Kirjoittelin ihan perinteisesti paperille mökillä blogia joten nyt siirrän nämä vuodatukset miltein sellaisenaan blogiin. Ukkokin luki nuo paperit aina illan päätteksi että nyt tuokin kohta kurkkii blogiani =). Ja tästä se alkaa...

LA 23.2.2008
Aamulla siivottiin koti lähtökuntoon. Roskat pois, jääkaappi tyhjäksi. Enkeli 2:n kummisetä A lähti kyytimään meitä mökille. Pakattiin tavarat (jota kertyi kun käytössä oli pakettiauto) ja ruokakaupan kautta mökille. Kauppalasku oli huimat 270€ !! No siinnä oli kaikki tarvikkeet 9 tulevalle päivälle. (+isoille tytöille hanskat, kauha...)
Mökillä laitettiin paikkoja kuntoon. Enkelit 1-4 telmi pihalla, suunniteltiin kuusen kaatamista. Minä tein ruuaksi lohilaatikkoa. Sauna lämmitettiin että saatiin vaateita kuivaksi sitä mukaa kun enkelit niitä kastoi ja tiskit tiskattua. Nukkumaan käytiin kaikki jo n.klo21

SU 24.2.2008 enkeli 5 6kk!
Herättiin aamulla klo 6!! Ukko kaatoi ensin pienen männyn kellon ollessa n.9 ainakin toivottavasti =). Mänty jäi tietenkin toiseen puuhun kiinni. Lopulta puu kaatui ja päästiin ison puun kimppuun. Minä ja enkeli 5 siivottiin taas vaihteeksi koko aamupäivä. Uskomattoman nopeasti pieni mökki sotkeutuu näin 7(+kissa) hengenvoimalla. Tehtiin ruuaksi ooppaheijaa (radiossa tuota nimitettiin kamelin oksennukseksi =D ). Iltapäivällä mentiin kaikki pihalle. Moottorisahan terä oli tylsistynyt eikä ukko saanut sitä omin voimin teräväksi. Minä puuhasin lapsille mökin edestä jäälle mäkeä. Piti lapioida jäältä lunta että loppu mäen pudotus ei olisi niin kivulias. Kun mäki oli valmis tehtiin jäälle lumiukko. Kesken ukon rakentamisen mökkipolkua tulla tepsutti kaksi tuttua hahmoa. Pikkumummo ja Waari. He olivat päättäneet lähteä tuomaan unohtuneita "tärkeitä" tavaroita eli enkeli 4:n housut, lasten namit, ukolle pari uutta paitaa ja perunoita =). Visiitti oli pikainen kun Waarin piti päästä töihin.
Klo 17 tuli kummisetä A makkaranpaistoon ja kyläilemään. siinnä saunaa vahtiessa ravasin ovessa edes ja takas vähän väliä. Kerran ovi ei mennyt kunnolla kiinni joten avasin sen uudestaaan ja kunnolla paiskasin mutta eipä mennyt taaskaan kiinni? Kissa oli päineen välissä ja säikähtänennä lähti mökin alle piiloon. Ei tullut vaikka huudeltiin ja maaniteltiin vielä vähän ennen puolta yötäkään. Vasta aamuyöstä tuli ikkunalle istumaan ja ukko päästi tuon sisään ja pienen maanittelun kissa uskaltautui ovestakin tulla. Nitään näkyvää ei päähän tullut eikä käsikopelollakaan mitään löytynyt eli säikähdyksellä selvittiin kaikki.
Illalla iso enkelit tajusivat että enkeli 5 täyttää tänään puolivuotta. Mutta onnitteluja kummemmin ei häntä juhlittu. Saunottin enkeli4:n ajoissa mutta ei tuo silti aikasemmin nukahtanut. Isot enkelit 1 ja 2 pääsivät saunaan myöhemmin. Kun enkelit viimein kaikki nukkuivat minä ja ukko istuimme kyntilänvalossa iltapalalla radiota kuunnellen. Meillä ei mökillä ole enää telkkaria kun pitäisi digiboksi hankkia ja todettiin että ei kannata. Iltapalan jälkeen nukkumaan.

