Eilenhän piti kehuskella että enkeli3 oppi ajamaan polkupyörää ilman apupyöriä!!! Eilen suostui taas harjoittelemaan ajamista kun oikeastaan koko kesänä ei ole sitä suostunut edes yrittämään. Apupyörät oli pakko ottaa pois keväällä kun ne pojan painosta vääntyivät ihan vinoiksi. minä pitelin kiinni ja kun en enää pysynyt vaudissa niin päästin irti ja poika osasi ajaa yksinkin. Sen jälkeen harjoiteltiin myös pysähtymistä ja liikkeelle lähtöä yksin. Vielä sanoin että pitää harjoitella nurmikolla tuota ajamista ja vasta kunosaa vielä hiukan paremmin pysähtyä kaatumatta niin sa mennä asfaltille ajamaan. Mutta nyt on siis sekin taito opittu!!

Tänään oltiin lasten kanssa särkänniemessä hurvittelemassa. Ensin ukko pyöri enkeli 1 ja 2 kanssa laitteissa ja minä pidin huolta pienempien hurvittelusta. Sitten syötiin eväs sämpylöitä, banaania ym. evästä ja vaihdettiin että minäkin pääsin hieman hurjempiin laitteisiin. Isot enkelit oli ihan innoissan että nyt äiti mennään ensin siihen ja sitten siihen ja sitten... No kaikki laitteet tuli kierrettyä ja kivaa oli. Lopuksi käytiin katsomassa delfinaariossa delffiinien esitys enkeli 4 nukahti hieman ennen esityksen alkua ja heräsi kun esitys oli päättynyt mutta ei häntä harmittanut vaikka ei delfiinejä nähnytkään. Enkeli 3 tykkäsi myös laitteista ja moneen kertaan kävi lentämässä lentokoneilla. Enkeli5 pääsi myös muutamaan laitteeseen aikuisen kanssa ja lopuksi liinakyydissä karusellihepan selkään minun kanssa. Enkeli5 myös tykkäsi delffiineistä ja aluksi jaksoi tosi hienosti seurata esitystä sitten voiton vei takana istuvat miehet ja heidän taputukset sekä minun korvan taustan irtohiukset. Enkeli 2:n kummisetä oli myös perheineen meidän kanssa joten seuraa ja aikuista laitekaveria riitti kaikille. Kotimatkalla bussissa pysyttiin hienosti hereillä namiaskin voimalla. Kotona oli iltapalaksi grillimakkaraa tällä kertaa uunissa grillattuna. Säätkin suosi pari tippaa ripautti kun oltiin lähdössä kotiin ja enemmät sateet alkoi vasta kun oltiin iltapalalla kotona. Siis oikein onnistunut reissu. Klo 12 laitteet aukesivat ja klo 18 lähdettiin pois. Tytöt olisivat vielä halunneet jäädä laitteisiin mutta olivat kyllä jo ihan vaäsyneitä hekin jos oltaisi vielä jääty niin kotimatka olisi ollut yhtä tuskaa joten hyvä näin. Tekee sitten taas ensi vuonnakin mieli laitteisiin =).

Huomenna aamulla on pesutupa vuoro ja ukolla alkaa viikon kesäloma jonka jälkeen aloittaa uudessa työpaikassa. Taas kerran! Tuo entinen työ olisi muuttunut 3viikkoa kuukaudessa työksi ja se ei meille riitä joten hän vaihtoi pikana töitä. Oli jollekin edellisen työpaikan asiakkaalle valittanut kun työt loppuu ja tämä oli soittanut pomolleen että olisi hyvä mies vailla töitä ja haastattelun jälkeen suoraan pääsi uusiin töihin. Työmatka pitenee mutta on ainakin töita samalla palkalla. Minä lähden huomenna päivällä Helsinkiin päkäpäille kylään ja tulen kotiin luultavasti torstaina. Lauantaina tulee yövieraita ja 11 päivä alkaakin sitten jo koulut. Saa nähdä kuinka ukko pärjää kaikkien viiden lapsen kanssa vajaan viikon yksin. Näkeepähän sitten mitä minä täällä teen viikosta toiseen, aina!

Enkeli