Tultiinkin jo tänään kotiin. Kunkkumummo halusi myös mökille joten päästettiin mummo mökkeilemään. Tosin nyt ovat säätiedotuksissa uhanneet helteen loppuvan joten voi olla että mummo ei mökille lähdekään. Katsotaan nyt kuinka käy. Ukko menee joka tapauksessa huomenna vielä mökillä käymään. Tulee se pusupömpeli ja ottaa samalla vähän mattoja tänne kotiin pestäväksi. Minä varasin huomisillaksi pesutuvan saa pestä kasan t-paitoja ja shortseja. Muita vaatteteita ei juuri tarvittu. Lapsetkin jo alkoivat kyllästymään samoihin huvitteisiin joka päivä.

Mökillä siis tuli nautittua ulkoilmasta ja helteestä.
Kasvimaalle istuteltiin hernettä, Päkäpäältä saadut kirsikkatomaatit, porkkanaa, ikivanhaa salaattia (katsotaan nyt nouseeko ollenkaan), persiljaa, retiisiä ja pari perunaakin tökkäsin penkin päähän kun pussin pohjalle keitosta jäi yli. Nyt tänään penkkejä tutkin niin ainakin herne ja retiisi oli nousseet pikku taimille. Lapset leikki rannassa vesileikkejä kun minä kökin kasvimaalla, silloin kun enkeli 4 oli päiväunilla. Tai kyllä nuo isot enkelit innostuivat kitkemisestä tai oikeastaan etsivät matoja mutta samalla kaivoivat rikkaruohoja juurineen pois kasvimaalta =). Myöhemmin kun kastelin niin enkeli 4 auttoi myös kaivamalla lapiollaan sieltä täältä mihin nyt lapio osui. No eipä nyt suuri murhe ole jos kasvimaa ei tuota mitään satoa =).
Istutin myös aikaisemmin tekemääni penkkiin perunakellarin päältä kaivamani sireenin/syreenin taimia ja väliin laitettiin enkeli 2:n eskarista saatu orvokki, metsästä löytynyt iso tupas metsäorvokkeja ja päivänkakkaran taimia. Kivien väliin laitettiin mummon penkistä napattua maksaruohoa. Katsotaan nyt mitä tuostakin kukkapenkistä tulee.
Pikku enkelit tykkäsivät riehua pihalla. Leikkivät hiekkalaatikossa, painivat peittojen päällä auringossa, pyörivät muumitalon ympärillä, samosivat lähimetsässä, kävivät vähintään kolme kertaa päivässä kävelyllä keräämässä tien reunalta kukkia ja auttoivat ukkoa puutöissä.
Ukko sai mökin maalattua vain ikkunan puitteet on enää maalaamatta. Hieno hongan värinen mökki tulikin.
Saunotiin joka toinen päivä ja vihdottiin hyttysen puremia pois. Enkeli 4 näytää ihan vesirokon sairasteneelta kun on pää täynnä hyttysepurema rupia, enkeli 3 ei antanut laittaa mitään hyttysmyrkkyä itseensä vaan eipä häntä näyttänyt hyttyset vaivaavankaan. Joten myös hänellä on niskassa ja jaloissa puremia. Enkelit 1 ja 2 säästyivät puremilta eniten kun osasivat jo tappaa hyttyset ja käyttivät myrkkyä.
Yhtenä päivänä oli pakko ottaa ihan rauhassa kun meinasi alkaa supistelemaan ihan jo vessakävelystä =). Tosin se päivän lepo riitti hyvin. Seuraavana päivänä jo kannoin 10l kastelukannulla vettä kukille ja kasveille =). Alotin myös virkkaamaan vaaleanvihreää kappaverhoa pusupömpelin ikkunaan. Puoli metriä on nyt sitäkin jo valmiina. Pitäisi vaan saada jotain ikkunan mittaa että tietää millaisia pätkiä sitä pitää tehdä. On se aika hidasta tuo virkkaaminen vielä kun kaksi riviä teet ja sitten yhden purkaat kun huomaat että on joku kuvion osa jäänyt tekemättä. No eipä tuo pömpelikään ole vielä valmis niin että ei mitään kiirettä tekemiseen tarvita. Pömpelin paikka saatiin päätettyä tai minä vaan ilmoitin että tonne ja sinne se nyt tulee =). Ukko siitä kaivoi peruskallion esiin. Ei ollut kovin iso homma käänsi vähän kallion päälle kasvaneet sammaleet ja mustikan varvut sivuun ja se oli siinnä. Minä kaadoin maiseman edestä muutaman pikku kuusen. Enkeli 1 kovasti vastusti pusupömpelin paikkaa kun siinnä oli hänen kotileikin paikka kuulemma mutta ei onnistunut kertomaan parempaakaan paikkaa pömpelille niin siihen se nyt sitten tulee ja kotileikki saa muuttaa.
Ruokaa kului mökillä aivan hurjia määriä taas kerran. Enkelit söivät 2-3 kukkurallista lautasta ruokaa joka päivä ja päälle vielä pari kolme näkkäriä ja porkkana tikkuja. Tosin varmasti myös kulutivat sen kaiken energian sielä riehuessa ja juostessa.
Isot enkelit kirjoittavat nyt joka päivä kesäpäiväkirjaa jää sitten tästä kesästä heille hauska muisto. Samalla enkeli 1:llä säilyy jonkinlainen kirjoitustaito vielä ensi syksyksikin. Enkeli 2 kirjottaa itse päivämäärän ja minä sitten kirjoittelen selostuksen mukaan tapahtumat. Sivun loppuun saa piirää jotain kuvaa päivän puuhista. Unikin maistui hyvin vaikka parina yönä olikin tosi kuuma.

Nyt odotellaan huomista lenkkisaunaa että saadaan kaikki mökkipölyt pestyä ja kunnolla lasten tukat ym. Rusketustakin taisivat jo saada pintaan ainakin tosi mustat polvet isoilta enkeleitä löytyy eikä se "lika" lähtenyt saunassa kuuraamallakaan pois.

Tarvii lähteä petaamaan lasten sänkyjä kun ennen mökille lähtöä pesasin kaikkien patjat...

Enkeli nyt kotiutuneena...ai niin posti oli tuonut kelan päätöksen äitiyspakkauksesta ja nyt odotellaan postilta lappua että paketti olisi sinnekin saapunut.