollaan jo miltein marraskuun puolivälissä! Ensi viikolla voi postittaa joulu kortteja joulu merkillä. Pitäisiköhän heti maanantaina mennä postiin niin tulisi kerrankin asia hoidettua pois ajoissa. Tosin kaikkia kortteja ei ole vielä askarreltukaan joten tuskin maanataiksi ehditään.

Enkelit 1 ja 2 on taas kunnostautuneet läksyjen unohtelussa! Myös reissari ei kulje riittävällä nopeudella kodin ja koulun välissä. Tytöthän tekevät nyt joka päivä läksyjä ja jos läksyjä ei jostain syystä ole tullut niin tekevät lisätehtäviä. Tällä yritän saada tytöt tekemään läksynsä. Enää ei kelpaa tekosyy ei tullu mitään. Jotenkin tuo on toiminut kun välillä niitä läksyjä löytyykin kun pitäisi lisätehtäviä alkaa tekemään. Enkeli 1 tosin on kaivanut ekan luokan matikan kirjan esiin ja tekee lisätehtäviä sieltä jos läksyjä ei ole mutta harjoitusta sekin. Tosin nyt sekin kirja taitaa olla täynnä joten siirtynee kai sitten tokaluokan tehtäviin =). Vähän tuntuu että opettajat on sitä mieltä että vanhempien tulisi vahtia läksyjen tekoa. Minä taas olen sitä mieltä että lapsen on itse huolehdittavat tehtävistään ja ottaa myös vastuu siitä jos tehtäviä ei ole tehty. Minä äitinä toi muistuten pieniä koululaisia että läksyt pitää tehdä ja "tuliko postia?" "onko teillä liikkaa tänään?" "ulkona sataa koko päivän ota sisäliikka kamat" jne. Mutta en koe että minun pitäisi pakata reput ja tarkistaa joka vihko ja kirja että läksyt on hoidettu kynät ja kumit on mukana ja liikkakamat on asianmuukaiset ja ovella vielä vahtia että pussit ja nyssäkät on mukana. Opetajien viesteistä saa sen käsityksen että koulussa vaan tarkistetaan läksyt, opetetaan uusia asia ja kun kolme unohdusta on tullut se kirjataan reissuvihkoon ja toivotaan että vanhemmat tekevät asialle jotain. Tyhmiä tytöt ei ole vaan täysiä pisteitä tai miltein täysiä saavat kuitenkin kokeista.
Olen nyt molemmille opettajille ilmoittanut että en aio tutkia joka kirjaa ja vihkoa onko läksyt tehty vai ei. Meillä on aika läksyn teolle ja vahdin että silloin nenän edessä on jokin koulukirja. Apua annan jos pyytävät ja muistutan myös liikunta ym. tarvikkeista en kuitenkaan vahdi että tavarat on mukana kun ovesta ulos lähtevät. Lisäksi olen kertonut että minulta alkaa keinot kotona loppumaan joten sitten pitäisi koulun astua peliin mukaan. Onko se sitten jälkistuntoa vai mitä sitä en tiedä.
Mitenhän nämä asiat hoituu äideiltä joka ovat töissä eivätkä voi vahtia lasten kouluun lähtöä tai että he koulun jälkeen puuhaavat läksyjä??

Huomenna siivouspäivä ja taas enkeli 2:n siivousvuoro viime viikolla enkeli1 siivosi huoneen eli työnsi tavarat sikin sokin hyllyille, imuroi ja lähti pihalle. Tulivat sitten kotiin katsomaan lastenohjelmia niin pistin neidin uudestaan siivoamaan tavarat paikalle eikä vaan sikin soikin. Kiukulla neiti sitten pisit tavarat paikalle. Mitenhän täällä viikolla käy. Enkeli 2 kyllä suunnitteli että siivoa jo tänään osan ja huomenna sitten loput kun lauantaina lähdetään kuoroleirille ja silloin on oltava jo siistiä.

Huomenna muuten on YLE:n nenäpäivä. R-kiskalta saa ostaa nenäpäivän bingoarpoja ja punaisia neniä. Nenä päässä saa sitten tehdä jotain hassua ja hauskaa ja ilahduttaa muita!

Ensi viikolla maanataina enkeli 5 :n neuvola, torstaina enkeli 2:n kuoro esitys ja viikonloppuna enkeli 1:n partioleiri. Edelleen puuhaa riittää =).

Enkeli