MA 25.2.2008
Herättiin taas ajoissa klo7. Ukon piti lähteä aamusta enkeli 3:n ja 4:n kanssa kaupaan, mutta auto oli toista mieltä. Siinnä ukko hetken pohti mitä tekee. Veti sitten jatkojohdolla sähköt autoon ja aloitti lämmityksen. Lopulta tajusi että vika oli akussa. Naapurista(maatalosta) kävi kysymässä apua mutta sielä ei vanhemmat olleet kotona joten piti odottaa heidän paluuta. Jonkun ajan päästä napurin setä tuli ja auto saatiin käyntiin. Ukko ja välienkelit lähtivät kauppaan. Minä pelasi enkeli1:n ja 2:n kanssa alfapettiä ja tein ruokaa. Enkeli 5 nukkui. Ukko ja välienkelit kotiutui ja sahaaminen alkoi. Sauna lämmitettiin taas ja illalla grilliinkin laitettiin tuli. Minä ja enkelit raahattiin isoja oksia kasaan ukko hoiteli rungon pilkkomisen. Soittelin, tai ukko soitti kun olin päikkäreillä, Päkäpäältä tikkupullan ohjetta. Illalla tein pullataikinan ja menin ulos niitä paistamaan. Tottahan alkoi tuima tuuli ja sataa tihuttamaan. Pihalla aikani hytisin ja sain pullat paitetuksi. Perinteistä tikkupullaa pääktä mustaa sisältä raakaa mutta hyvää =). Sisään tultuani ja pullat syötyäni käskin ukon pistää enkelit nukkuman ja painuin saunaan lämmittelemään. Olikin MAHTAVAT löylyt. Makasin lauteilla ja nautin. Saunan jälkeen hipsin nukkumaan ja ukko meni myös saunaan.

Ti 26.2.2008
Aamu alkoi ja saimme nukkua jopa klo7 asti!! Enkelit pihalle ja hetken odottelun jälkeen taas moottorisaha lauloi =). Minä hoitelin enkeli 5:lle aamutoimet ja pistin pihalle nukkumaan jossa nukkuu edelleen (klo11). Enkeleiden kanssa rakennettiin kuusenoksista laavu. Nyt ukko alkaa lämmittämään enkeleile eileistä kanaa ja riisiä. Me syömme ukon kanssa meksikonpataa kun ehdin hellan ääreen puuhaamaan sitä...

Enkeli (ekat kirjoitukset oli tässä) lisäsin loppuun vielä kuvaukset kaikista enkelistä mökillä

Enkeli1 nauttii puuhailusta luonnossa rakentaa majoja ja vahtii/leikkii mielellään enkeli 4:n kanssa
Enkeli 2 vinkuu milloin mitäkin. Sisältä ylös lukemaan, ulkoa sisään, Enkeli 1 tai 3 kiusaa, jalkaan/sormeen sattuu...
Enkeli 3 tekee ukon kanssa puuhommia. Niissä tarvitaan lihaksia ja hormooneita joita tulee kilpirauhasesta =).
Enkeli 4 touhuaa omiaan. Tekee kurakakkuja tai puuhaa enkeli 1:n kanssa. Höpöttää ja selittää kuinka ukko kaatoi ison puun näin ja näyttää kädellä.
Enkeli 5 nukkuu paljon ja välit leikkii pungaloovissa eli sohvan alus laatikossa, jossa enkeli 4 nukkuu öisin. Syö, kakkaa ja nauraa.

Tiistai jatkuu...
Ruuan jälkeen lueskeltiin lehtiä. Ostettiin kasa lastenlehtiä lapsille viihdykkeeksi. Minä otin pienet päikkärit. Lepohetken jälkeen mentiin takaisin pihalle puuhommiin. Ukko pilkoi halkoja ja enkelit kasasi niitä pinoon ainakin hetken kunnes riensivät omiin leikkeihin. Minä raahasinoksia sivummalle odottamaan jos saataisi kesällä oksasilppuri Waarilta ja isomummolta lainaan. Illalla saunottiin koko porukka. Ukko saunotti enkelit. Minä saunoin vikana ja samalla tiskasin astiat ja pesin ämpärillisen pikkupyykkiä. Nukkumaan käytiin klo 21. Klo03 enkeli5 heräsi virkeänä leikkimään. Leikki siinnä hetken kunnes taas nukahti. On nyt täällä mökillä herännyt joka yö  klo 3 leikkimään. Luultavasti nukkuu päivällä niin paljon että unta ei riitä ihan koko yöksi.
KE 27.2.2008
Aamu alkoi vasta vähän vaille 8!! Aamupalaksi keitin puuroa. Enkeli 2 halusi maistaa teetä ja ainakinväitti pitävänsä siitä. Puuroa tuli reilusti ja mietin että pitäisikö lopusta tehdä pannari, mutta meillä ei taida olla munia?
Ei se tee sitten kelvannutkaan. Enkeli1 lupasi sen juoda pois mutta ei tykännyt. Nyt sitä juo enkeli 4...ei kelpaa. Kukahan sen nyt haluaa =). Yöllä on satanut lunta mutta muttari näyttää plussaa joten tuokin varmaan sula pois.
Nyt puolikuppia lisää teetä minulle sitten enkeleille vaatteita ja pihalle...
...Enkeli 1-4 pistettiin pihalle, mutta eivät nuo siellä kauaa viihtyneet. Taivaalta satoi vettä. Tänään onkin oltu koko päivä sisällä. Ruuaksi tehtiin perunaa ja jauhelihakastiketta. Ukko kävi enkeli 1: ja 3:n kanssa kaupassa hakemassa munia ym. ja tein jälkkäriksi pannarin ja taikinaa jäin vielä toiseenkin pannariin. Meillä on niin pieni uuni että tulee pukkupannareita vaan =).
Enkelit söi 2-5 isoa perunaa/nokka ja jauheliha soosia niin mahaan ei meinannut enää millään mahtua pannaria.Tein enkeli1:lle kertolaskuja ja enkeli 2:lle kymppiylityksiä plussaa ja miinusta kun pyysivät jotain tekemistä. Ei kouluasiat unohdu ihan kokonaan. Tekivätkin ihan mielellään tehtävät.
Enkelit on riekkuneet nyt sisällä ja puoli pakolla on pistetty välillä ulos tuulettamaan suurimmat riehut pois kun meno on yltynyt liikaa. Enkeli 5 on nauttinut saamastaa koko päivän huomiosta. Ehkä tänä yönä nukutaan ilman klo3:n kukkumisia.
Nyt on klo 20.15 ukko nukuttaa kolmea isointa ja kaksi pienintä nukkuu jo. Toivottavasti huomenna ei sataisi ihan koko päivää niin päästäisiin kaikki pihalle. Menee muuten hermot.
Enkeli (toinen kirjoitus jakso loppui tähän)

