Eilisestä intoutuneena etsin äsken netistä tämmöiset hoito-ohjeet:
Ihmisen apua tarvitsevat ainakin:
  • Maahan pudonneet terva-, haara- ja räystäspääskyt
  • Auton yliajaman linnun tai nisäkkään emoa seuranneet poikaset
  • Harakan, variksen tai kissan vahingoittamat linnut ja nisäkkäät
  • Pihalla kyyhöttävät heikkokuntoiset siilin- ja oravanpoikaset
  • Tiaisten pesästä maahan pudonneet pienet poikaset
  • Talven tullen liian pieniin suliin jääneet vesilinnut, etenkin kuikat, uikut ja joutsenet on vietävä selvemmille vesille.
Hoitoonotto: Jos lintu tai nisäkäs todella tarvitsee apua, on syytä ottaa se talteen tai ilmoittaa siitä heti vaikka poliisille. Seuraavaksi otetaan yhteys hoitopaikkoihin, eläinsuojeluyhdistykseen, eläinlääkäriin tai palokuntaan, joka esimerkiksi siirtää pieneen sulaan jäätymässä olevat joutsenet väljemmille vesille.

Ensiapu: Hoitoa todella tarvitseva pieneläin on usein kylmissään ja tarvitsee lämpöä. Yleensä ei ole kiire antaa sen heti syödä tai juoda. Sitä voi kuitenkin yrittää virvoittaa kamferitipalla ja ensiapujuomaksi voi koettaa tarjota tippaa sokeripitoista limonadia, esimerkiksi Coca-Colaa. Veden kanssa ei pidä lotrata: kastunut linnunpoika kuolee helposti kylmään.

Varo vahingoittamasta itseäsi. Eläin voi purra, ja petolinnuilla on uskomattoman terävät kynnet. Varsinkin kuikka voi yrittää nokkaista silmään. Käytä suojalaseja. Lintua voi rauhoittaa peittämällä sen pään hupulla. Pese lopuksi kätesi; kiinni saatu eläin voi levittää tauteja.

Ensimmäinen sääntöhän on etä pitää tarkkailla että poikanen on varmasti orpo ennnen kun sen ottaa hoitoon.

Tänään oli isoilla enkeleillä kevät juhla laitaan kuvia huomenna.

Se astian pesukone sitten taisi mennä oikeasti rikki. Se ei suostu ottamaan vettä sisään eikä veden ottoletkua pysty tuossa mallissa vaihtamaan . Prismassa katseltiin uutta konetta halvin oli 299 kallein 800 tai jotain (ei niitä kalliimpia tullut niin tarkasti katseltua). En sitten tiedä kannattaako tuota vanhaa edes yritää viedä korjattavaksi. Pitää tuota ukkoa haastatella mitä on nyt ajatellut seuraavaksi koneen kanssa tehdä. Siispä tiskaamaan. Viikonlopulta astioita on kertynyt vaikka olen jo usemman kerran tiskannut mutta meidän kuivauskaappiin ei mahdu astioita kuivumaan kun vain yhdelle hyllylle enkä ole jaksanut alkaa käsin kuivaamaan noita.

Enkeli