HUH mikä päivä!!!

Aamulla oli pesutupa klo 9-12. Pesin ja kuivasin 8 isoa koneellista pyykkiä. Ukko lähti puol yks töihin. Meille tuli kaupungin perhetyöntekijä n.klo13 olin just saanut Enkeli 3:lle ja 4:lle ruokaa ja syötin enkeli 5:tä. Pikaiset ohjeet hoitajalle joka olikin onneksi tuttu tapaus.

Puolijuoksua tuohon koululle klo13.15 sitten istuin puoli tuntia enkeli 1:den luokassa seuraamassa opetusta. Oli alkuun matikkaa ja lopussa äikkää. Sitten 30min seurasin enkeli 2:n opiskelua käsitöitä =).
Tämän jälkeen pidettiin palveri johon en ihan ollut tyytyväinen. Terveydenhoitaja pyysi minut ja molemmat tytöt sinne juttelemaan tyttöjen ystävyyssuhteista. Taistelevat kivan yhteisen kaverin saurasta. Lopuksi tajusin että suurin osa ajasta käytettiin puhumiseen siitä kuinka enkeli 1 ei osaa käyttäytyä luokassa. Enkeli 2 sitten istua tillitti siinnä vieressä kuuntelemassa kaiken. Asiaa puhuttiin mutta enkeli2:n ei olisi tarvinnut minusta olla kuulemassa.
Sitä kaveri asiaakin käytiin läpi mutta jos olisin tajunut niin olisi ensin selvitetty kaverihommat ja sitten olisin lähettänyt kakkosen kotiin ja jatkettu  ykkösen kanssa.
Sielä luokassa jo huomasin että enkeli 1 ei hetkeäkään pysy paikallaan. Läksyjä on ollut tekemättä, kirjoja kotona, kynät, kumit hukassa ym. Nyt sovittin niin että opettaja merkkaa leiman ykkösen reissuvihkoon jos enkeli 1 on käyttäytynyt hyvin ja tavarat on olleet mukana. Minä kotona merkaan ylös kun koulupäivä on ollut hienosti suoritettuna ja ykkönen saa pienen palkinnon kun minun merkintöjä on sopiva määrä. Toivottavasti tämä toimii.
Viime vuonna enkeli 1:llä oli kokenut opettaja ja mitään ongelmia käytäytymisen kanssa ei ollut. Nyt on nuori viime keväänä valmistunut opettaja ja ilmeisesti ei saa neitiä kuriin. Tosin hieman on ollut minullakin hankaluuksia alkaa teini-ikä nostaa päätään. (hui)

No koulusta päästiin oli kello jo kolme. Kiireellä kotiin ja herättämään enkeli4 jonka hoitajat olivat nukuttaneet. Kiireellä tavarat kasaan ja enkeli 2:n kuoroon. Bussi hajosi pysäkille ja kakkonen myöhästyi ehkä 5minuttia kuorosta. Kuorosta kotiin ja ensimmäisen kerran istun miltein rauhassa alas nyt kun kello on puoli yhdeksän.
Koko päivänä olen syönyt kaksi viipaletta pullaa ja parihörppyä limpparia (aamupala) ja nyt kuoron jälkeen yhden siivun pulla ja isomman hörpyn limmparia =). Tässä kuoron jälkeen olen hoitanut ruokaa enkeli 5:lle, tehnyt enkeli 2:n kanssa yhteisläksyjä, Soitellut enkeli1:mn kotiin ja tarkistanut että repusta löytyy kirjat ja läksyt on tehty, laittanut iltapalaa, ja koonnut kasan kestovaippoja valmiiksi. Vielä iltapuuhteena odottaa nuo pyykit kaappiin pääsemistä.


Että semmoinen työn täyteinen päivä tänään.

Enkeli ja nukkuvat kolme pienintä sekä vallan nätisti olevat kaksi  isompaa. (enkeli 1 ei uskalla tänään enää mitään ränkättää kun illalla pidin hänelle koulukäyttäytymis puhuttelun.Toivottavasti se nyt tehoaa ja huomenna peppu pysyy penkissä kuin naulattuna ja opetus imeytyy aivoihin täydellisesti)