TO 28.2.2008 Kalevalanpäivä
Rasittava sää Tänään taas aamusta ruli räntää. Päivällä tuuli kääntyi pohjoiseen ja yltyi. Tuli sopiva pakkanen -4 mutta tuuli on niin hyistä että pihalla ei voinut olla. Siis sisäpäivä tänäänkin. Pelattiin pikkuenkelit vastaa minä ja ukko junjor Aliasta. Me voitettiin ukon kanssa mieltin kolmella kierroksella!!!
Ruuaksi oli tänään kinkku laatikkoa ja luita lämmitettiin saunanlämmössä illalla. Enkeli5 sainoi minun kanssa muut ukon kanssa. Enkeli5 keksi veden räiskimisen riemun ja löylyhuone sai sopivan huuhtelun. Lopuksi vielä kalevalan päivän kunniaksi tekemäni kalevalainen runo.(kolmas osio loppui)

Mökillä kun lomal oltiin
hiihtolomaa lolloteltiin.
Ensin kuusi kaadettihin,
sitten mäkeä lasketiin.
Jäälle ukko rakennettiin,
mummo, waari ihasteltiin.
Saunassa löylyä lyötiin.
makoisata ruokaa syötiin.
Ukko halkoi löi pieniksi.
oksia pantiin kasoiksi.
Makkarat, pullat paistettihin
herkkui hyviä maitettiin.
Piirrettiin ja puuhasteltiin,
pelattiin ja leikiteltiin.
Kiva oli lollotella
mökkerössä mollotella.
Enkeli

 

PE 29.2.2008 Karkauspäivä
Enkeli1 avasi silmät aamulla ja totesi "karkauspäivä! Tänään karataan!" ilmoitin että jos karkaa pitää itse myös tulla takaisin. En ala etsimään kakaroita pitkin metsiä.
Nyt klo on 9.20. Enkelit 1-4 on jo aamupalan syöneinä pihalla. Enkeli 5 nukkuu. Me ukon kanssa syödään vielä aamupalaa. Ukko sai viimein aamupalalla kahvia kun muistin eilen tiskata pannun. Pian ukko varmaan lähtee puuhommiin. Minä alan kuorimaan perunoita nakkikeittoa varten.
Enkeli(neljäs osio loppui)
Enkelit 1-4 siten karkasivat niinkuin eneki1 oli suunnitellut. Ukon kansa aamupalan lopussa huomattiin että jäällä puolivälissä kävelee neljä pientä hahmoa jo takaisin päin! Olivat sitten karanneet jäälle ja kävelleet toiselle puolen järveä levänneet sielä ja tuleet takaisin. Ukko piti tiukan saarnan heikosta jäästä keskemmällä järveä voi virtaukset tehdä jäästä heikon joten siinne ei ole asiaa. Rannasta järvi oli kyllä ihan umpi jäässä.
Keitto syötiinja sen jäkeen mentiin kaikki pihalle. Ensin käytiin koko perhe kävelyllä sitten ukko alkoi puun hakkuun. Minä raahasin oksia kasaan. Pikku enkelit huiteli omissa puuhissa ja enkeli5 nukkui terassilla rattaissa. Muutaman tunnin ulkoilun jälkeen menttin sisälle pannarille.
Päätimme ukon kanssa että kotiudutaan jos seuraavana päivän kun se sopi kummisetä A:llekin. Suunnittelin jo meneväni Enkeli 1,2 ja 4:n kanssa uimahalliin uimaan sunnuntaina. Nyt päivähuilia ennen saunaa. Ukko jo siivosi pihaa lähtökuntoon. Minulla siivoukset alkaa huomenna aamulla.

Enkeli