Yhtenä aamuna kouluun lähdössä olleet tytöt tappeli kumisaappaista kun vain yhdet mahtuu ja molemmat tarvitsivat kumpparit. Ilmoitin että vähän aikaisemin pitää ilmottaa jos kumpparit tai joku muu kenkä tai vaate jää pieneksi. Tänään kävin ostamassa 35 kumpparit tytöille. Koko kaupassa oli vain kaksi paria 35 kummpreita mutta onneksi löytyi edes ne. Samalla ostin 150cm kurahousut kun enkeli1 tarvitsee niitä partiossa. Taas on neideillä housuissa liian lyhyitä lahkeita ja vasta reilu kuukausi sitten taisin raikota tuota niiden vaatekaappia! Pitää tutkia myös tuo talvivaatepuoli miltä sielä näyttää isojen tyttöjen osalta. Pienille on isojen vahoja yllin kyllin.

 Enkeli1:llä on pian kuolussa terveystarkastus niin saan sitten tarkan pituusmitan. Nykyään koulussa ei joka vuosi ole terveystarkastusta. Ekalla luokalla kaikki mitataan ja punnitaan ja sitten kolmannella seuraavan kerran. Ope oli enkeli 1:lle ihmetellyt että pysyy noin laihana vaikka syö ainakin koulussa ison annoksen ruokaa. Tietty pysyy jos venyy samalla metri tolkulla =). Ja kyllä kotonakin ruoka maistuu. Eilen illallla popsivat 1,5 ruispuikula pussillista leipää kun annoin luvan paahtaa niitä neljään pekkaan siis.

Leipäkonetta on meille jo lupailtukin ukon tädiltä joten ehkä pian ei tarvitse raahata 3 pussia leipää päivittäin kotiin kaupasta. Sitten raahataan jauhoja =).

Enkeli 4 on myös oppinut uuden taidon. Kiipeää patterin putkia pitkin katonrajaan ja liukuu alas. Kivaa! Kohta on tas päähalki varmaan.
Enkeli 5 kiipeää myös sohvalle ja siitä tietokonepöydän päälle näppiksen kimppuun.
Enkeli3 viihtyy pihalla. Tuohon meidän naapuriin ihan seinän taakse muutti kaksi 6v poikaa (kaksoset) ja heidän kanssa on tykännyt nyt leikkiä paljon. Heillä äiti on vuoro työssä ja aina pojat ei ole kotona kun heitä hakee mutta välillä ovat sitten päivälläkin kotona.

Äänestys päätös on tehty ja nyt odotellaan sunnuntaita. Vielä en ole päättänyt menenkö heti aamusta jonottamaan että saa tarkistaa uurnan vai odotanko kauoan aukeamista että saa äänestyspullat ostaa samalla. Kerran olen uurnan päässyt tarkastamaan ja tyhjä oli silloin =). Pitää vielä piinata tuota miestäkin että tekee päätöksen tai ainakin käy äänestämässä vaikka sitten aku ankkaa mutta velvollisuus on hoidettava kun kerrankin saa. Ukkohan ei pääse päättämään presidentistä eikä edsunkunnan hyypistä. Euro ja kunnallisvaaleihin saa osallistua muistaakseni.

Enkeli ja hiljaisuus kun enkelit 4 ja 5 nukkuu ja loput on kavereilla ja ukkokin on naapurin kanssa puuhissa.